Persberichten

Nieuwe microSDXC-geheugenkaart SanDisk heeft met 128 GB hoogste capaciteit ter wereld

Nieuwe microSDXC-geheugenkaart SanDisk heeft met 128 GB hoogste capaciteit ter wereld

Dankzij nieuwe technologische innovatie is capaciteit van microSD™-kaarten in minder dan tien jaar verduizendvoudigd

Gebruikers kunnen nu 16 uur Full HD-video, 7.500 nummers, 3.200 foto’s en 125 apps opslaan1

Mobile World Congress, Barcelona, 24 februari 2014SanDisk Corporation (NASDAQ: SNDK), wereldwijd marktleider op het gebied van flashopslag, lanceert vandaag de nieuwe SanDisk Ultra® microSDXC™ UHS-I-geheugenkaart van 128 GB2, de geheugenkaart met de hoogste capaciteit ter wereld. De nieuwe SanDisk Ultra microSDXC-kaart is kleiner dan een vingernagel en stelt gebruikers in staat om hun telefoons en tablets te gebruiken zonder zich zorgen te maken over voldoende opslagruimte. Gebruikers kunnen duizenden nummers, foto’s en vele uren video kwijt op één uitneembare kaart.

“De krachtige SanDisk Ultra microSDXC-geheugenkaart van 128 GB betekent een nieuwe manier waarop gebruikers hun apparaten gaan gebruiken”, aldus Stuart Robinson, directeur Handset Component Technologies bij Strategy Analytics. “Tot nu toe moest je je bestanden spreiden over verschillende apparaten en schijven, omdat het geheugen op die apparaten niet genoeg was om alles kwijt te kunnen. Deze microSD-kaart van 128 GB zal misschien wel net zo populair worden als de externe harde schijven die op dit moment meestal gebruikt worden. Met deze nieuwe kaart hebben gebruikers snelle, veilige en betrouwbare toegang tot hun persoonlijke databestanden.”

Ideaal voor de moderne smartphone- en tabletgebruiker

De nieuwe SanDisk Ultra microSDXC-kaart is ontworpen voor Android™-smartphones en -tablets en biedt de gebruiker de hoogste capaciteit die momenteel beschikbaar is in een uitneembare vormfactor. De kaart van 128 GB is ideaal voor het schieten van Full HD-video’s en foto’s van hoge kwaliteit. De snelheid is twee keer zo hoog als bij gebruikelijke microSD-geheugenkaarten3 en de prestaties bij het opnemen van video’s zijn ongeëvenaard.

“De nieuwe SanDisk Ultra microSDXC-kaart laat opnieuw zien dat SanDisk de mogelijkheden van opslag blijft uitbreiden, zodat de gebruiker kan profiteren van onze nieuwste technologische innovaties”, aldus Susan Park, directeur retail-productmarketing bij SanDisk. “Met 128 GB uitneembare opslag kunnen gebruikers genieten van de vrijheid om alles wat ze maar willen op te nemen en op te slaan op hun smartphone of tablet, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken of er nog genoeg ruimte beschikbaar is.”

De verbeterde SanDisk Memory Zone-app: een slimmere manier voor het organiseren, optimaliseren en back-uppen van Android-smartphones

Met de nieuwe versie van de SanDisk® Memory Zone-app (in beta beschikbaar via Google Play™) kunnen gebruikers op een eenvoudige manier de bestanden op hun telefoon bekijken, openen en back-uppen, en dat allemaal op één plek. Als onderdeel van de SanDisk Memory Zone-app brengt SanDisk OptiMem™ uit, een nieuwe functie waarmee Android-gebruikers het interne geheugen van hun telefoon kunnen optimaliseren, doordat hun oudere foto’s en video’s automatisch worden overgezet naar hun microSD-kaart4. OptiMem houdt continu het geheugen van de mobiele telefoon in de gaten en geeft een melding wanneer het interne geheugen onder een bepaalde grenswaarde terecht komt.

Technologische doorbraak

Vergeleken met de eerste lancering van de microSD-kaart in 2004, die een capaciteit had van 128 MB, heeft SanDisk de capaciteit van microSD-kaarten met de ontwikkeling van de SanDisk Ultra microSDXC-kaart van 128 GB in minder dan tien jaar verduizendvoudigd. Om 128 GB opslag mogelijk te maken op een uitneembare microSD-kaart heeft SanDisk een innovatieve, gepatenteerde technologie ontwikkeld, waarbij er 16 geheugen-dies op elkaar kunnen worden gestapeld, die stuk voor stuk dunner zijn dan een menselijke haar.

“De technologie voor de Ultra microSDXC-kaart van 128 GB is in lijn met wat mobiele gebruikers mogen verwachten en laat de inspanningen zien die SanDisk levert om technologie zo mobiel mogelijk te maken”, aldus Christopher Chute, onderzoeksdirecteur Worldwide Digital Imaging bij IDC. “Zoveel capaciteit in een microSD-kaart die kleiner is dan een vingernagel, dat is een technologische doorbraak, en het verbreedt de mogelijkheden van wat mensen kunnen doen met hun mobiele apparaten. De Ultra microSDXC-kaart van 128 GB bevrijdt de gebruiker van constante zorgen over de beperkingen van zijn opslagruimte.”

Prijzen en beschikbaarheid

SanDisk Ultra microSDHC/microSDXC-geheugenkaarten worden geleverd in capaciteiten van 8 GB tot 128 GB en zijn nu wereldwijd verkrijgbaar voor een adviesprijs van €16,99 tot €149,50. In de VS zijn de kaarten exclusief verkrijgbaar bij BestBuy.com en Amazon.com.

SanDisk aanwezig op het Mobile World Congress

SanDisk zal de nieuwe SanDisk Ultra microSDXC-geheugenkaart van 128 GB presenteren op de stand van het bedrijf op het Mobile World Congress. De stand heeft standnummer #7A61 en bevindt zich in hal 7. Het bedrijf zal daar ook de nieuwe iNAND Extreme™ presenteren, een interne flashdrive van de nieuwe generatie (die vandaag in een afzonderlijk bericht wordt aangekondigd).

Over SanDisk

SanDisk Corporation is wereldwijd leider op het gebied van flashgeheugenkaarten – van onderzoek, fabricage en productontwerp tot consumentenmerken en OEM- en detailhandeldistributie. Sinds 1988 hebben SanDisks innovaties op het gebied van flashgeheugen en opslagsysteemtechnologieën klanten voorzien van nieuwe en transformationele digitale ervaringen. Het gevarieerde productportfolio van SanDisk omvat flashgeheugenkaarten en geïntegreerde oplossingen voor gebruik in mobiele telefoons, digitale camera’s en camcorders, digitale mediaspelers en andere elektronische apparatuur voor consumenten, alsmede USB-flash drives en solid state drives (SSD) voor computers. SanDisks producten worden wereldwijd gebruikt door zowel consumenten als zakelijke klanten. SanDisk, gevestigd in Silicon Valley, is een S&P 500- en Fortune 500-onderneming met meer dan de helft van de verkoop buiten de Verenigde Staten. Voor meer informatie, zie www.sandisk.com

# # #

1 De genoemde aantallen zijn benaderingen; de resolutie en de ondersteuning voor Full HD (1920×1080) hangen af van het host-apparaat, bestandsattributen en andere factoren. Compatibel apparaat vereist. Zie www.sandisk.com/HD.

2 1 GB = 1.000.000.000 bytes. De daadwerkelijke capaciteit voor de gebruiker ligt lager.

3 Gebruikelijke geheugenkaarten met schrijfsnelheden tot 5 MB/s. 1 MB = 1.000.000 bytes.

4 Downloaden en installeren vereist; zie www.sandiskmemoryzone.com. De nieuwe OptiMem-functie is verkrijgbaar als openbare beta in de Google Play-store en zal begin maart voor iedereen beschikbaar zijn. Bezoek voor meer informatie de Google Plus Community: https://plus.google.com/communities/117088614349521530063?hl=en&partnerid=gplp0.

© 2013 SanDisk Corporation. All rights reserved. SanDisk is a trademark of SanDisk Corporation, registered in the United States and other countries. SanDisk Connect is a trademark of SanDisk Corporation. SD, SDHC and SDXC marks are trademarks of SD-3C, LLC. Android and Google Play are trademarks of Google Inc. iPhone, iPad, iPod touch and Mac are trademarks of Apple Inc., registered in the U.S. and other countries. App Store is a service mark of Apple Inc. Kindle Fire is a trademark of Amazon.com, Inc. or its affiliates.

This news release contains certain forward-looking statements, including expectations for technologies, performance, costs, product capabilities, markets and customers that are based on our current expectations and involve numerous risks and uncertainties that may cause these forward-looking statements to be inaccurate. Risks that may cause these forward-looking statements to be inaccurate include among others: the market demand for our products may grow more slowly than our expectations or the other risks detailed from time-to-time in our Securities and Exchange Commission filings and reports, including, but not limited to, our most recent quarterly report on Form 10-Q and our annual report on Form 10-K. We do not intend to update the information contained in this press release.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Text100 Global Communications:

Lorena Trako

+31 20 530 4345

Lorena.Trako

Renske Westerhof

+31 20 530 4347

renske.westerhof

Indien u geen persberichten van Text 100 meer wenst te ontvangen in de toekomst, kunt u een e-mail sturen naar unsubscribe

Advertisements