Persberichten

Persbericht: Allego breidt landelijk snellaadnetwerk voor elektrisch rijden uit

Allego breidt landelijk snellaadnetwerk voor elektrisch rijden uit

39 locaties door heel Nederland operationeel

Arnhem, 18 december 2014 – Allego, de aanbieder van laadoplossingen voor elektrisch vervoer, heeft haar landelijke netwerk uitgebreid met vier nieuwe snelladers in Heerlen, Zaltbommel en twee in Rotterdam. Hiermee biedt Allego het grootste snellaadnetwerk voor elektrisch rijden aan in Nederland met in totaal 39 strategische locaties die nu actief zijn.

De snelladers ondersteunen de snellaad-standaarden CCS (Combo), CHAdeMO en AC 43kW (AC-snelladen), waardoor de e-rijder zijn elektrische auto veilig kan opladen en zonder zorgen door Nederland kan rijden. Dankzij de brede reikwijdte van het netwerk behoort range-anxiety tot het verleden en is de e-rijder ervan verzekerd dat hij zonder stress op de plaats van bestemming kan komen.

In Rotterdam heeft Allego de eerste twee snellaadstations van de stad geopend. De snellaadstations zijn openbaar toegankelijke laadlocaties waar meerdere auto’s per dag terecht kunnen om in korte tijd accu´s te kunnen opladen. De stations zijn gelegen bij City Rent aan het Couwenburg 58 en bij Argos Oil tankstation aan de Colloseumweg 470. Beide snelladers zijn geschikt voor alle elektrische auto’s met een snellaadfunctie en accepteren tevens alle soorten laadpassen.

Daarnaast heeft Allego in samenwerking met Greenflux een nieuwe snellader geplaats Shell-station Zaltbommel (De Lucht Oost A2 richting Zaltbommel). Met The New Motion heeft Allego een nieuwe snellader in Heerlen geplaats bij het Van der Valk Hotel aan de N281. Ook hebben zij gezamenlijk twee laders vernieuwd in Heerenveen bij het Abe Lenstra stadion en in Barneveld bij restaurant Goudreinet Barneveld. Zodat ook hier alle huidige snellaad-standaarden worden ondersteund. Dankzij deze snelladers wordt de batterij van een elektrische auto in 15 tot 30 minuten tot 80% opgeladen.

“De groei van elektrisch rijden zet zich door; een belangrijke voorwaarde voor verdere groei is een solide netwerk waar iedereen altijd en overal zijn elektrische auto snel kan opladen,” zegt Anja van Niersen, General Manager Allego. “Met de opening van de nieuwe snelladers zijn we weer een stap dichterbij een landelijk dekkend snellaadnetwerk en kunnen e-rijders makkelijker met hun elektrische auto heel Nederland doorkruisen.”

Een overzicht van het snellaadnetwerk kunt u vinden via: www.allego.eu/nieuwsbericht/snelladers

Bekijk de video van de opening van het snellaadstation in Rotterdam: http://youtu.be/d4w8GF-LcyU

Over Allego

Allego realiseert en beheert laadinfrastructuur, inclusief bijbehorende services, voor elektrisch vervoer. Allego biedt oplossingen aan die betrouwbaar, betaalbaar, voor iedereen toegankelijk en flexibel zijn. Door gebruiksvriendelijke laadlocaties binnen Europa te creëren kunnen klanten rekenen op een betrouwbare, kosteneffectieve en slimme laadoplossing. Allego wil dat iedereen altijd en overal zijn elektrische auto kan laden. Eenvoudig en betaalbaar. De wensen van e-rijders en andere eindgebruikers vormen de basis van haar oplossingen. Kijk voor meer informatie op: www.allego.eu of volg Allego op Twitter voor regelmatige updates: @AllegoCharging.

Advertisements