Persberichten

Persbericht: Nu toegankelijk via Amazon.nl: Kindle Direct Publishing

Nu toegankelijk via Amazon.nl: Kindle Direct Publishing

Onafhankelijke auteurs en uitgevers kunnen tot 70% aan royalty’s verdienen op verkochte boeken in Nederland en daarbuiten

Luxemburg, 12 november 2014 – Amazon kondigt vandaag, naast de lancering van de Amazon.nl Kindle Store, aan dat onafhankelijke schrijvers en uitgevers hun boeken nu via Kindle Direct Publishing (KDP) kunnen aanbieden op de Nederlandse Amazon-website. KDP biedt schrijvers en uitgevers een snelle, gratis en eenvoudige manier om boeken beschikbaar te stellen via de Kindle Store, voor Kindle-apparaten en gratis Kindle-leesapps, terwijl ze tegelijkertijd de controle kunnen houden over de content en hun auteursrechten. Schrijvers kunnen tot 70% aan royalty’s verdienen op de verkoop aan klanten in Nederland en een groot aantal andere landen. Het royalty percentage stijgt met het verkochte aantal boeken. De Amazon.nl Kindle Store is een Nederlandstalige webwinkel, maar er worden boeken verkocht in meer dan 30 talen. Alle boeken op de amazon.nl Kindle Store hebben prijzen in Euro. Schrijvers kunnen vandaag nog van start gaan op kdp.amazon.nl.

“Auteurs en uitgevers kunnen hun boeken nu beschikbaar stellen op een Nederlandse site voor lezers in Nederland, en in de rest van de wereld, en er ook nog meer aan gaan verdienen”, aldus Jorrit Van der Meulen, vicepresident Amazon Kindle Europe. “Veel mensen hebben een verhaal dat ze willen vertellen, wij willen het hen graag gemakkelijk maken om hun boeken te delen met hun lezers.”

Duizenden Nederlandse en Belgische schrijvers maken al gebruik van KDP, bijvoorbeeld Liesbeth Heenk, kunsthistorica en schrijfster van de serie ‘Secrets of Van Gogh’. “Ik was op zoek naar een wereldwijd platform dat me maximum vrijheid en flexibiliteit geeft om mijn boeken te publiceren. Toen ik in 2012 mijn eerste eBook op Amazon publiceerde, ging er een nieuwe wereld voor mij open”, aldus Liesbeth Heenk. “Het is erg makkelijk om mijn boeken via Amazon publiceren en er zijn geen initieele opstartkosten. Mijn eBooks worden overal ter wereld gedownload, dankzij de goede mogelijkheden voor promotie van het KDP platform.”

Amazon lanceert vandaag ook de amazon.nl Kindle Store (www.amazon.nl). Hiermee brengt Amazon ‘s werelds toonaangevende dienst voor eBooks naar Nederland met meer dan 20.000 Nederlandse titels en CPNB bestsellers zoals ´De kraamhulp´ van Esther Verhoef, ´Kieft´ van Michel van Egmond, ´Toen ik je zag´ van Isa Hoes en ´Huis van herinneringen´ van Nicci Gerrard. Daarnaast bevat de amazon.nl Kindle Store meer dan 3 miljoen titels in verschillende talen en meer dan 700.000 Kindle-exclusieve titels. Ook biedt de amazon.nl Kindle Store de meeste Engelstalige bestellers van de New York Times bestseller lijst. Consumenten vinden een brede selectie titels van toonaagevende Nederlandse schrijvers zoals Arnon Grunberg, Suzanne Vermeer en Tommy Wieringa. Daarnaast zijn er meer dan 30.000 gratis titels verkrijgbaar in diverse talen waarvan meer dan 450 Nederlandstalige boeken en klassiekers zoals ´Het leven op aarde´ van Jan Jacob Slauerhoff en ´Eline Vere´ van Louis Couperus.Nederlandse consumenten krijgen nu ook gratis toegang tot de digitale versie van ‘Van Dale’s Groot Woordenboek der Nederlandse Taal’. De nieuwe amazon.nl Kindle Store is beschikbaar via www.amazon.nl.

Over Amazon.com

Amazon.com is gelanceerd in juli 1995. Het bedrijf laat zich leiden door vier principes: een obsessie voor de klant in plaats van een focus op concurrenten, een passie voor innovatie, toewijding aan operational excellence en lange termijn denken. Klantbeoordelingen, 1-Click winkelen, gepersonaliseerde aanbevelingen, AWS, Kindle Direct Publishing, Kindle, Fire Phone, Fire Tablets en Fire TV zijn enkele producten en services die Amazon in de afgelopen tijd geintroduceerd heeft.

Advertisements