Persberichten

Nieuwe generatie interne iNAND Extreme Flashdrives van SanDisk maakt nieuwe, snellere en vooruitstrevende Android-smartphones en -tablets mogelijk

Noot voor de redactie: In de bijlage treft u een afbeelding van de iNAND Extreme Flashdrive

NIEUWE GENERATIE INTERNE iNAND EXTREME-FLASHDRIVES VAN SANDISK MAAKT NIEUWE, SNELLERE EN VOORUITSTREVENDE ANDROID-SMARTPHONES EN -TABLETS MOGELIJK

• SanDisk breidt toonaangevend portfolio interne flashopslag uit met een nieuwe architectuur die zorgt voor consistente, krachtige prestaties

• Ideaal voor robuuste mobiele fotografie, video en gaming

• Random schrijfsnelheid drie keer zo hoog en sequentiële leessnelheid twee keer zo hoog als de huidige iNAND Extreme-EFD

• iNAND-productfamilie is al toegepast in honderden miljoenen mobiele Android-apparaten

MOBILE WORLD CONGRESS, BARCELONA, 24 februari 2014SanDisk Corporation (NASDAQ: SNDK), wereldwijd marktleider op het gebied van flashopslag, kondigt de nieuwe generatie interne iNAND Extreme™-flashdrives (embedded flash drives of EFD) aan: het snelste, dunste en meest geavanceerde interne opslagproduct dat SanDisk tot nu toe op de markt heeft gebracht. Momenteel wordt het product, met capaciteiten tot 64 GB1, verspreid onder een selecte groep gebruikers over de hele wereld. De iNAND Extreme geeft producenten van mobiele apparaten nieuwe mogelijkheden hun grenzen op het gebied van design te verleggen en een nieuwe golf van uitzonderlijk responsieve Android™-smartphones en –tablets voort te brengen, die gedurende de levensduur van het apparaat uitstekende prestaties blijven leveren.

“Smartphones en tablets zijn zelfstandige computers geworden, en geavanceerde toepassingen, zoals 4K-video, quadcore-processoren en camera’s met enorm hoge resoluties, zijn vandaag de dag alomtegenwoordig”, aldus Bob O’Donnell, oprichter en chefanalist van TECHnalysis Research, LLC. “Doordat mobiele apparaten steeds meer mogelijkheden krijgen, is een hoge capaciteit en een geavanceerde opslag essentieel om een soepel gebruik ervan te kunnen bieden én om het potentieel van dit soort applicaties volledig te kunnen benutten.”

“We hebben de nieuwste geheugentechnologie gebruikt voor onze compleet nieuwe iNAND Extreme en het product voorzien van een unieke nieuwe architectuur”, aldus Drew Henry, senior vicepresident en directeur Mobile & Connected Solutions bij SanDisk. “De iNAND Extreme beschikt over de nieuwste processortechnologie, die de latency vermindert en apps op hun best laten werken. Of het nu gaat om het afspelen van 4K-video’s, het schieten van meerdere foto’s achter elkaar of gamen met enorm hoge reactiesnelheiden. Met de iNAND Extreme zijn fabrikanten van mobiele apparatuur in staat een nieuwe generatie van snellere, betrouwbaardere smartphones en tablets te ontwikkelen die buitengewoon sterke prestaties zullen gaan leveren.”

Betere mobiele gebruikservaring dankzij technologische vooruitgang

De verbeterde iNAND Extreme beschikt over een compleet nieuwe architectuur, die in combinatie met de nieuwste mobiele processoren zorgt voor een buitengewoon aangename gebruikservaring op Android-smartphones en -tablets. De geavanceerde architectuur bestaat uit een uniek dualcore-design, innovatieve databeheer-algoritmen voor hardware en software en de nieuwste e.MMC 5.0-standaard, die resulteert in aanzienlijk minder latency en een hogere bandbreedte. Dit betekent dat smartphones en tablets met iNAND Extreme soepel kunnen navigeren tussen verschillende applicaties en dat ze responsief genoeg zijn voor het afspelen of opnemen van 4K-video’s en voor het maken en delen van foto’s op nóg hogere resoluties.

Android-apparaten met iNAND Extreme blijven bovendien gedurende hun hele levensduur op een hoog niveau presteren, zelfs wanneer de schijfruimte voller raakt. De iNAND Extreme beschikt nu over een geraffineerd foutcorrectiemechanisme, dat het uithoudingsvermogen van de opslag aanzienlijk verbetert en de schijf bestendiger maakt tegen fragmentatie en tegen andere problemen die er doorgaans na verloop van tijd voor zorgen dat de prestaties van opslag en mobiele apparaten minder worden.

Diepgaande integratie met het mobiele ecosysteem

SanDisk werkt samen met alle toonaangevende handset- en tabletproviders en heeft ook nauw samengewerkt met toonaangevende processorfabrikanten voor mobiele toepassingen. Op die manier is de iNAND Extreme geoptimaliseerd voor gebruik in de nieuwe generatie krachtige mobiele apparaten.

Voor de iNAND Extreme zijn geavanceerde hulpprogramma’s ontwikkeld voor simulaties, probleemoplossing en technische integratie, waardoor fabrikanten van mobiele apparatuur de schijf snel en eenvoudig kunnen integreren in hun ontwerpen. Hiermee kan de ontwikkelingstijd van deze ontwerpen aanzienlijk worden verkort.

Geavanceerde fabricage en verpakking maken slanke, krachtige mobiele apparaten mogelijk

De nieuwe iNAND Extreme is het eerste iNAND-product op basis van de toonaangevende 1Y-nanometer-procestechnologie (1Ynm) van SanDisk, oftewel 19nm-productietechnologie van de tweede generatie. Hiermee kan SanDisk 64 GB opslagcapaciteit aanbieden in een pakketje dat slechts 11,5 bij 13 mm groot is en 1 mm dun.

iNAND-producten: steeds uitgebreidere opslagmogelijkheden voor de mobiele wereld

iNAND Extreme is onderdeel van de iNAND-productfamilie, die geweldige mobiele toepassingen mogelijk heeft gemaakt op honderden miljoenen apparaten. De iNAND™-productfamilie heeft voor elke toepassing een geschikt opslagproduct in huis en bestaat onder meer uit iNAND-, iNAND Ultra™- en iNAND Extreme EFD-producten. De iNAND-producten van SanDisk zijn beschikbaar in de vorm van interne flashdrives (EFD’s) en Multi-Chip Packages (MCP’s) en betekenen voor tablets, smartphones, e-readers, mediaspelers en navigatieapparatuur een hogere reactiesnelheid, betere prestaties bij het multitasken en browsen, een langere batterijduur en een verbeterde gebruikservaring.

Functies en specificaties:

• Op basis van de eMMC 5.0 HS400-standaard

• Sequentiële schrijf- en leessnelheden tot 80 en 300 MB/s; random-schrijf- en leessnelheden tot 3000 en 6000 IOPS

• Nieuwe hardware-architectuur met dubbele CPU en dual-channel

• Unieke softwareverbeteringen maken hogere reactiesnelheid mogelijk en zorgen voor constante prestaties

• Verbeterde ondersteuning en hulpprogramma’s voor infrastructuur helpen fabrikanten van mobiele apparatuur bij het verkorten van de ontwikkelingstijd voor handsets en tablets

Beschikbaarheid

Er zijn momenteel proefversies van de nieuwe iNAND Extreme verkrijgbaar voor klanten; voor het grote publiek zullen de schijven beschikbaar zijn vanaf het tweede kwartaal van 2014.

SanDisk aanwezig op het Mobile World Congress

SanDisk zal de nieuwe iNAND Extreme EFD presenteren op de stand van het bedrijf op het Mobile World Congress. De stand heeft standnummer #7A61 en bevindt zich in hal 7. Het bedrijf zal daar ook de nieuwe SanDisk Ultra microSDXC™ UHS-I-geheugenkaart van 128 GB presenteren, de microSD-kaart met de hoogste capaciteit ter wereld (die vandaag in een afzonderlijk bericht wordt aangekondigd).

Over SanDisk

SanDisk Corporation is wereldwijd leider op het gebied van flashgeheugenkaarten – van onderzoek, fabricage en productontwerp tot consumentenmerken en OEM- en detailhandeldistributie. Sinds 1988 hebben SanDisks innovaties op het gebied van flashgeheugen en opslagsysteemtechnologieën klanten voorzien van nieuwe en transformationele digitale ervaringen. Het gevarieerde productportfolio van SanDisk omvat flashgeheugenkaarten en geïntegreerde oplossingen voor gebruik in mobiele telefoons, digitale camera’s en camcorders, digitale mediaspelers en andere elektronische apparatuur voor consumenten, alsmede USB-flash drives en solid state drives (SSD) voor computers. SanDisks producten worden wereldwijd gebruikt door zowel consumenten als zakelijke klanten. SanDisk, gevestigd in Silicon Valley, is een S&P 500- en Fortune 500-onderneming met meer dan de helft van de verkoop buiten de Verenigde Staten. Voor meer informatie, zie www.sandisk.com

# # #

1 1 GB = 1.000.000.000 bytes. De daadwerkelijke capaciteit voor de gebruiker ligt lager.

© 2013 SanDisk Corporation. All rights reserved. SanDisk is a trademark of SanDisk Corporation, registered in the United States and other countries. SanDisk Connect is a trademark of SanDisk Corporation. SD, SDHC and SDXC marks are trademarks of SD-3C, LLC. Android and Google Play are trademarks of Google Inc. iPhone, iPad, iPod touch and Mac are trademarks of Apple Inc., registered in the U.S. and other countries. App Store is a service mark of Apple Inc. Kindle Fire is a trademark of Amazon.com, Inc. or its affiliates.

This news release contains certain forward-looking statements, including expectations for technologies, performance, costs, product capabilities, markets and customers that are based on our current expectations and involve numerous risks and uncertainties that may cause these forward-looking statements to be inaccurate. Risks that may cause these forward-looking statements to be inaccurate include among others: the market demand for our products may grow more slowly than our expectations or the other risks detailed from time-to-time in our Securities and Exchange Commission filings and reports, including, but not limited to, our most recent quarterly report on Form 10-Q and our annual report on Form 10-K. We do not intend to update the information contained in this press release.

Advertisements