Persberichten

Media alert: AppSense DesktopNow maakt veilig werken op een openbaar WIFI netwerk mogelijk

AppSense DesktopNow maakt veilig werken op een openbaar WIFI netwerk mogelijk

Beste redactie,

Als reactie op het onlangs verschenen onderzoek in opdracht van de Dienst Publiek en Communicatie (DPC) en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) van de Rijksoverheid aangaande awareness, gedrag en informatiebehoefte in cyber security, reageert AppSense, de toonaangevende leverancier van enterprise workspace management oplossingen, met het volgende bericht:

AppSense ziet een sterke toename in het gebruik van mobiele devices. De reden hiervoor is de behoefte van werknemers om flexibeler te kunnen werken, maar ook door het promoten van ‘het nieuwe werken’. Met deze ontwikkelingen rijzen ook nieuwe vraagstukken omtrent beveiliging, toegang en ontsluiting van applicaties en data.

Met DesktopNow software van AppSense kunnen werknemers genieten van hun flexibiliteit, terwijl IT controle heeft op hun werkomgeving. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om onbekende software op een zeer eenvoudige manier te blokkeren. Dit resulteert in het stoppen van onder meer zero-day attacks. In plaats van de gebruiker volledig beheer te geven op de laptop, kan AppSense specifiek rechten toekennen voor de benodigde taken.

Overal kunnen werken en beschikken over de bedrijfsapplicaties en bedrijfsdata geeft een extra verantwoordelijkheid aan de werknemer. Echter, ook de werkgever moet beleid vastleggen waarmee wordt bepaald of en wanneer applicaties beschikbaar zijn. Mag een werknemer bijvoorbeeld de financiële applicaties gebruiken als deze op een openbare WiFi hotspot werkt? AppSense DesktopNow kan bepalen waar een medewerker zich bevindt en of hij/zij dan toegang krijgt tot bedrijfs(kritische) applicaties.

Ook wil men overal toegang kunnen krijgen tot bedrijfsdata, hiervoor worden nu oplossingen zoals Dropbox of de Cloud gebruikt. AppSense maakt het mogelijk bedrijfsdata te ontsluiten via DataNow vanaf de bestaande infrastructuur van de werkgever. Hierdoor hoeft de data niet bij een externe partij te worden geplaatst en is de controle en beveiliging volledig in eigen beheer.

Over AppSense

AppSense helpt IT-teams bij het leveren van het ultieme in gebruikerservaring en productiviteit op zowel fysieke pc’s als virtuele werkplekken, terwijl de veiligheid wodt geoptimaliseerd en zowel de operationele als infrastructurele kosten worden verlaagd. AppSense bereikt dit door beleid, performance, profiel, voorkeur en data te scheiden van het onderliggende besturingssysteem, applicaties en devices. AppSense DesktopNow en DataNow leveren het vervolgens in real-time terug naar de workspace, via iedere delivery technologie; fysiek, virtueel of cloud. AppSense oplossingen worden gebruikt door 3.200 bedrijven wereldwijd op meer dan 7 miljoen desktops. Het bedrijf is gevestigd in Sunnyvale, Californië, met kantoren over de hele wereld. http://www.appsense.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text100 Global Communications Text100 Global Communications
Ruud van Lieshout Cherilyn Mets
T. 020 530 4344 T. 020 530 4346
E. ruud.vanlieshout E. cherilyn.mets

Volg ons op Twitter: twitter.com/text100benelux

Indien u geen persberichten van Text100 meer wenst te ontvangen in de toekomst, kunt u een e-mail sturen aan unsubscribe

Advertisements