Persberichten

Persbericht: SanDisk introduceert nieuwe betaalbare SSD’s die de prestaties van pc’s, laptops en tablets sterk verbeteren

SanDisk introduceert nieuwe betaalbare SSD’s die de prestaties van pc’s, laptops en tablets sterk verbeteren

SanDisk® SSD Plus en SanDisk Ultra® II mSATA SSD ontworpen om computerapparaten te vernieuwen

LAS VEGAS, 5 januari 2015 SanDisk Corporation (NASDAQ: SNDK), wereldwijd marktleider op het gebied van flashopslag, blijft successen boeken op het gebied van consumenten SSD’s met de introductie van twee nieuwe producten. Dit betreft de SanDisk SSD Plus, een instapschijf van 2,5” en de SanDisk Ultra II mSATA SSD, een nieuwe vormfactor voor de SanDisk Ultra II SSD-productenlijn. De SanDisk SSD Plus is speciaal bedoeld voor laptop- en desktopgebruikers die de systeemprestaties willen verbeteren. De SanDisk Ultra II mSATA SSD is ontworpen voor laptop- en tabletgebruikers die de capaciteit en algehele prestaties van hun voor mSATA geschikte systemen willen verhogen. De twee nieuwe oplossingen worden voor het eerst gepresenteerd op de International Consumer Electronics Show van 2015, ‘s werelds ontmoetingsplek voor iedereen die zich bezighoudt met consumententechnologie.

Met deze nieuwe schijven, die voortbouwen op het indrukwekkende reeds bestaande SSD-productenaanbod, kunnen gebruikers tegen een betaalbare prijs van alle voordelen van flashgeheugentechnologie, zoals hogere snelheden, langere batterijduur en verbeterde systemen, gebruik maken. Met snelheden van tot maar liefst 23x de prestatie van een typische harde schijf1 levert SanDisk SSD Plus snellere opstart- en laadtijden en betere algehele systeemprestaties, waardoor het niet meer nodig is om een trage laptop of desktop volledig te vervangen. De SanDisk Ultra II mSATA SSD biedt een concurrerende prestatie met leessnelheden van tot maar liefst 550 MB/s2 en voegt daarbij nog eens tot maar liefst 512 GB3 aan capaciteit toe zodat gebruikers nog meer uit hun voor mSATA geschikte notebooks en tablets kunnen halen.

“De consument van tegenwoordig, op zoek naar informatie en altijd onderweg, wil snellere en sterker presterende computerapparaten die onmiddellijk gegevens verstrekken. De consument wil alleen niet per se het systeem volledig vervangen om die prestatie te krijgen,” aldus Philippe Williams, directeur retailopslag bij SanDisk. “Bij SanDisk richten wij ons op SSD-oplossingen die gebruikers verbeterde prestaties bieden op hun bestaande pc, laptop of tablet met hogere snelheden, een betere duurzaamheid en hogere capaciteiten, en dat alles met een eenvoudige upgrade van een merk dat ze vertrouwen.”

Anders dan traditionele harde schijven zijn de SSD’s van SanDisk energiezuinig en produceren ze weinig geluid. Daarnaast zorgen ze voor het sneller opstarten en afsluiten van het apparaat, worden applicaties sneller opgestart en is de gegevensoverdracht sneller1. Deze nieuwste aanvullingen op de portefeuille van SSD voor consumenten van SanDisk kunnen tevens prat gaan op een indrukwekkende duurzaamheid. Ze zijn in elkaar gezet met het oog op schok- en trillingsbestendigheid en deze kwaliteiten zijn door tests aantoonbaar gemaakt. Daarnaast zijn ze bestand tegen hoge temperaturen zodat gebruikers er gerust op kunnen zijn dat hun schijf beschermd is zelfs als hun computer valt of beschadigd raakt4. Een extra voordeel is dat bij de SanDisk SSD Plus en SanDisk Ultra II mSATA SSD een downloadbare SanDisk SSD Dashboard-applicatie is inbegrepen. Deze biedt beheertools zoals schijfprestatie en bewaking van de gesteldheid van de computer, handmatige of ingeplande TRIM, meldingen voor firmware-updates en tips om de optimale prestaties van de schijf in stand te houden. Daarnaast biedt het SSD Dashboard een breed scala aan nuttige applicaties waaronder de kloonsoftware Apricorn EZ Gig IV, waarmee gebruikers hun gegevens eenvoudig kunnen overzetten op SSD, de TrendMicro™ Titanium™-antivirussoftware om hun gegevens te beveiligen en de Absolute® Lojack-software om hun laptop terug te vinden als deze zoek is geraakt of is gestolen5.

Prijzen en beschikbaarheid

De SanDisk SSD Plus, die wordt geleverd met een garantie van 3 jaar6, is vanaf het eerste kwartaal van 2015 leverbaar in een vormfactor van 2,5” en met een capaciteit van 120 GB ($ 69,99) en 240 GB ($ 109,99). Exacte prijzen in euro’s worden nog bekend gemaakt.

De SanDisk Ultra II mSATA SSD, die eveneens wordt geleverd met een garantie van 3 jaar6 is vanaf het eerste kwartaal van 2015 leverbaar in selecte regio’s met een capaciteit van 128 GB ($ 73,99), 256 GB ($115.99) en 512 GB ($ 220,99). Exacte prijzen in euro’s worden nog bekend gemaakt.

Ga voor meer informatie over het nieuwe productaanbod voor consumenten van SanDisk naar http://www.sandisk.com/products/ssd/sata/

Over SanDisk

SanDisk Corporation is wereldwijd leider op het gebied van flashgeheugenkaarten – van onderzoek, fabricage en productontwerp tot consumentenmerken en OEM- en detailhandeldistributie. Sinds 1988 hebben SanDisks innovaties op het gebied van flashgeheugen en opslagsysteemtechnologieën klanten voorzien van nieuwe en transformationele digitale ervaringen. Het gevarieerde productportfolio van SanDisk omvat flashgeheugenkaarten en geïntegreerde oplossingen voor gebruik in mobiele telefoons, digitale camera’s en camcorders, digitale mediaspelers en andere elektronische apparatuur voor consumenten, alsmede USB-flash drives en solid state drives (SSD) voor computers. SanDisks producten worden wereldwijd gebruikt door zowel consumenten als zakelijke klanten. SanDisk, gevestigd in Silicon Valley, is een S&P 500- en Fortune 500-onderneming met meer dan de helft van de verkoop buiten de Verenigde Staten. Voor meer informatie, zie www.sandisk.com

1 In vergelijking met 7200 RPM SATA 2.5” harde schijf. Gebaseerd op gepubliceerde specificaties en interne benchmarking tests met PCMark Vantage scores.

2 Op basis van interne testen; prestaties kunnen varieren, afhankelijk van de schijfcapaciteit, host-apparaat, besturingssysteem en applicatie. 1 MB = 1.000.000 bytes.

31 GB = 1,000,000,000 bytes. De daadwerkelijke capaciteit voor de gebruiker ligt lager.

4 Schokbestendig (tot 1500G) en bestand tegen trillingen (5gRMS, 10-2000 HZ/4.9 gRMS, 7-800 HZ), temperatuur (van 00 C tot 700)

5 Beschikbaarheid van aanbieding kan per regio verschillen

6 see www.sandisk.com/wug

© 2015 SanDisk Corporation. All rights reserved. SanDisk and SanDisk Ultra are trademarks of SanDisk Corporation, registered in the United States and other countries. Other brand names mentioned herein are for identification purposes only and may be the trademarks of their respective holder(s).

This news release contains certain forward-looking statements, including expectations for technology and product capabilities, costs and performance, markets and customers that are based on our current expectations and involve numerous risks and uncertainties that may cause these forward-looking statements to be inaccurate. Risks that may cause these forward-looking statements to be inaccurate include among others: the market demand for our products may grow more slowly than our expectations or our products may not be available in the capacities that we expect or perform as expected, or the other

risks detailed from time-to-time in our Securities and Exchange Commission filings and reports, including, but not limited to, our most recent quarterly report on Form 10-Q and our annual report on Form 10-K. We do not intend to update the information contained in this news release.

# # #

Voor meer informatie of beeldmateriaal op hoge resolutie kunt u contact opnemen met Text100 Global Communications:

Lorena Trako

+31 20 530 43 45

Lorena.trako

Volg ons op Twitter: twitter.com/text100benelux

Indien u geen persberichten van Text100 meer wenst te ontvangen in de toekomst, kunt u een e-mail sturen naar unsubscribe

Advertisements