Persberichten

Persbericht: Philips-monitor met Adobe RGB-technologie verzekert kleurconsistentie voor professionals

Noot aan de redactie: hoge resolutie foto’s kunt u downloaden via de volgende link: – http://bit.ly/1C3pj7G

Philips-monitor met Adobe RGB-technologie verzekert kleurconsistentie voor professionals

· 27 inch-scherm met PerfectKolor voorgecalibreerd voor Adobe RGB-ondersteuning

· Precieze kleurweergave tijdens het gehele productieproces

· Accuraat beeld met een hoge resolutie dankzij 10-bits kleuren, SmartUniformity en Philips Flicker-Free Technology

Amsterdam, 15 januari 2015: MMD, marktleider in technologie en merklicentiepartner voor Philips Monitors, kondigt vandaag een nieuw IPS-AHVA-scherm van 27 inch aan, waarbij de fabrieksinstellingen zijn geoptimaliseerd voor het Adobe RGB-kleurengamma. Dankzij het brede gamma van Adobe RGB kan het scherm ruim een miljard kleuren nagenoeg echt weergeven, zodat professionele gebruikers zeker weten dat ze voldoen aan de standaarden in de branche en er gedurende het gehele productieproces kleurconsistent gewerkt kan worden.

Bij grafisch ontwerp, geofysische verkenningen, digitale drukvoorbereiding en post-producties mag een scherm niet creatief worden in hoe het kleuren weergeeft. Uniformiteit en precisie zijn essentieel. “Het hebben van een kleurenstandaard is zoiets als dezelfde taal spreken”, aldus Thomas Schade, vice-president EMEA bij MMD. “Professionele gebruikers moeten ervan uit kunnen gaan dat hun scherm dezelfde kleurtaal spreekt als hun printers en de andere apparaten binnen het proces. Het nieuwe LCD-scherm van Philips geeft kleuren altijd weer met een foutloze nauwkeurigheid.”

PerfectKolor: kleurenstandaarden waarop je kunt bouwen
Het 272P4APJKHB-scherm is zodanig voorgecalibreerd dat kleuren perfect worden weergegeven. Er is ondersteuning voor 99% van het Adobe RGB-kleurengamma en 100% van het sRGB-kleurenspectrum, waardoor het niet meer nodig is om kleuren op diverse apparaten op elkaar af te stemmen. Bovendien is het met PerfectKolor mogelijk om via zes assen de schermkleuren nog scherper af te stellen voor specifieke toepassingen.

10-bits kleuren
Het nieuwe 27 inch-scherm gebruikt 10 bits om iedere kleur te produceren en kan zodoende ruim een miljard kleuren tegelijkertijd weergeven; verschillen die voor het menselijke oog onherkenbaar zijn. Het resulterende beeld komt vloeiend en natuurlijk over, zonder gradaties of ‘kleurbanden’.

SmartUniformity
Het komt vaak voor dat er verschillen zijn in helderheid en kleur op verschillende delen van het scherm. Met SmartUniformity past het scherm beide automatisch aan om zo de verschillen te compenseren. Ook levert SmartUniformity een uniforme helderheid van gemiddeld meer dan 95%, essentieel voor consistentie in kleurkritische toepassingen voor bijvoorbeeld fotografie en wetenschappelijke beeldvorming.

Flicker-Free Technology
Door de manier waarop helderheid op LED-schermen wordt aangestuurd, kunnen gebruikers soms een flikkerend scherm ervaren. Dit kan leiden tot vermoeidheid aan de ogen, wat het precisiewerk aan gedetailleerde afbeeldingen een stuk lastiger maakt. Philips Flicker-Free Technology is een innovatieve oplossing voor het aansturen van de helderheid en voor het verminderen van flikkeringen. Hiermee heeft de gebruiker een veel comfortabelere kijkervaring.

Naast het ruime kleurenaanbod beschikt het nieuwe IPS-AHVA-scherm ook over allerlei functies die het dagelijkse kantoorwerk een stuk aangenamer maken: een webcam en speakers, kristalhelder Quad HD-beeld met resoluties van 2560×1440 of 2560×1080, een extra brede kijkhoek voor een helder beeld vanuit vrijwel elke positie en de in hoogte verstelbare flexibiliteit van de SmartErgoBase. Dankzij MultiView kan het scherm op meerdere bronnen worden aangesloten. Zo kunnen gebruikers bijvoorbeeld op het ene deel van hun scherm informatie van hun laptop bekijken en op het andere deel beelden van hun camera.

Het nieuwe Philips-scherm is op project basis verkrijgbaar voor € 799,-.

Technische specificaties – Philips Brilliance 272P4APJKHB

LCD-beeldschermtype en -grootte IPS-AHVA-LCD, 27 inch / 68,6 cm
Type achtergrondverlichting W-LED
Optimale resolutie 2560 x 1440 @ 60 Hz
Kijkhoek 178º (H) / 178º (V), @ C/R > 10
Helderheid 350 cd/m²
Schermkleuren Ondersteuning voor 1,07 miljard kleuren
Kleurengamma Adobe RGB: 99%
Aansluitingen USB: USB 3.0 x 3

Signaalinvoer: DVI-Dual Link (digitaal, HDCP), DisplayPort, HDMI x 2

Gesynchroniseerde invoer: afzonderlijke synchronisatie, synchronisatie op groen

Audio (in/uit): PC audio-ingang, koptelefoon-uitgang

Standaard Hoogteverstelling: 150 mm

Scharnering: 90 graden

Draaivoet: -65/65 graden

Kanteling: -5/20 graden

Duurzaamheid Milieu en energie: EPEAT Gold*, PowerSensor, EnergyStar 6.0, RoHS, TCO edge

Recyclebaar verpakkingsmateriaal: 100%

Hergebruikt plastic na consumptie: 65%

Specifieke materialen: PVC-/BFR-vrije behuizing, kwikvrij, loodvrij

Naleving en standaarden Officiële goedkeuringen: BSMI, CE Mark, cETLus,

FCC Class B, GOST, SASO, SEMKO, TCO 6.0, TÜV Ergo, TÜV/GS, WEEE

Over MMD

MMD is een volledige dochteronderneming van TPV en is in 2009 opgericht via een merklicentieovereenkomst met Philips. MMD brengt wereldwijd exclusief Philips LCD-schermen op de markt. Door de Philips’ merkbelofte te combineren met TPV’s productie-expertise op het gebied van schermen, is MMD door zijn snelle en gerichte benadering in staat innovatieve producten op de markt te brengen. MMD opereert internationaal, met het hoofdkantoor in Amsterdam en een tweede kantoor in Praag voor de Oost-Europese markt. MMD werkt via zijn netwerk van plaatselijke verkoopagenten samen met alle belangrijke Europese IT-distributeurs en -resellers. De ontwerp- en productiecentra van de onderneming zijn gevestigd in Taiwan. www.mmd-p.com

Voor meer informatie of voor het aanvragen van een review sample kunt u contact opnemen met:

Sophia Heemskerk
Text100 Global Communications

T: +31 (0)20 530 4333

E: sophia.heemskerk@text100.nl

Fani Yaneva

MMD
Tel.: +31 20 5046950
Fani.Yaneva

Advertisements