Text100 Benelux

SANDISK ONTWIKKELT SAMEN MET NETAPP SERVER-BASED CACHE SOFTWARE VOOR BEDRIJFSAPPLICATIES

FlashSoft software van SanDisk goedgekeurd voor het verbeteren van de prestaties van NetApp Data ONTAP

 

Amsterdam, 6 mei 2013SanDisk Corporation (NASDAQ: SNDK), een wereldwijde marktleider op het gebied van flashgeheugen, maakt bekend dat haar FlashSoftTM software door NetApp geschikt is bevonden voor NetApp® Data ONTAP® technologie voor zakelijke opslag en datamanagement.

 

FlashSoft maakt het voor solid state drives (SSD’s) binnen servers mogelijk om te functioneren als cache en zo de prestaties van zakelijke computeromgevingen aanzienlijk te verbeteren. FlashSoft reduceert de input-output (I/O) knelpunten tussen servers en opslagsystemen en verbetert zo de server- en opslagprestaties en zorgt voor een efficiënter computergebruik.

 

“We zijn blij dat we door NetApp zijn geselecteerd als een van de eerste partners waarvan de software volledig is getest en goedgekeurd voor het NetApp-platform”, aldus Tom Shea, vice-president en general manager Software Solutions van SanDisk. “De samenwerking tussen NetApp en FlashSoft zorgt voor nieuwe mogelijkheden voor betrouwbare opslag en betrouwbaar datamanagement voor zakelijke klanten en breidt de voordelen van NetApp uit naar serveromgevingen.”

 

In combinatie met VMware vSphere® verbetert FlashSoft de prestaties van het gecombineerde opslagsysteem van NetApp door SSD’s te laten functioneren als cache voor frequent aangeroepen data. Door deze “hot data” in de cache op te nemen voor snelle toegang (gemeten in microseconden) vermindert de FlashSoft software de I/O latency die de prestaties van applicaties kan vertragen. Dit maakt het voor klanten mogelijk om snel gegevens te verwerken, terwijl de consistente en betrouwbare prestaties van hun kritische applicaties behouden blijven.

 

“Het toevoegen van SanDisks FlashSoft software aan de ´Interoperability Matrix´ van NetApp maakt het voor klanten mogelijk om de prestaties van hun servers te verbeteren; zij kunnen hiervoor nu gebruik maken van een getest en goedgekeurd systeem”, aldus Tim Russell, vice-president Data Lifecycle Ecosystem Group van NetApp. “Wij beheren het belangrijkste bezit van onze klanten: hun data. Samen met onze servercaching-partners zorgen wij ervoor dat zij op specifieke servers en virtuele machines hun rendement kunnen optimaliseren.”

 

Met FlashSoft kunnen klanten van NetApp:

  • op veilige wijze cruciale applicaties laten draaien in virtuele omgevingen;
  • de prestaties van hun applicaties met drie tot vijf1 keer of meer verbeteren;
  • op specifieke servers en virtuele machines hun rendement optimaliseren;
  • de I/O overhead op opslagsystemen verminderen om het gebruik van server- en opslagbronnen in evenwicht te brengen;
  • de I/O prestaties naar een hoger niveau tillen zonder verstoring van bestaande opslag- of databeveiligingssystemen.

 

FlashSoft verlaagt de I/O latency van opslag en is een hulpmiddel om primaire opslagsystemen sneller en efficiënter te laten werken. Daarnaast maakt de software het mogelijk om beter gebruik te maken van ongebruikte rekencapaciteit. Hoewel het gebruik van de serverprocessor en van het geheugen blijft groeien, verbeteren de algemene prestaties en kan hierdoor beter worden voldaan aan de verwachtingen omtrent ‘return on investment’. FlashSoft is verkrijgbaar voor Windows Server®, Linux en VMware vSphere.

 

SanDisk werkt met datamanagement- en databeveiligingssystemen van NetApp, zodat FlashSoft kan worden geïntegreerd zonder verstoring van bestaande opslaginfrastructuur en bestaand opslagbeleid. Kijk voor meer informatie over de samenwerking en de FlashSoft software van SanDisk op www.sandisk.com/products/flashsoft.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Text100 Global Communications:

 

Izabella Szász

+31 20 530 4333

izabella.szasz@text100.nl

 

Carolien Hoogerwaard

+31 20 530 4346

carolien.hoogerwaard@text100.nl

 

Indien u geen persberichten van Text 100 meer wenst te ontvangen in de toekomst, kunt u een e-mail sturen naar unsubscribe@text100.nl

 

 

Over SanDisk

SanDisk Corporation is wereldwijd leider op het gebied van flashgeheugenkaarten – van onderzoek, fabricage en productontwerp tot consumentenmerken en OEM- en detailhandeldistributie. Sinds 1988 hebben SanDisks innovaties op het gebied van flashgeheugen en opslagsysteemtechnologieën klanten voorzien van nieuwe en transformationele digitale ervaringen. Het gevarieerde productportfolio van SanDisk omvat flashgeheugenkaarten en geïntegreerde oplossingen voor gebruik in mobiele telefoons, digitale camera’s en camcorders, digitale mediaspelers en andere elektronische apparatuur voor consumenten, alsmede USB-flash drives en solid state drives (SSD) voor computers. SanDisks producten worden wereldwijd gebruikt door zowel consumenten als zakelijke klanten. SanDisk, gevestigd in Silicon Valley, is een S&P 500- en Fortune 500-onderneming met meer dan de helft van de verkoop buiten de Verenigde Staten. Voor meer informatie, zie www.sandisk.com

 

# # #

 

1 Gebaseerd op interne tests. Resultaten afkomstig van een OLTP-workloadtest. Testsysteem: Dell R720. Prestatiestatistieken zijn tpmC-scores. Compleet testrapport beschikbaar.

 

© 2013 SanDisk Corporation. All rights reserved. SanDisk is a trademark of SanDisk Corporation, registered in the United States and other countries. FlashSoft is a trademark of SanDisk Enterprise IP LLC. Other brand names mentioned herein are for identification purposes only and may be the trademarks of their respective holder(s). This news release contains certain forward-looking statements, including expectations for markets and customers that are based on our current expectations and involve numerous risks and uncertainties that may cause these forward-looking statements to be inaccurate. Risks that may cause these forward-looking statements to be inaccurate include among others: the market demand for our products may grow more slowly than our expectations or our products may not be available in the capacities that we expect or perform as expected, or the other risks detailed from time-to-time in our Securities and Exchange Commission filings and reports, including, but not limited to, our most recent quarterly report on Form 10-Q and our annual report on Form 10-K. We do not intend to update the information contained in this press release.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s