Persberichten

Persbericht: AOC introduceert knippervrije schermen met Anti-Blue Light voor een betere gezondheid van de ogen

AOC introduceert knippervrije schermen met Anti-Blue Light voor een betere gezondheid van de ogen

Amsterdam, 16 december 2014 – AOC heeft voor zijn nieuwe schermencollectie een manier gevonden om de risico’s te beperken voor mensen die heel lang achter een scherm zitten. De nieuwe schermen van 22” (55,9 cm) en 24” (61 cm) worden geleverd met innovatieve technieken: Anti-Blue Light en Flicker FREE. De Anti-Blue Light-technologie van AOC is bedoeld om gezondheidsrisico’s te bestrijden, zoals een overbelast netvlies en maculadegeneratie (MD). De technologie vermindert de hoeveelheid schadelijk blauw licht met ruim 90%, zonder dat dit effect heeft op de kleurechtheid. Verder zorgt de Flicker FREE-technologie voor minder vermoeidheid aan de ogen. Dit kan gebeuren zonder dat de gebruiker er iets van merkt.

Minder blauw licht, evenveel kleur

Volgens een aanzienlijk aantal publicaties zorgt een grote blootstelling aan blauw licht op schermen voor overbelasting van het netvlies, iets wat direct in verband staat met de vorming van leeftijdsgerelateerde maculadegeneratie of ARMD. De symptomen van deze ziekte zijn verslechtering of zelfs het complete verlies van het centrale zicht. Eerdere pogingen om dit schadelijke blauwe licht te verminderen, beperkten zich vooral tot een softwarematige aanpak en tot het blokkeren van blauw licht via filtermechanismen, zoals speciale brillen of een schermbedekkend glas. Voor gebruikers betekende dit echter dat de beeldkwaliteit en de kleurechtheid fors achteruit gingen. De nieuwe Anti-Blue Light-modellen E2276VWM6 en E2476VWM6 van AOC zijn gebaseerd op een speciale LED-technologie die de golflengtepiek verschuift van een schadelijke 450 nm naar een veiligere 460 nm. Het schadelijke blauwe licht wordt hierdoor verminderd met 90%, terwijl er nog altijd voldoende blauw licht wordt uitgestraald voor een nauwkeurige kleurweergave.

Gezonder en prettiger werken met Flicker FREE

Beeldschermfabrikant AOC neemt de gezondheid van de gebruiker serieus. Daarom zijn AOC’s nieuwe modellen, de E2276VWM6 en de E2476VWM6, naast Anti-Blue Light ook uitgerust met een functie waardoor het beeld tijdens het kijken niet flikkert. Flikkering is een flitseffect dat plaatsvindt als de controller voor de LED-achtergrondverlichting de helderheid van de monitor aanpast terwijl het scherm wordt ververst. Dit kan een vermoeiend effect hebben op de ogen van de gebruiker, die dat vaak niet eens doorheeft. Daarom helpt Flicker FREE diverse risico’s voor de ogen te verminderen die het resultaat kunnen zijn van flikkerend beeld.

De perfecte desktop ervaring creëren

Naast voordelen voor de gezondheid hebben de E2276VWM6 en de E2476VWM6 ook diverse andere nuttige functies. Zo hebben de bijzonder lichtgewicht modellen een Full HD-resolutie van 1920 x 1080 en heldere, levendige kleuren. Met het oog op de Android-liefhebber hebben de monitoren ook een HDMI-aansluiting met MHL 2.0 (Mobile High-Definition Link). Dit betekent dat de inhoud van smartphone- en tabletschermen rechtstreeks kan worden weergegeven op het grote 22”- of 24”-scherm. Wat MHL 2.0 echt bijzonder maakt is dat het met één kabel mogelijk is om randapparatuur op te laden terwijl er ook audio en video kan worden afgespeeld en er op internet kan worden gesurft. Ook hebben beide modellen een extreem korte pixelresponstijd van 1 ms en 2 ms. Daarmee zijn ze ideaal voor het werk, snelle actievideo’s én voor games.

AOC biedt op beide modellen een garantie aan van drie jaar met een vervangservice op locatie.

De E2276VWM6 en E2476VWM6 met Anti-blue Light en Flicker FREE zijn nu verkrijgbaar in de winkel voor een adviesprijs van respectievelijk 139 EUR en 159 EUR.

Over AOC

AOC is een van de wereldwijde topmerken op de beeldschermenmarkt. Dankzij hoge kwaliteit, eersteklas service, een aantrekkelijk design en milieuvriendelijke en innovatieve producten voor concurrerende prijzen vertrouwen steeds meer klanten en distributiepartners op AOC. Het uitzonderlijk brede productaanbod van computerschermen heeft in Europa vele awards gewonnen. AOC is een dochtermaatschappij van TPV Technology Limited, de grootste LCD-fabrikant ter wereld. De EMEA markt wordt vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam bediend. Het kantoor in Praag bedient Oost-Europa en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS). Via haar netwerk van lokale sales teams werkt AOC samen met alle grote IT-distributeures en resellers. www.aoc-europe.com.

Voor meer informatie of voor het aanvragen van een review sample kunt u contact opnemen met:

René van Stekelenborg
Text100 Global Communications

T: +31 (0)20 530 4347

E: rene.vanstekelenborg

of

AOC International (Europe) B.V.
Prins Bernhardplein 200, 6th floor
1097 JB Amsterdam
Seden Ayyıldız
Phone: +31 20 5046952
E-mail: mailto:<a href="mailto:Seden.Ayyildiz

Advertisements