Persberichten

In Destiny worden `legendes´ geboren

In Destiny worden `legendes´ geboren

Game IP met de meeste pre-orders wordt gelanceerd. In Nederland en België komt Destiny uit op 9 september om 00:01 uur, dus even na middernacht

Destiny levert je een baanbrekende gameplay ervaring op in een levende, actieve en sociale wereld

Activision Publishing Inc. en Bungie kondigen vandaag de officiële lancering van Destiny aan. De nieuwe game is in de nacht van 9 september vanaf 00:01 uur wereldwijd te koop.

Destiny is de meest vooraf bestelde nieuwe IP game aller tijden en heeft al 180 awards en nominaties behaald. In juli hebben meer dan 4,6 miljoen mensen Destiny getest en werd daarmee de grootste console bèta van de huidige generatie consoles. Al deze wapenfeiten katapulteren de game naar de status van blockbuster franchise.

“Alle betrokkenen bij Activision en Bungie hebben met volle overgave aan de creatieve ontwikkeling van Destiny gewerkt,” zegt Eric Hirshberg, CEO van Activision Publishing Inc. “We hebben de kans om iets groots te lanceren voor de game industrie én de popcultuur. Het is geweldig om zo veel support en enthousiasme te ontvangen op de dag van lancering. Deze momenten komen niet vaak voor.”

Destiny is de game die we altijd al wilden maken,” zegt Harold Ryan, directeur van Bungie. “We droomden er al een tijdje van om een universum als dit te kunnen creëren, dus je kunt je wel voorstellen hoe geweldig het was toen de deuren zich openden en we het avontuur inderdaad konden gaan maken. Vanaf nu kunnen gamers in de wereld van Destiny hun eigen avonturen scheppen. Wat ons betreft is de essentie bij de next generation of games dat wij als ontwikkelaars, spelers in staat stellen om samen te komen en op hun eigen manier invulling te geven aan het verloop van de game. In het geval van Destiny zijn dat onherroepelijk epische avonturen boordevol actie.”

Tegelijk met de lancering van de Destiny game is de Destiny Expansion Pass ook verkrijgbaar. De Destiny Expansion Pass bestaat uit twee delen en breidt het Destiny-avontuur na de lancering nog verder uit. In zowel Expansion I als Expansion II vind je splinternieuwe verhaallijnen, coöperatieve activiteiten en competitive multiplayer arena’s, plus je kunt allerlei nieuwe wapens, uitrusting en gear verdienen. De complete Expansion Pass heeft een verkoopadviesprijs van $34,99. Los zijn Expansion I en Expansion II bij de release voor $19,99 verkrijgbaar. Expansion I wordt uitgebracht in december, Expansion II volgt kort erna.

In Destiny ben je Guardian van de laatste stad op aarde en in die hoedanigheid ga je op ontdekking naar de oude ruïnes van onze zonnestelsel. Je beweegt je in een sociaal en levend universum waarin ook andere spelers actief zijn. Je reizen strekken zich uit van de rode duinen van Mars tot de weelderige jungles van Venus. En terwijl jij en je vrienden eropuit trekken naar de sterren herontdekken jullie de schatten en geheimen die verloren zijn gegaan na de ineenstorting van de mensheid – zo creëer je al doende je eigen legende. In de loop van je avonturen word je sterker en steeds beter in het hanteren van de zeldzame en exotische wapens en de gear die je ter beschikking hebt (en krijgt) – gaandeweg ontwikkel je superieure vaardigheden. Behalve dat je de loop van het verhaal kunt volgen, biedt Destiny je ook de mogelijkheid dat jij je karakter in unieke situaties brengt waar je ofwel moet samenwerken ofwel moet strijden, denk er daarbij bijvoorbeeld aan dat je zij aan zij met je vrienden – of juist tégen hen – vecht in The Crucible. The Crucible is Destiny’s competitive multiplayer mode met talrijke playlists en maps; verspreid over de hele Melkweg omvat de mode diverse omgevingen.

Destiny heeft de rating T (Teen) gekregen van de ESRB (Animated Blood and Violence). De game is op 9 september vanaf 00:01 uur beschikbaar voor PlayStation®4, PlayStation®3, Xbox One en Xbox 360 (voor sommige features is Xbox Live Gold vereist).

Bezoek voor meer informatie www.DestinyTheGame.com. Voor exclusieve updates kun je terecht op de sociale kanalen van Destiny: www.facebook.com/DestinyTheGame en @DestinyTheGame (Twitter). Via www.Bungie.net leg je direct contact met de ontwikkelaars.

Advertisements