Persberichten

Persbericht terugroepactie: Lenovo roept AC-voedingskabel LS-15 voor notebooks terug vanwege mogelijk risico op brand en brandwonden

Lenovo roept AC-voedingskabel LS-15 voor notebooks terug vanwege mogelijk risico op brand en brandwonden

AC-voedingskabel voor Lenovo IdeaPad-notebooks

Risico: De AC-voedingskabel kan oververhit raken, waardoor er een mogelijk risico op brand en brandwonden kan ontstaan.

Maatregel: Vervangen

Contactpersoon consumenten: Bel Lenovo op 0900-654-654-0 van 9.00 tot 18.00 uur CET van maandag t/m vrijdag, of ga voor meer informatie naar: http://www.lenovo.com/powercord2014.

Details terugroepactie

Omschrijving: Deze vrijwillige terugroepactie betreft bepaalde AC-voedingskabels met productnummer LS-15 die zijn geleverd bij IdeaPad-notebooks die verkocht zijn tussen februari 2011 en juni 2012. De betreffende voedingskabels zijn zwart van kleur, hebben een sticker met een geprinte datumcode en de reliëfdruk ‘LS-15’ aan het uiteinde van de kabel waar de AC-adapter zit.

Incidenten/letsel: Lenovo heeft 1 rapport ontvangen waarin werd vermeld dat voedingskabels die gedistribueerd zijn in EMEA; Europa, Midden-Oosten en Afrika oververhit zijn geraakt, of gesmolten of verkoold zijn.

Maatregel: Klanten moeten contact opnemen met Lenovo om gratis een vervangend exemplaar te ontvangen. Verder moeten ze de voedingskabel direct uit het stopcontact halen en mag de kabel die van de AC-adapter naar het stopcontact gaat niet meer gebruikt worden. Zodra hij uit het stopcontact is verwijderd, moeten klanten de betreffende LS-15-voedingskabel met een schaar in tweeën knippen en de kabel wegdoen in een recycle- of afvalcontainer. Consumenten moeten de voedingseenheid bewaren, omdat de vervangende kabel alleen het gedeelte betreft dat van de voedingseenheid naar het stopcontact loopt. Consumenten kunnen de computer blijven gebruiken met de interne accuvoeding.

Verkocht via: IdeaPads met de betreffende voedingskabel LS-15 zijn verkocht bij computer- en elektronicazaken, geautoriseerde verkopers en online op www.lenovo.com van februari 2011 tot en met juni 2012 voor een bedrag van $350 tot $1.500.

Geproduceerd in: China.

Advertisements