Persberichten

Persbericht: Amazon lanceert amazon.nl Kindle Store

Amazon lanceert amazon.nl Kindle Store

Amazon brengt ‘s werelds toonaangevende dienst voor e-books naar Nederland, met meer dan 20.000 Nederlandse titels en de grootste selectie van CPNB bestsellers zoals ´Gouden Jaren´ van Annegreet van Bergen, ´De kraamhulp´ van Esther Verhoef, ´De mooie voedselmachine´ van Giulia Enders, ´Kieft´ van Michel van Egmond, en ´Toen ik je zag´ van Isa Hoes. Daarnaast bevat de amazon.nl Kindle Store meer dan 3 miljoen titels in verschillende talen, meer dan 700.000 Kindle-exclusieve titels, en de grootste selectie van Engelstalige titels op de New York Times bestseller lijst.

Lees nu toptitels van schrijvers als Herman Koch, Jan Siebelink, Hella Haasse, en de nog nooit eerder digitaal verschenen populaire strip ´Fokke en Sukke´. Daarnaast zijn ook kinderboeken van Paul van Loon, Mirjam Oldenhave en Mees Kees beschikbaar en de geliefde kinderboekenreeks ´Jip en Janneke´ van Annie M.G. Schmidt met illustraties van Fiep Westendorp

Voor Kindle-boeken geldt ‘één keer kopen, overal lezen’, dankzij de gratis Kindle-leesapps voor tablets, smartphones, iPad, iPod touch en iPhone

Via Kindle Direct Publishing (KDP) kunnen onafhankelijke schrijvers nu hun eigen boeken gratis publiceren in de amazon.nl Kindle Store en ze zo toegankelijk maken voor lezers wereldwijd

Luxemburg, 12 november 2014 – Amazon lanceert vandaag de amazon.nl Kindle Store (www.amazon.nl). Hiermee brengt Amazon ‘s werelds toonaangevende dienst voor e-books naar Nederland met meer dan 20.000 Nederlandse titels en de grootste selectie van CPNB bestsellers zoals ´De kraamhulp´ van Esther Verhoef, ´Kieft´ van Michel van Egmond, ´Toen ik je zag´ van Isa Hoes en ´Huis van herinneringen´ van Nicci Gerrard. Daarnaast bevat de amazon.nl Kindle Store meer dan 3 miljoen titels in verschillende talen en meer dan 700.000 Kindle-exclusieve titels zoals ‘Feest in de trein’ en de populaire strip ´Fokke en Sukke´ met de nieuwste uitgave ´Het afzien van 2014´, nog voordat deze uitkomt in print. Ook biedt de amazon.nl Kindle Store de meeste Engelstalige bestellers van de New York Times bestseller lijst.Consumenten vinden een brede selectie titels van toonaagevende Nederlandse schrijvers zoals Arnon Grunberg, Suzanne Vermeer en Tommy Wieringa. Daarnaast zijn er meer dan 30.000 gratis titels verkrijgbaar in diverse talen waarvan meer dan 450 Nederlandstalige boeken en klassiekers zoals ´Het leven op aarde´ van Jan Jacob Slauerhoff en ´Eline Vere´ van Louis Couperus.Nederlandse consumenten krijgen nu ook gratis toegang tot de digitale versie van ‘Van Dale’s Groot Woordenboek der Nederlandse Taal’. De nieuwe amazon.nl Kindle Store is beschikbaar via www.amazon.nl.

Daarnaast kunnen vanaf vandaag onafhankelijke schrijvers en uitgevers hun boeken via Kindle Direct Publishing (KDP) (kdp.amazon.nl) beschikbaar stellen in de amazon.nl Kindle Store. Op deze manier kunnen ze tot 70 procent royalty’s verdienen door de verkoop aan consumenten in Nederland en vele andere landen.

“We zijn verheugd een webwinkel speciaal voor Nederlandse klanten te lanceren. Vanaf vandaag bieden we de complete Kindle ervaring in het Nederlands aan.” zegt Jorrit van der Meulen, Vice President Amazon Kindle. “De nieuwe amazon.nl Kindle Store is op maat gemaakt voor Nederlandse klanten, met lokale bestsellers van en specifieke aanbevelingen voor de Nederlandse lezer, evenals veel titels van Nederlandse uitgeverijen en auteurs zoals Jan Siebelink, Hella Haasse en Herman Koch. We zijn ook erg enthousiast over de mogelijkheid voor schrijvers om hun eigen boeken te delen met lezers via Kindle Direct Publishing. We weten dat veel mensen een verhaal hebben dat ze graag met anderen willen delen.”

Eén keer kopen, overal lezen

Met de gratis Kindle-leesapps van Amazon kunnen klanten hun boeken lezen op verschillende apparaten en platforms, zoals de iPad, iPod touch, iPhone en Android smartphones en -tablets. Whispersync synchroniseert de Kindle-content automatisch tussen alle apparaten en leesapps, zodat lezers verder kunnen gaan waar ze gebleven zijn als ze van apparaat wisselen. Ook maakt Amazon automatisch een back-up in de Cloud van al je boeken die in de Kindle Store zijn gekocht, zodat ze later vanuit de Kindle-bibliotheek op amazon.nl op elk moment gratis en draadloos kunnen worden gedownload.

Even voorstellen: de Kindle-familie

De nieuwe amazon.nl Kindle Store is feilloos geïntegreerd met de best verkochte serie e-readers ter wereld: de Kindle. Alle Kindles zijn speciaal voor lezers ontwikkeld: boeken kunnen in nog geen 60 seconden worden gedownload. Daarna kan het boek overal en op elk apparaat gelezen worden. Kindle e-readers hebben geen last van hinderlijke spiegeling, zelfs niet in fel zonlicht, wat het lezen makkelijk maakt. De batterij gaat geen uren, maar weken mee en de Kindle is dankzij het lichte gewicht ideaal om urenlang op te lezen.

Nederlandse consumenten krijgen de mogelijkheid te genieten van lezen met een breed aanbod van Kindle apparaten, waaronder Kindle Voyage, Kindle Paperwhite en de nieuwste Kindle.

De nieuwe Kindle Voyage is de dunste, meest geavanceerde Kindle ooit. De Kindle Voyage is de meest heldere, met de hoogste resolutie en het hoogste contrast display. De Kindle Voyage heeft 300 pixels per inch voor tekst en beelden van laserkwaliteit. Een nieuwe schermverlichting zorgt ervoor dat de helderheid van het scherm automatisch wordt aangepast aan het omgevingslicht. Het nieuwe design heeft een voorkant van vlak glas en een achterkant van magnesium waardoor de Kindle sterk, dun en licht is. Met een dikte van slechts 7,6 mm en gewicht van minder dan 180 gram is de Kindle Voyage ideaal om in één hand te houden en urenlang op te lezen. Ook beschikt het over PagePress, een compleet nieuwe manier om pagina’s om te slaan. Kijk voor meer informatie over de Kindle Voyage op www.amazon.nl/kindlevoyage.

De Kindle Paperwhite staat garant voor lezen zonder compromissen. In tegenstelling tot tablets kun je er eenvoudig op lezen in fel zonlicht en raken je ogen in het donker niet vermoeid. Dit komt door de geavanceerde schermtechnologie met een hoger contrast, ingebouwde verlichting, een krachtige processor, touchtechnologie en diverse exclusieve functies die speciaal zijn ontwikkeld voor lezers. Bovendien weegt het slechts 206 gram, zodat er urenlang met één hand comfortabel op gelezen kan worden. Daarnaast gaat de batterij acht weken mee, waardoor de Kindle Paperwhite niet iedere nacht opgeladen hoeft te worden. Kijk voor meer informatie over de Kindle Paperwhite op www.amazon.nl/kindlepaperwhite.

Klanten in Nederland kunnen ook kennis maken met de compleet vernieuwde Kindle. Deze heeft een snelle processor en ruimte voor duizenden boeken, een touch-interface en compleet nieuwe functies zoals ´Word Wise´ en ´Vocabulary Builder´. De Kindle is klein, licht en draagbaar; doe hem in een tas of een jaszak om altijd je boeken bij je te hebben. Kijk voor meer informatie over de Kindle op www.amazon.nl/kindle.

Alle Kindle-e-readers beschikken over exclusieve Amazon-functies die verder gaan dan het boek alleen en die de leeservaring nog verder uitbreiden. Met ´Time to Read´ weet je als lezer altijd hoeveel tijd je nog met een bepaald hoofdstuk of het gehele boek bezig bent, op basis van je eigen leessnelheid. Met Whispersync kun je in een boek beginnen op het ene apparaat en verder gaan op een ander apparaat, zodat je niet vergeet waar je gebleven bent.

Kijk op www.amazon.com/pr/kindle voor hoge resolutie afbeeldingen en video’s van de Kindle.

Over Amazon.com

Amazon.com is gelanceerd in juli 1995. Het bedrijf laat zich leiden door vier principes: een obsessie voor de klant in plaats van een focus op concurrenten, een passie voor innovatie, toewijding aan operational excellence en lange termijn denken. Klantbeoordelingen, 1-Click winkelen, gepersonaliseerde aanbevelingen, AWS, Kindle Direct Publishing, Kindle, Fire Phone, Fire Tablets en Fire TV zijn enkele producten en services die Amazon in de afgelopen tijd geintroduceerd heeft.

Advertisements