Persberichten / Text100 Benelux

Lenovo neemt de x86 Server Business van IBM over

Amsterdam, 23 januari 2014

Beste redactie,

Zoals u wellicht heeft vernomen, hebben Lenovo en IBM een definitieve overeenkomst bereikt waarin Lenovo de x86 server business van IBM overneemt. Deze overeenkomst bouwt verder op de langdurige samenwerking tussen de twee partijen die in 2005 van start ging toen Lenovo de pc-activiteiten van IBM overnam, inclusief de ThinkPad productlijn. Sindsdien zijn de bedrijven op vele domeinen actief blijven samenwerken. Het akkoord illustreert Lenovo’s onafgebroken investering in groei en verdere uitbreiding van zijn PC Plus strategie.

Andreas Mayer, General Manager Benelux: “Het nieuws van vanochtend is erg spannend en vormt een nieuwe mijlpaal in de groeistrategie van Lenovo. Onlangs nog hebben de voorlopige marktaandeelcijfers van IDC aangetoond dat Lenovo ook in het vierde kwartaal alweer mooie vooruitgang boekt. In Nederland hebben we onze positie in de PC markt verbeterd door de nummer 3 positie in te nemen. De aankondiging van vandaag zal ons helpen die groei nog verder te versnellen om onze ambities van marktleiderschap te realiseren.”

Meer informatie leest u in het officiële Engelstalige persbericht dat vandaag op de website van Lenovo werd gepubliceerd: http://news.lenovo.com/article_display.cfm?article_id=1755

Mocht u desondanks nog vragen hebben, aarzel niet me te contacteren:

Michelle Nguyen

Text100 Global Communications

E: michelle.nguyen

T: 020 530 4335

Advertisements