Persberichten / Text100 Benelux

Nieuwe Skylanders Swap Force vanaf vandaag verkrijgbaar

Nieuwe Skylanders Swap Force vanaf vandaag verkrijgbaar

De best verkochte kindergame van 20131 introduceert 16 nieuwe ‘verwisselbare’ personages en in totaal 40 nieuwe karakters

Skylanders viert a.s. zondag lancering in Nederland met de Skylanders Kids Run

Skylands gaat virtuele stedenband aan met het Schotse eiland Skye

Schiphol-Rijk, 18 oktober 2013 – Skylanders SWAP Force™ ligt vanaf vandaag in het hele land in de winkels. In dit nieuwe Skylanders avontuur hebben spelers meer keuze als ze hun eiland verdedigen tegen de slechteriken. De game introduceert namelijk de nieuwe feature ‘swapability’ (letterlijk: verwisselbaarheid), waarmee spelers de onder- en bovenkant van 16 speciale personages kunnen verwisselen. Op deze manier kunnen spelers krachten van karakters combineren en 250 unieke nieuwe personages* tot leven wekken.

Om de lancering van het nieuwe spel te vieren kondigt Skylanders een uniek partnerschap aan. Skylands, de thuisbasis van alle Skylanders, zal officieel de virtuele partnerstad worden met het eiland Skye in Schotland. Deze stedenband is uniek omdat er voor het eerst een echt eiland partnerstad zal worden met een virtuele wereld. Het project heeft Activision uitgevoerd in samenwerking met VisitScotland en The Highland Council.

"We zullen fysieke en virtuele ervaringen blijven combineren met de Skylanders franchise. Daarom is Skylands de eerste videogamewereld die officieel banden legt met een echte plek op aarde," aldus Michael Sportouch, Vice President en General manager, Activision Publishing." De lancering van Skylanders SWAP Force is de perfecte timing om de magische wereld van Skylands te fuseren met het prachtige eiland Skye. We weten zeker dat deze samenwerking de fantasie van veel families zal prikkelen wanneer ze de Highlands bezoeken, maar gelukkig hoeven ze zich geen zorgen te maken over Chompies op het eiland Skye. "

De derde game van de populaire Skylanders-franchise wordt nu al aangeduid als één van de must-have cadeaus voor kinderen deze feestdagen. De game is een uitgave van Activision Publishing Inc, een dochteronderneming van Actvision Blizzard, Inc (NASDAQ: ATVI).

"In Skylanders draait het om magie. Met iedere nieuwe Skylanders game willen we onze fans vernieuwende, fantastische ontdekkingen bieden en zijn we constant bezig de grenzen tussen het fysieke en het digitale spelen op te rekken,” zegt Eric Hirshberg, CEO van Activision Publishing. "Met Skylanders SWAP Force tillen we het genre weer naar een hoger niveau door de spelers de grootste kracht te geven die maar denkbaar is, namelijk `keuze´. Hoewel de franchise bekend staat om zijn baanbrekende vernieuwingen twijfel ik er geen moment aan dat SWAP Force daar nog een schepje bovenop doet en de meest vernieuwende Skylanders game tot op heden is. We zijn blij dat we de game vandaag met al onze fans kunnen delen."

Skylanders SWAP Force bouwt voort op de onderscheidende gameplay van eerdere games van de franchise. Met het verzamelen van poppetjes werden de grenzen van wat er voordien mogelijk was al opgeschoven. Nu krijgt de fantasie nog meer ruimte met de feature ´swapability´, waardoor kinderen meer keuze krijgen dan ooit in de wijze waarop ze hun SWAP ForceTM personages willen laten spelen en bewegen. In een rijk gedetailleerde next-gen wereld neemt Skylanders SWAP Force hen mee op een avontuur met 40 personages. Deze zijn allemaal te verzamelen en hebben bovendien unieke krachten en persoonlijkheden. De game biedt 16 nieuwe SWAP ForceTM personages, 16 core Skylanders en acht nieuwe LightCore™ karakters. Daarnaast kunnen fans Skylanders SWAP Force spelen met hun complete verzameling van meer dan honderd personages uit Skylanders Spyro’s Adventure® en Skylanders GiantsTM.

Skylanders SWAP Force bevat een next generation graphics engine** die de tot in detail uitgewerkte karakters en een rijke omgeving volledig tot leven brengt. De game introduceert ook nieuwe vaardigheden – zoals vliegen, klimmen en teleporten – en die kunnen in heel Skylands worden toegepast. Vrienden en familie kunnen inhaken met drop-in/drop-out cooperative play en met experience action-packed gameplay in diverse Battle en Survival Modi.

De Nintendo DS biedt spelers een Skylanders SWAP Force avontuur met een verhaal en levels die alleen voor dit platform zijn ontwikkeld. De 3DS versie bevat bovendien drie nieuwe karakters – Rattle Shake, Volcanic Eruptor en Free Ranger – die in geen enkel ander Skylanders Starter Pack terugkomen. Alle personages die Skylanders SWAP Force introduceert, zijn ook te spelen op de mobiele games, Skylanders Lost IslandsTM en Skylanders BattlegroundsTM.

Skylanders Kids Run

Op 20 oktober wordt niet alleen de Marathon van Amsterdam gelopen, maar vindt ook de Skylanders Kids Run plaats. Beide wedstrijden eindigen voor de eretribune in het Olympisch Stadion. De kinderen zullen een race van 700 meter lopen en alle deelnemers zullen een medaille krijgen. Bovendien is er na afloop een kinderfeest, waarbij iedereen de kans krijgt Skylanders SWAP Force te spelen. Ook kunnen kinderen op de foto met niemand minder dan Gill Grunt, het populaire Skylanders-personage.

Adviesprijs en beschikbaarheid

Skylanders SWAP Force is vanaf nu beschikbaar voor een adviesprijs van €69,99. De game is verkrijgbaar voor Nintendo Wii™, Nintendo Wii U™, Nintendo 3DS™, Xbox 360 en PlayStation®3, en PlayStation®4 en Xbox One. ESRB normeert het spel E10+.

· Hoge resolutie foto’s van Skylanders SWAP Force kunt u downloaden via: http://bit.ly/17Nonpb

· Foto’s van Skylanders op het eiland Skye kunt u downloaden via: http://bit.ly/16TAzVw

· Kijk op www.skye.co.uk, type met uw toetsenbord: SWAP – en zie hoe de magie op het scherm verschijnt

· Voor meer informatie over de Skylanders Kids Run kunt u kijken op www.tcsamsterdammarathon.nl/olympickidsrun

Over de Skylanders Franchise

De onderscheiden miljardenfranchise Skylanders was een van de eerste die zich in het toys-to-life genre waagde – in 2011, met het debuut Skylanders Spyro’s Adventure. De game was de eerste die een spelpatroon bracht die fysieke en digitale werelden omspande en het werd dat jaar de best verkopende game voor kinderen. In oktober 2012 werd met Skylanders Giants™ de volgende stap in de evolutie van het genre gezet en werden de mega-sized Giants en LightCore™ personages aan de collectie (inter)actiefiguren toegevoegd. De volgende vernieuwing van de franchise, Skylanders SWAP Force, werd ontwikkeld door Vicarious Visions, een studio van Activision. Bezoek voor meer informatie www.skylanders.com.

¹ Gebaseerd op inkomsten volgens de The NPD Group, Gfk Media Control® en interne ramingen van Activision, inclusief toys en pakketten

*Aanschaf van alle 16 SWAP Force Skylanders is hiervoor vereist.

**High resolution graphics zijn niet verkrijgbaar voor Nintendo Wii en Nintendo 3DS.

Over Activision Publishing, Inc.

Activision is wereldleider op het gebied van het ontwikkelen, uitgeven en de distributie van interactief entertainment en vrijetijdsproducten. Het hoofdkwartier van Activision Publishing, Inc. bevindt zich in Santa Monica, California. Activision heeft bedrijven in de Verenigde Staten, Canada, Brazilië, Mexico, Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Zweden, Spanje, Noorwegen, Denemarken, Nederland, Australië, het vasteland van China en de regio Taiwan. Meer informatie over Activision en de producten vind je op de website van het bedrijf, www.activision.com.

Cautionary Note Regarding Forward-looking Statements: Information in this press release that involves Activision Publishing’s expectations, plans, intentions or strategies regarding the future, including statements about the expected release dates of SKYLANDERS SWAP FORCE, SKYLANDERS BATTLEGROUNDS, and SKYLANDERS LOST ISLANDS are forward-looking statements that are not facts and involve a number of risks and uncertainties. Factors that could cause Activision Publishing’s actual future results to differ materially from those expressed in the forward-looking statements set forth in this release include unanticipated product delays and other factors identified in the risk factors sections of Activision Blizzard’s most recent annual report on Form 10-K and any subsequent quarterly reports on Form 10-Q. The forward-looking statements in this release are based upon information available to Activision Publishing and Activision Blizzard as of the date of this release, and neither Activision Publishing nor Activision Blizzard assumes any obligation to update any such forward-looking statements. Forward-looking statements believed to be true when made may ultimately prove to be incorrect. These statements are not guarantees of the future performance of Activision Publishing or Activision Blizzard and are subject to risks, uncertainties and other factors, some of which are beyond its control and may cause actual results to differ materially from current expectations.

SKYLANDERS, SKYLANDERS SWAP FORCE, SWAP FORCE SKYLANDERS SPYRO’S ADVENTURE, SKYLANDERS GIANTS, SKYLANDERS LOST ISLANDS, SKYLANDERS BATTLEGROUNDS, LIGHTCORE and ACTIVISION are trademarks of Activision Publishing, Inc.

Voor vragen kunt u contact opnemen met Text100 Global Communications:

Michelle Nguyen

E: michelle.nguyen

T: 020 530 4335

Ruud van Lieshout

E: ruud.vanlieshout

T: 020 530 4344

Volg ons op Twitter: twitter.com/text100benelux.

Indien u geen persberichten van Text100 meer wenst te ontvangen in de toekomst, kunt u een e-mail sturen aan unsubscribe.

Advertisements