Persberichten

Persbericht: Gamen op hoger niveau

Noot aan de redactie: hoge resolutie foto´s kunt u hier downloaden – : http://bit.ly/1y5J4uv

Gamen op hoger niveau

Direct en nauwkeurig gamen met de Philips NVIDIA G-SYNC monitor

Amsterdam, 14 oktober 2014: MMD, marktleider in technologie en merklicentiepartner voor Philips Monitors, kondigt een nieuwe monitor aan voor echte gamers: de Philips 272G5DYEB van 27 inch met NVIDIA G-SYNC. Dankzij de verversingssnelheid van 144 Hz laadt dit scherm beelden bijna tweeënhalf keer zo vaak als een standaard monitor. Door de GPU de beeldverversing te laten beheren levert dit scherm ultrasoepele beelden. Op die manier zijn de belangrijke beeldnuances te zien die standaard verversingssnelheden overslaan. Zo kunnen gamers zich nauwkeuriger richten op doelwitten en nóg beter worden.

NVIDIA G-SYNC: baanbrekende schermtechnologie

Een nadeel van gamen met een standaard scherm is een lage frame rate – zeker voor serieuze gamers. Hierdoor lijken voorwerpen plotseling op het scherm te verspringen van de ene naar de andere plek. De NVIDIA G-SYNC-chipset is ontwikkeld voor gamers die een monitor willen die aansluit op hun reactievermogen. De Philips NVIDIA G-SYNC is met zijn grafische ondersteuning, scherpe en snelle reacties van ervaren gamers de baas. Het beeld wordt tot 144 keer per seconde hertekend, zodat voorwerpen minder snel verspringen en beter in het vizier zijn op te nemen.

De prestaties van de G-SYNC worden bereikt door de verversingssnelheden van het scherm te synchroniseren met de Graphics Processing Unit (GPU), waarbij de GPU in feite de controle krijgt over de timing van de beeldverversing. De beeldverversing van de monitor wordt constant aangepast aan de framerate vanuit de GPU. Hierdoor is er geen sprake meer van screen tearing of haperingen in het beeld, die afbreuk doen aan een echte game-ervaring. Ook is er minder sprake van input lag. Dit betekent dat scenes direct in beeld komen, objecten haarscherp en kraakhelder worden weergegeven en dat de gameplay altijd supersoepel is. Kortom: het betekent dat gamers een serieuze voorsprong krijgen.

Met een ruim 27 inch-scherm, een responstijd van 1 ms GTG en ondersteuning voor Full HD kunnen gamers zich opmaken voor een adembenemend beeld, met scherpe, schitterende kleuren en een superieure weergave.

Supersnelle aansluitingen

Bij een monitor die zo krachtig en snel is als de Philips 272G5DYEB met NVIDIA G-SYNC, moeten de verbindingen tussen de pc en het scherm net zo goed zijn. Dat is bij deze nieuwe gamemonitor geen enkel probleem. De DisplayPort-technologie levert uitstekende prestaties en dat zonder latency. Zo zijn gamers verzekerd van een snelle beeldopbouw en een snelle beeldverversing, die aansluit bij de prestaties van het G-SYNC-scherm. De prestaties zijn beter dan bij DVI, er is stroomsterkte voor kabels tot 15 meter en de overdrachtssnelheden kunnen oplopen tot 21,6 Gbps. Met de USB 3.0-poorten kunnen gebruikers razendsnel hun bestanden overzetten, tot tien keer sneller dan met USB 2.0. Met deze aansluitmogelijkheden is het nieuwe Philips-scherm een uitstekende keuze, niet alleen voor games en films, maar ook voor thuis- en kantoorgebruik.

Het nieuwe Philips 272G5DYEB-scherm met NVIDIA G-SYNC is vanaf eind oktober 2014 verkrijgbaar bij Bol.com, Alternate, Paradigit en Coolblue voor een adviesprijs van € 599,-,inclusief BTW.

Technische specificaties – Philips 144Hz-scherm met NVIDIA G-Sync

LCD-beeldschermtype en -grootte TFT-LCD, 27 inch
Type achtergrondverlichting W-LED
Schermgrootte 27 inch / 68,6 cm
Maximale resolutie 1920 x 1080 @ 144 Hz (DP)
Kijkhoek 170º (H) / 160º (V), @ C/R > 10
Helderheid 300 cd/m²
Schermkleuren 16,7 m
Aansluitingen Signaalinvoer: DisplayPort 1.2, 4 x USB 3.0 met 1x snelle oplader
Standaard Hoogteverstelling: 150 mm

Scharnering: 90°

Draaivoet: -/+65

Kanteling: -5/+20°

Duurzaamheid Milieu en energie: EPEAT Silver, RoHS, loodvrij, kwikvrij

Recyclebaar verpakkingsmateriaal: 100%

Naleving en standaarden Officiële goedkeuringen: BSMI, CE Mark, FCC-klasse B, GOST, PSB, SASO, SEMKO, TÜV Ergo, TÜV/GS, cETLus, WEEE

Bekijk voor meer informatie de volgende video: https://www.youtube.com/watch?v=76MCWdMBPbQ

Over MMD

MMD is een volledige dochteronderneming van TPV en is in 2009 opgericht via een merklicentieovereenkomst met Philips. MMD brengt wereldwijd exclusief Philips LCD-schermen op de markt. Door de Philips’ merkbelofte te combineren met TPV’s productie-expertise op het gebied van schermen, is MMD door zijn snelle en gerichte benadering in staat innovatieve producten op de markt te brengen. MMD opereert internationaal, met het hoofdkantoor in Amsterdam en een tweede kantoor in Praag voor de Oost-Europese markt. MMD werkt via zijn netwerk van plaatselijke verkoopagenten samen met alle belangrijke Europese IT-distributeurs en -resellers. De ontwerp- en productiecentra van de onderneming zijn gevestigd in Taiwan. www.mmd-p.com

Voor meer informatie of voor het aanvragen van een review sample kunt u contact opnemen met:

Sophia Heemskerk
Text100 Global Communications

T: +31 (0)20 530 4333

E: sophia.heemskerk@text100.nl

of

Fani Yaneva

MMD
Tel.: +31 20 5046950
Fani.Yaneva

Advertisements