Persberichten

Persbericht: Sierra gaat Shiftlings uitbrengen, een physic-based puzzle platform game van Rock Pocket Games

Sierra gaat Shiftlings uitbrengen,
een physic-based puzzle platform game van Rock Pocket Games

Schiphol-Rijk, 15 januari 2015 – Sierra kondigt vandaag aan dat het met Rock Pocket Games zal samenwerken om Shiftlings uit te brengen. De puzzle platformer van de Noorse ontwikkelaar verschijnt komende lente op consoles en PC.

Shiftlings was zo’n game waarvan we tijdens het spelen al direct wisten dat we er mee wilden werken,” zegt Bob Loya, Sr. Director of External Development bij Sierra. “De originele kijk van Rock Pocket’s op de puzzle platform game past perfect in Sierra’s filosofie. We willen de grote indie-talenten binnen de wereld van ontwikkelaars toegang bieden tot de tools en platforms die ze nodig hebben om hun creaties met de wereld te delen.”

Shiftlings speelt zich af in een intergalactische reality show. Het is een eigenzinnige puzzle platformer over twee bewaarders van de ruimte. Al rondreizend krijgen ze allerlei ingewikkelde zaken om op te lossen. De speciale draai in Shiftlings is dat de twee rare snuiters met elkaar verbonden zijn door middel van een luchtslang. Hierdoor kunnen ze altijd razendsnel lucht heen en weer verplaatsen tussen hun ruimtepakken. Ook kan één persoon zich met deze slang enorm in omvang en gewicht laten toenemen. Gevolg is wel dat ze dan minder mobiel zijn, maar tegelijk ontstaan er zo óók andere mogelijkheden om doelen te bereiken of nieuw terrein te ontdekken. Het complete avontuur is beschikbaar voor single-player, two-player local en online cooperative multiplayer waar onze onverschrokken helden liefst 50 levels veroveren, verspreid over vijf unieke werelden.

Shiftlings wordt in de lente van 2015 verwacht op Xbox One, PlayStation®4 en Windows PC. De game heeft de PEGI-rating 7. Kijk voor meer informatie op www.rockpocketgames.com/shiftlings en volg Rock Pocket Games op Facebook en Twitter.

Persmateriaal:

Over Rock Pocket Games

Rock Pocket Games is een kleine zelfstandige studio in Tønsberg, Noorwegen, opgericht in 2008. De Rock Pocketeers zijn er heilig van overtuigd dat games er voor iedereen zijn en dat er nooit genoeg eigenzinnigheid kan zijn. Met hun games zorgen ze voor plezier in iedere huiskamer. Hun insteek is altijd lichtvoetig en in hun heldere en kleurige werelden zal iedereen zich thuis voelen.

Over Sierra

Sierra wordt geleid door ontwikkelaars en is puur gericht op gamers. Sierra stelt zich ten doel talentvolle onafhankelijke ontwikkelaars te steunen en zo bijzondere titels te publiceren. Op die manier bieden ze spelers ervaringen die anders onbekend zouden blijven. Van PR, marketing, distributie tot financiële steun, Sierra biedt precies datgene wat een specifieke indie-ontwikkelstudio nodig heeft om tot de realisatie van hun project te komen. Sierra zal hoofdzakelijk publiceren op digitale distributieplatforms als Xbox Live, PlayStation Network en Steam voor PC. Bezoek voor meer informatie www.sierra.com.

©2015 Activision Publishing, Inc. "PlayStation" is een geregistreerd trademark. "PS4" en "PSN" zijn trademarks van Sony Computer Entertainment Inc.

Alle andere trademarks en merknamen zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaren.

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

Michelle Nguyen

Text100 Global Communications

E: michelle.nguyen

T: 020 530 4335

Indien u geen persberichten van Text100 meer wenst te ontvangen in de toekomst, kunt u een e-mail sturen aan unsubscribe.

Advertisements