Persberichten

Houd je bedrijfsnetwerk veilig tijdens het streamen van het WK voetbal met de tips van Palo Alto Networks

Houd je bedrijfsnetwerk veilig tijdens het streamen van het WK voetbal met de tips van Palo Alto Networks

Wie wordt eerste in de poule? Heel Nederland zal vandaag vol spanning kijken naar de match tussen Nederland en Chili om te zien wie de tegenstander wordt in de achtste finales.

Veel mensen kijken samen met hun collega’s via een livestream het WK. Echter, zorgt het tegelijkertijd streamen van wedstrijden voor kopzorgen bij IT personeel vanwege de vele risico’s en extra zware belasting op het bedrijfsnetwerk. Vooral het streamen van wedstrijden op smartphones en andere mobiele apparaten zorgen voor extra risico’s omdat firewalls worden omzeilt. Met als gevolg dat het bedrijfsnetwerk wordt blootgesteld aan extra risico’s.

Zie hieronder een aantal tips van Palo Alto Networks hoe IT managers ervoor kunnen zorgen dat personeel toch veilig de wedstrijd kan streamen.

· Voer een netwerkaudit uit om er zeker van te zijn dat je netwerk gestroomlijnd is. Bedrijven moeten weten hoeveel bandbreedte ze gebruiken, welke toepassingen er over het netwerk gaan en hoe goed deze presteren.

· Filter URL’s waardoor er over het gehele spectrum gescand kan worden en gebruik QoS (Quality of Service) producten voor kwalitatief hoge prestaties.

· Zorg voor een ‘WK IT beleid’, zo kun je bijvoorbeeld de Proxy-avoidance-anonymizers categorie blokkeren om ervoor te zorgen dat deze niet worden gebruikt om controles te omzeilen.

· Gebruik de ‘block and continue’ optie van Palo Alto Networks om medewerkers op de hoogte te stellen dat hun computer wordt gescand tijdens de wedstrijd om het bedrijfsnetwerk gezond te houden.

· Gebruik een applicatie-gebaseerd beleid om QoS toe te passen voor bekende video-toepassingen zoals HTTP-Video en Flash.

· Voor meer controle over specifieke WK-streaming applicaties kun je een App-ID creëren met behulp van deze stap-voor-stap instructies in het Palo Alto Networks Development Center community.

Advertisements