Persberichten

Persbericht: Nickelodeon en Activision lanceren de nieuwe videogame The Legend of Korra

Nickelodeon en Activision lanceren de nieuwe

videogame The Legend of Korra™

Schiphol Rijk, 24 oktober 2014 –Nickelodeon en Activision Publishing, Inc., een volledig in eigendom zijnde dochteronderneming van Activision Blizzard, Inc. (NASDAQ: ATVI), bundelen de krachten met de lancering van The Legend of Korra™. De single-player, third-person actiegame is gebaseerd op Nickelodeon’s populaire gelijknamige animatieserie en werd ontwikkeld door PlatinumGames Inc. The Legend of Korra is beschikbaar als digitale release op PlayStation®4, PlayStation®3, Windows PC, en ook op Xbox One en Xbox 360.

“Alle hardcore gamers binnen de crew van Korra sprongen een gat in de lucht toen ze hoorden dat Activision de handen ineen had geslagen met PlatinumGames om een gameversie te ontwikkelen,” zegt Bryan Konietzko, co-creator/executive producer van Nickelodeon’s The Legend of Korra. “Mike en ik zijn ongelooflijk blij met hoe getrouw en liefdevol de look en de spirit van de serie in de game terug komt. Daarnaast is het ontzettend leuk om de game te spelen en we zien er erg naar uit dat fans nu ook op een heel andere manier kunnen kennismaken met Korra.”

“Ik ben erg blij met hoe de gameversie van Korra eruit ziet,” zegt Mike DiMartino, co-creator/executive producer van Nickelodeon’s The Legend of Korra. Van de cut scenes tot aan de fantastische omgevingen, de gameplay die PlatinumGames heeft ontworpen blijft trouw aan zowel de show als aan de echte wereld."

“Met hun ongeëvenaarde flair voor actie en vloeiende bewegingen, kan alleen een studio als PlatinumGames de unieke kracht van de Avatar geloofwaardig naar games vertalen,” zegt Yaacov Barselah, Nickelodeon’s Vice President of Games & Digital Publishing New Business. “Het was ook een sensatie om weer samen te werken met onze oude en vertrouwde partner Activision. Samen hebben we met The Legend of Korra een game gemaakt die haar naam eer aan doet.”

The Legend of Korra volgt Korra,een gepassioneerde jonge vrouw en de reïncarnatie van de Avatar, een opperwezen die meesterschap verleend over de vier elementen van de natuur: vuur, aarde, lucht en water. De game werd geschreven door Tim Hedrick, met hulp van meerdere co-creators en van executive producers Bryan Konietzko en Michael DiMartino. Met hun kleurrijke en levendige detaillering doen de visuals de serie volledig recht. In zowel de actie, de effecten en de verhaallijn – overal is aandacht voor de fijnste details en dat levert een meeslepende game ervaring op. Het wordt een authentieke Avatar-ervaring die je ergens tussen deel twee en drie van de serie kunt plaatsen.

In lijn met de reputatie van PlatinumGames is The Legend of Korra een snelle actiegame met de focus op stijlvolle en combo-heavy martial arts gevechten. Al Korra’s ‘elementaire’ talenten komen tot leven in sprankelende kleuren en met rijke detaillering. Korra’s poolhond Naga helpt haar om zich in de game met een noodvaart van A naar B te verplaatsen en ook de uit de serie bekende sport, Pro-Bending, komt volledig tot leven in de game. Bij het uitvechten van een territoriale strijd maken driekoppige teams hierbij gebruik van de elementen.

The Legend of Korra is nu beschikbaar op PlayStation®4 en PlayStation®3 (via PlayStation Network), PC en op Xbox One en Xbox 360 via de Xbox Games Store. De game heeft de rating PEGI 12+. Bezoek www.facebook.com/LegendofKorra voor meer informatie over The Legend of Korra.

· Bekijk de video hier: http://youtu.be/Kk5H5NVuBCc

· Download hier de screenshots: http://we.tl/swDRJi4MZT

###

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

Michelle Nguyen

Text100 Global Communications

E: michelle.nguyen

T: +31 20 530 4335

Indien u geen persberichten van Text100 meer wenst te ontvangen in de toekomst, kunt u een e-mail sturen aan unsubscribe.

Advertisements