Text100 Benelux

Philips Monitoren nieuwe marktleider in België en Luxemburg

Omzet van Philips Monitoren stijgt tot recordhoogte dankzij een groei van 21 procent ten opzichte van vorig jaar

Amsterdam, 4 juli 2013 – MMD, het bedrijf voor toonaangevende technologie en licentiepartner voor Philips Monitoren, is de nieuwe marktleider in België en Luxemburg. Volgens de cijfers die marktonderzoeksbureau MEKO voor het eerste kwartaal van 2013 publiceerde, heeft MMD nu een hoger marktaandeel in de Belgische en Luxemburgse monitormarkt dan ooit tevoren. Dit is een bijzondere prestatie, vooral omdat het totale marktvolume ten opzichte van vorig jaar met 21 procent is gekrompen.

 

AOC International, het zusterbedrijf van MMD in de TPV Group, liet ook een indrukwekkende groei in het aantal verkopen zien; haar aandeel op de ‘Belux’-markt steeg met 50 procent. MMD schrijft de resultaten van de twee bedrijven toe aan hun gezamenlijke inspanningen om te blijven innoveren.

 

“Samen bedienen de twee merken elk segment op de markt,” aldus Thomas Schade, Vice President MMD. “Onze marketingcampagnes in België en Luxemburg zijn uitstekend ontvangen. Onze beeldschermen bieden consumenten wat ze zoeken op het gebied van prijs en kwaliteit en ook onze distributie- en partnerprogramma’s zijn een drijvende kracht achter de verkoop.”  Met name de onlangs geïntroduceerde ultrawide 21:9-Philips monitoren en de Philips Gioco met Ambiglow-technologie zijn goed verkocht. Bij AOC zorgde het g2460-gamingbeeldscherm voor goede resultaten.

 

Samen op de tweede plek in Europa

AOC en MMD behalen aan de lopende band successen in een steeds krapper wordende Europese markt. Volgens de MEKO-cijfers voor het eerste kwartaal van 2013 daalde het aantal verkopen op de Europese monitorenmarkt ten opzichte van het jaar ervoor met 19 procent. De Philips-monitoren, waarvan MMD de marketing en verkoop in handen heeft, gaan met een Europees groeipercentage van twee procent echter tegen deze trend in. Hiermee is Philips het enige merk dat momenteel een groei realiseert in het aantal verkochte artikelen. De verkoop bij MMD’s zusterbedrijf AOC daalde licht, maar bij elkaar opgeteld laten de cijfers van de twee dochterbedrijven van TPV een groei zien; samen staan zij nu op de tweede plaats in de Europese monitormarkt.

 

Over MMD

MMD is een volledige dochteronderneming van TPV en is in 2009 opgericht via een merklicentieovereenkomst met Philips. MMD brengt wereldwijd exclusief Philips LCD-schermen op de markt. Door de Philips’ merkbelofte te combineren met TPV’s productie-expertise op het gebied van schermen, is MMD door zijn snelle en gerichte benadering in staat innovatieve producten op de markt te brengen. MMD bedient de West-Europese, Midden Oosten en Afrikaanse markt, vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam. De Oost- Europese landen en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS) worden vanuit het kantoor in Praag bediend. MMD werkt via zijn netwerk van plaatselijke verkoopagenten samen met alle belangrijke Europese IT-distributeurs en -resellers. De ontwerp- en productiecentra van de onderneming zijn gevestigd in Taiwan.

 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Text100 Global Communications:

Izabella Szasz
T: 020 530 4333
E: izabella.szasz@text100.nl

 
Renske Westerhof
T: 020 530 4347
E: renske.westerhof@text100.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s