Text100 Benelux

Amsterdams hoofdkantoor voor AOC en Philips monitoren nu ook verantwoordelijk voor EMEA en Azië

Amsterdam, 17 juni 2013Sinds afgelopen maand stuurt het Amsterdamse hoofdkantoor van beeldschermspecialist AOC en MMD, licentiepartner voor Philips monitoren, Europa, Midden-Oosten, Afrika en Centraal-Azië aan. Voorheen was de verkoop- en marketingafdeling in Amsterdam alleen verantwoordelijk voor de Europese activiteiten.

De uitbreiding van de verantwoordelijkheden van het Amsterdamse hoofdkantoor zijn een direct gevolg van de succesvolle strategie die de afgelopen jaren in Europa is gevolgd. Recente cijfers van marktonderzoeker Meko laten zien dat beide merken hun marktaandeel op de monitormarkt gestaag hebben vergroot. Als gevolg hiervan stonden AOC en Philips eind vorig samen op de derde plaats in de Europese monitormarkt.

Nico Vernieuwe, General Manager EMEA bij AOC en MMD: “We focussen ons alleen op IT-beeldschermen en proberen de markt continu nieuwe impulsen te geven door middel van innovatie.” Voorbeelden van deze innovaties zijn de PowerSensor, voor aanzienlijke energiebesparingen, de ErgoSensor, voor een gezonde werkhouding en monitoren met Ambiglow voor een betere kijkervaring en minder vermoeidheid van de ogen.  Daarnaast lanceerde AOC onlangs de dockingmonitor, waarmee consumenten via één USB-kabel toegang krijgen tot alle aangesloten randapparatuur. Ook worden er binnenkort klinische beoordelingsdisplays gelanceerd voor gebruik in de gezondheidszorg.

De Europese groei is ook een gevolg van de versterkte focus van de twee merken op de B2B-markt. Terwijl monitoren van Philips altijd al goed vertegenwoordigd waren op dit gebied, zorgt de uitbreiding van het AOC-portfolio er nu voor dat beide merken een breed productaanbod hebben voor thuis en voor zakelijk gebruik. Met in totaal 170 modellen kunnen de beide merken zowel de B2B- als de B2C-markten nagenoeg volledig bedienen.
 
Niet alleen het brede productaanbod, maar ook het op de klant georiënteerde verkoopbeleid van AOC en MMD draagt sterk bij aan de groei. “Onze partnerprogramma’s hebben bijvoorbeeld geleid tot een intensievere samenwerking met onze klanten in diverse markten. Daarnaast heeft de uitbreiding van onze lokale verkoopteams de relatie met onze klanten verder versterkt”, aldus Thomas Schade,  verantwoordelijk voor de verkoop in West-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. “We zullen ons blijven focussen op de traditionele Europese markten, ook al zijn onze verantwoordelijkheden uitgebreid. Tevens zien we een groot groeipotentieel in landen als Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, evenals in de gezondheidszorg en het onderwijs.”


Over AOC
AOC is een van de wereldwijde topmerken op de beeldschermenmarkt. Dankzij hoge kwaliteit, eersteklas service, een aantrekkelijk design en milieuvriendelijke en innovatieve producten voor concurrerende prijzen vertrouwen steeds meer klanten en distributiepartners op AOC. Het uitzonderlijk brede productaanbod van computerschermen heeft in Europa vele awards gewonnen. AOC is een dochtermaatschappij van TPV Technology Limited, de grootste LCD-fabrikant ter wereld. De EMEA markt wordt vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam bediend. Het kantoor in Praag bedient Oost-Europa en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS). Via haar netwerk van lokale sales teams werkt AOC samen met alle grote IT-distributeures en resellers. www.aoc-europe.com


Over MMD
MMD is een volledige dochteronderneming van TPV en is in 2009 opgericht via een merklicentieovereenkomst met Philips. MMD brengt wereldwijd exclusief Philips LCD-schermen op de markt. Door de Philips’ merkbelofte te combineren met TPV’s productie-expertise op het gebied van schermen, is MMD door zijn snelle en gerichte benadering in staat innovatieve producten op de markt te brengen. MMD opereert internationaal, met het hoofdkantoor in Amsterdam en een tweede kantoor in Praag voor de Oost-Europese markt. MMD werkt via zijn netwerk van plaatselijke verkoopagenten samen met alle belangrijke Europese IT-distributeurs en -resellers. De ontwerp- en productiecentra van de onderneming zijn gevestigd in Taiwan.


Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Text100 Global Communications:

Izabella Szász

T: 020 530 4333

E: izabella.szasz@text100.nl 

 

Renske Westerhof

T: 020 530 4347

E: renske.westerhof@text100.nl 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s