Persberichten

Persbericht: SanDisk viert de ontvangst van 5.000e patent en is voor het vierde jaar op rij benoemd tot ‘Thoms on Reuters Top 100 Global Innovator’

SanDisk viert de ontvangst van 5.000e patent en is voor het vierde jaar op rij benoemd tot ‘Thomson Reuters Top 100 Global Innovator’

Innovaties van SanDisk blijven de mogelijkheden van opslag vergroten en blijven bepalend voor de digitale branche

Milpitas, Californië, 12 november 2014 SanDisk Corporation (NASDAQ: SNDK), wereldwijd marktleider in flashopslag, viert vandaag zijn 5.000e patent. Dit is de nieuwste mijlpaal en prestatie voor het bedrijf, waarvan innovaties de markt voor consumentenelektronica al ruim een kwart eeuw hebben veranderd. Het bedrijf is onlangs ook uitgeroepen tot Thomson Reuters 2014 Top 100 Global Innovator, waarmee het is gehuldigd als een van ‘s werelds meest innovatieve bedrijven. Het is het vierde achtereenvolgende jaar dat SanDisk deze prestigieuze onderscheiding heeft ontvangen.

SanDisk werd ruim 26 jaar geleden in Silicon Valley opgericht door drie ingenieurs en is een pionier in flashopslag, die altijd erg betrokken is geweest bij techniek en innovatie. Het patentenportfolio van SanDisk bestaat uit innovaties in flashopslag die nieuwe markten en apparaten mogelijk hebben gemaakt, van digitale fotografie tot USB-schijven, smartphones, tablets en dunne en lichte laptops. SanDisk richt zich tegenwoordig ook steeds meer op het transformeren van het datacenter.

“Vanaf het begin heeft SanDisk een passie gehad voor innovatie en hebben we ons gericht op techniek van topkwaliteit. Op die manier hebben we ons niet alleen voorgesteld wat er met technologie allemaal mogelijk is, we hebben die technologieën ook zelf ontwikkeld”, aldus Sanjay Mehrotra, medeoprichter van SanDisk, directeur, chief executive officer en eigenaar van meer dan 70 patenten. “In 1991 heeft SanDisk de opslagwereld veranderd met een SSD van 20 MB, en vandaag de dag hebben onze innovaties ervoor gezorgd dat er nu een SSD van 4 TB is voor het datacenter. Hoewel we met trots terugkijken op wat we hebben bereikt, richten we ons vooral op het ontwikkelen van technologieën en systemen die bepalend gaan zijn voor de volgende transformatie in de branche.”

Meer dan 25 jaar SanDisk-innovatie

Het IP-portfolio van SanDisk bevat cruciale patenten op het gebied van flashgeheugen, verwerkingstechnologie, verpakkings-, test-, applicatie- en systeemtechnologie waarmee flashgeheugen op grote schaal verkrijgbaar is geworden, en de mogelijkheden van opslag nog worden uitgebreid.

Dankzij de gepatenteerde innovaties van SanDisk heeft het bedrijf ook talloze ‘eerste versies’ ontwikkeld voor de digitale branche; met grote gevolgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de eerste Solid State Drive ter wereld (SSD) in 1991 en aan de eerste multi-level cell-technologie (MLC) voor flash, waarbij cellen bestaan uit twee (X2) of drie bits (X3). Alleen al in het afgelopen jaar heeft SanDisk de grootste professionele solid-state-SAS-schijf, de SD™-kaart met de hoogste capaciteit en de snelste microSD™ UHS-I-kaart op de markt gebracht, evenals de 1Z-nanometer-technologie (nm), de kleinste en meest geavanceerde NAND-flash verwerkingscode ter wereld.

SanDisk uitgeroepen tot Thomson Reuters 2014 Top 100 Global Innovator

Het Thomson Reuters 2014 Top 100 Global Innovator-programma, een initiatief van de afdeling IP & Science van Thomson Reuters, huldigt de 100 bedrijven en instellingen over de hele wereld die het hart vormen van innovatie. Dit wordt gemeten door middel van diverse patentstatistieken die Thomson Reuters zelf heeft ontwikkeld. De Thomson Reuters 2014 Top 100 Global Innovator-methode is gebaseerd op vier criteria: het totale aantal patenten, het aantal succesvol aangevraagde patenten, het wereldwijde bereik van het portfolio en de invloed van patenten, op basis van het aantal keren dat het betreffende patent is genoemd.

Thomson Reuters Top 100 Global Innovators laten zien dat zij de bedrijven zijn die zorgen voor economische groei, werkgelegenheid en nieuwe producten en diensten”, aldus Basil Moftah, directeur van Thomson Reuters IP & Science. “We willen SanDisk van harte feliciteren, en we zijn vereerd dat we hen voor het vierde jaar op rij voor hun uitstekende prestaties mogen belonen.”

Bekijk de tijdlijn van SanDisks innovatiegeschiedenis http://www.sandisk.com/about-sandisk/corporate/history/.

Over SanDisk

SanDisk Corporation is wereldwijd leider op het gebied van flashgeheugenkaarten – van onderzoek, fabricage en productontwerp tot consumentenmerken en OEM- en detailhandeldistributie. Sinds 1988 hebben SanDisks innovaties op het gebied van flashgeheugen en opslagsysteemtechnologieën klanten voorzien van nieuwe en transformationele digitale ervaringen. Het gevarieerde productportfolio van SanDisk omvat flashgeheugenkaarten en geïntegreerde oplossingen voor gebruik in mobiele telefoons, digitale camera’s en camcorders, digitale mediaspelers en andere elektronische apparatuur voor consumenten, alsmede USB-flash drives en solid state drives (SSD) voor computers. SanDisks producten worden wereldwijd gebruikt door zowel consumenten als zakelijke klanten. SanDisk, gevestigd in Silicon Valley, is een S&P 500- en Fortune 500-onderneming met meer dan de helft van de verkoop buiten de Verenigde Staten. Voor meer informatie, zie www.sandisk.com

© 2014 SanDisk Corporation. All rights reserved. SanDisk is a trademark of SanDisk Corporation, registered in the United States and other countries. The microSD, microSDHC, microSDXC, SD, SDHC and SDXC marks are trademarks of SD-3C, LLC.

# # # # #

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Text100 Global Communications:

Sophia Heemskerk

+31 20 530 4333

sophia.heemskerk

Volg ons op Twitter: twitter.com/text100benelux

Indien u geen persberichten van Text100 meer wenst te ontvangen in de toekomst, kunt u een e-mail sturen naar unsubscribe

Advertisements