Text100 Benelux

WD EN SANDISK WERKEN SAMEN AAN INNOVATIEVE SOLID STATE HYBRID DRIVES

SanDisk voegt de snelheid van flashtechnologie toe aan ‘s werelds dunste 2,5 inch solid state hybrid drives van WD

 

Amsterdam, 14 mei 2013SanDisk Corporation (NASDAQ: SNDK), wereldwijde marktleider op het gebied van flashgeheugenkaarten, en WD®, onderdeel van Western Digital (NASDAQ: WDC), werken samen aan hybride opslagoplossingen. De nieuwe apparatuur beschikt over zowel de vooruitstrevende flashgeheugentechnologie van SanDisk als de toonaangevende hardeschijftechnologie van WD.

SanDisk levert de SanDisk iSSD™ opslag voor de WD Black™, ‘s werelds dunste solid state hybrid drive (SSHD) van 2,5 inch. Deze SSHD maakt gebruik van de gepatenteerde hybride technologie van WD en de gebruikelijke SATA IO-technologie. De SanDisk iSSD zorgt bij de WD Black™ voor een balans tussen prestaties, laag energieverbruik, lage kosten, betrouwbaarheid en een compact design. Hiermee is er meer dan genoeg opslagruimte om te kunnen voldoen aan de groeiende behoefte van klanten naar digitale content, flashsnelheid, datadoorvoer en reactievermogen – allemaal in een ultra dun design.

“We zijn verheugd dat SanDisk samen met WD werkt aan deze spannende nieuwe hybride producten”, aldus Kevin Conley, senior vice-president en algemeen directeur client storage solutions van SanDisk. “Door de ongeëvenaarde expertise in flashgeheugen van SanDisk te combineren met WD’s kennis op het gebied van harde schijven beschikken de WD Black SSHD’s over een capaciteit die vergelijkbaar is met die van een harde schijf. Tegelijkertijd hebben ze het ontwerp en de prestaties van flashgeheugen.”

“De samenwerking met SanDisk past perfect bij onze visie om producten te ontwikkelen die het beste van beide technologieën combineren”, aldus Matt Rutledge, vice-president client computing van WD. “De SSHD’s van WD zijn een aanzienlijke prestatie in de SSHD- en flashgeheugen revolutie die op dit moment aan de gang is.”

Over WD Black solid state hybrid drives
De hybride technologie van de WD Black SSHD’s combineert intelligent flashgeheugen van SanDisk met de hoge capaciteit harde schijven van WD. Deze krachtige combinatie verbetert de pc-ervaring aanzienlijk. De gebruiker profiteert van een hogere capaciteit en van betere prestaties dan met traditionele harde schijven: hogere snelheden, directe inschakeling en een snellere opstart van programma’s.

De omvang van apparaten is voor PC-producenten een belangrijk aandachtspunt, omdat zij altijd streven naar een zo slank mogelijk ontwerp. De WD Black SSHD’s zijn ontworpen voor gebruik in de dunste laptops die op de markt verkrijgbaar zijn. De WD Black SSHD van 5 mm heeft een capaciteit van 500GB1 en gebruikt bijna 50 procent minder ruimte dan de gebruikelijke laptopschijven van circa 9,5 mm. Het kleine formaat van de solid state hybrid drive complementeert het extreem kleine ontwerp van de SanDisk iSSD. Deze is gebouwd met behulp van 19 nanometer-procestechnologie (nm), ‘s werelds kleinste en meest geavanceerde productieproces voor halfgeleiders. Naast de Black SSHD’s van 5 mm levert WD momenteel ook de ultra dunne SSHD’s van 7 en 9,5 mm voor draagbare apparaten aan OEM’s.

Over WD
WD, onderdeel van Western Digital, is al jaren innovator en marktleider in de opslagbranche. Als trendsetter in opslagtechnologie, produceert het bedrijf betrouwbare, high-performance hard disk drives (HDD’s) en solid disk drives (SDD’s). Deze schijven worden door OEM’s en systeembouwers toegepast in desktop- en mobiele computers, in bedrijfscomputersystemen, embedded systemen en consumentenelektronica. Met de toonaangevende opslagproducten en –systemen, netwerkproducten, mediaspelers en softwareoplossingen van WD stellen wereldwijd mensen in staat eenvoudig hun content te bewaren, op te slaan, te beschermen, te delen en te beleven op meerdere apparaten. WD werd in 1970 opgericht. Het hoofdkantoor is gevestigd in Irvine, Californië (VS). Kijk voor meer informatie op de website van het bedrijf: www.wd.com.

Western Digital Corp. (NASDAQ: WDC) levert wereldwijd producten en diensten die mensen in staat stellen digitale content te maken, beheren, beleven en behouden. De bedrijven binnen dit concern ontwerpen en vervaardigen opslagapparaten, netwerkapparatuur en mediaspelers van de merken WD, HGST en G-Technology. Op het investeerdersgedeelte van de website van het bedrijf (www.westerndigital.com) is financiële informatie te vinden en informatie voor investeerders.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Text100 Global Communications:

Izabella Szász
+31 20 530 4333
izabella.szasz@text100.nl

Carolien Hoogerwaard
+31 20 530 434
carolien.hoogerwaard@text100.nl

Indien u geen persberichten van Text 100 meer wenst te ontvangen in de toekomst, kunt u een e-mail sturen naar unsubscribe@text100.nl

 

Over SanDisk
SanDisk Corporation is wereldwijd leider op het gebied van flashgeheugenkaarten – van onderzoek, fabricage en productontwerp tot consumentenmerken en OEM- en detailhandeldistributie. Sinds 1988 hebben SanDisks innovaties op het gebied van flashgeheugen en opslagsysteemtechnologieën klanten voorzien van nieuwe en transformationele digitale ervaringen. Het gevarieerde productportfolio van SanDisk omvat flashgeheugenkaarten en geïntegreerde oplossingen voor gebruik in mobiele telefoons, digitale camera’s en camcorders, digitale mediaspelers en andere elektronische apparatuur voor consumenten, alsmede USB-flash drives en solid state drives (SSD) voor computers. SanDisks producten worden wereldwijd gebruikt door zowel consumenten als zakelijke klanten. SanDisk, gevestigd in Silicon Valley, is een S&P 500- en Fortune 500-onderneming met meer dan de helft van de verkoop buiten de Verenigde Staten. Voor meer informatie, zie www.sandisk.com

 # # #

1 1 gigabyte (GB) = 1 miljard bytes. De totaal beschikbare capaciteit hangt af van het besturingssysteem. Een deel van de capaciteit is niet beschikbaar voor bestanden van de gebruiker.

 

© 2013 SanDisk Corporation and Western Digital Corporation. All rights reserved. SanDisk is a trademark of SanDisk Corporation, registered in the United States and other countries. Western Digital, WD and the WD logo are registered trademarks of Western Digital Technologies, Inc. in the U.S. and other countries. WD Black is a trademark of Western Digital Technologies, Inc. in the U.S. and other countries. Other brand names mentioned herein are for identification purposes only and may be the trademarks of their respective holder(s).

This news release contains certain forward-looking statements, including expectations for markets, products and customers that are based on our current expectations and involve numerous risks and uncertainties that may cause these forward-looking statements to be inaccurate. Risks that may cause these forward-looking statements to be inaccurate include among others: the market demand for our products may grow more slowly than our expectations or our products may not be available in the capacities that we expect or perform as expected, or the other risks detailed from time-to-time in our Securities and Exchange Commission filings and reports, including, but not limited to, our most recent quarterly report on Form 10-Q and our annual report on Form 10-K. We do not intend to update the information contained in this press release.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s