Persberichten

Adoptie flash storage in Nederland stijgt maar meerderheid van IT-beslissers is onbekend met voordelen

Adoptie flash storage in Nederland stijgt maar meerderheid van IT-beslissers is onbekend met voordelen

Bijna de helft van Nederlandse IT-beslissers vindt flash opslag beter dan disk opslag vanwege snelheid en performance

Bijna 50 procent van de Nederlandse IT-beslissers binnen een bedrijf geeft de voorkeur aan flash opslag ten opzichte van disk opslag vanwege de snelheid en performance. Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Multiscope in opdracht van Pure Storage, de aanbieder van all-flash enterprise storage.

Redenen voor bedrijven om flash storage te gebruiken zijn de gecombineerde voordelen van snelheid (47%), performance (46%) en energie-efficiëntie (41%). Het onderzoek laat zien dat slechts 16 procent van de bedrijven flash storage gebruikt, terwijl 40 procent van de bedrijven disk gebruikt. De overige respondenten geven aan dat ze zowel disk als flash gebruiken of een andere oplossing hebben om data op te slaan. Hoewel 32 procent van de ondervraagden aangeeft dat kosten de belangrijkste reden is om toch nog disk storage te gebruiken, is slechts minder dan een vijfde van de respondenten (14%) het eens dat disk beter is dan flash vanwege de snelheid. Bedrijven die in de toekomst mogelijk voor flash opslag kiezen zullen dit voornamelijk doen vanwege de snelheid (38%).

“Dit onderzoek laat zien dat de adoptie cyclus voor flash storage in Nederland nog steeds in zijn beginfase zit. Er zijn nog veel bedrijven in de regio die nog relatief onbekend zijn met de voordelen van flash storage. 37 procent van de respondenten denkt dat de prijs voor flash storage te hoog is, terwijl wij een all-flash enterprise storage array kunnen leveren voor minder dan de kosten van traditionele draaiende schijven,” zegt Steven Rose, Vice President EMEA van Pure Storage. “In de Nederlandse markt zien we dat infrastructuur eisen snel evolueren en dat bedrijven nu zoeken naar storage oplossingen met een grotere schaalbaarheid, eenvoud en efficiënter dan ooit tevoren. Flash bevrijdt organisaties van beperkingen, inefficiënties en frustraties van disk en stelt bedrijven in staat om de uitdagingen van morgen te overwinnen.”

Het onderzoek laat ook zien dat er grote verschillen zijn in het tempo van de adoptie van flash storage tussen sectoren in Nederland. De Nederlandse commerciële sector gebruikt flash storage vaker dan de non-profit sector: 51 procent van de bedrijven in de commerciële sector gebruikt flash storage terwijl in de non-profit sector slechts 36 procent de technologie heeft omarmt. Er zijn ook significante verschillen in de flash storage adoptie in data kritische industrieën zoals de retail, financiële dienstverlening en de gezondheidszorg. Bijvoorbeeld: alleen 6,4 percent van de bedrijven in de financiële sector gebruikt flash, terwijl de gezondheidszorg en retail sector ver vooruit loopt met 15 procent.

Het onderzoek is gehouden in juli 2014 door Multiscope in opdracht van Pure Storage onder 291 IT-beslissers.

Over Pure Storage

Pure Storage, de aanbieder van all-flash enterprise storage, maakt een brede inzet van flash in datacenters mogelijk. In vergelijking met de traditionele schijfgebaseerde arrays zijn de geheel uit flash opgebouwde storage arrays van Pure Storage 10x sneller en 10x ruimte- en energie-efficiënter. Bovendien vallen de kosten per opgeslagen gigabyte aanmerkelijk lager uit ten opzichte van schijfopslag. De Pure Storage FlashArray is ideaal voor high-performance workloads, zoals server virtualisation, desktop virtualisation (VDI), database (OLTP, real-time analytics) en cloud computing. Voor meer informatie, bezoek www.purestorage.com.

Lees meer over Pure Storage

· Blog: http://www.purestorage.com/blog

· Twitter: www.twitter.com/PureStorageNL

· LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/pure-storage

· YouTube: en

De Pure Storage en "P" logo’s, Purity Operating Environment, en RAID-3D zijn handelsmerken van Pure Storage, Inc. Alle andere handelsmerken of namen die in dit document zijn het eigendom van hun respectieve eigenaars.

Advertisements