Persberichten

Persbericht: Pure Storage verdiept VMware-integratie met ondersteuning voor vCenter Site Recovery Manager en vernieuwde vSphere Web Client plug-in

Pure Storage verdiept VMware-integratie met ondersteuning voor vCenter Site Recovery Manager en vernieuwde vSphere Web Client plug-in

Amsterdam – 28 januari 2015 Pure Storage, de toonaangevende onafhankelijke leverancier van solid state-arrays, introduceert een nieuwe Storage Replication Adapter (SRA) voor VMware vCenter Site Recovery Manager (SRM) en een vernieuwde VMware vSphere Web Client plug-in. In combinatie met de arrays van de Pure Storage FlashArray 400-serie bieden deze oplossingen een eenvoudige en naadloze opslag- en virtualisatiebeheer ervaring, uitgebreide bescherming tegen uitval en schaalbare beschikbaarheid voor VMware-omgevingen. De vernieuwde plug-in, die een nauwere en rijkere integratie met de Purity Operating Environment van FlashArray biedt, stelt VMware-beheerders in staat om opslag beschikbaar te stellen binnen de vSphere-beheerinterface en snel en eenvoudig opslagservices te bieden die zijn geoptimaliseerd voor een betere beschikbaarheid en prestatie van virtuele machines (VM’s). De nieuwe Pure Storage SRA biedt native integratie tussen replicatie, snapshots en Protection Policies van Purity FlashRecover en VMware vCenter SRM. Hiermee worden de mogelijkheden van Purity voor lokale gegevensbescherming uitgebreid om direct algehele bescherming van VM’s en vSphere-clusters te bieden.

Storage Replication Adapter voor VMware vCenter SRM
De Pure Storage SRA biedt native array replicatie en bescherming ter ondersteuning van VMware VCenter Site Recovery Manager (SRM). Deze integratie vereenvoudigt disaster recovery door gegevensbescherming en failover/failback-processen te automatiseren. SRM policies kunnen worden getest en gevalideerd zonder het productieapplicaties of arrayreplicatie te verstoren waardoor continuïteit wordt gewaarborgd en een eenvoudig middel wordt geboden om te voldoen aan vereisten ten aanzien van compliance.

De Pure Storage SRA voor VMware SRM stelt klanten in staat om de volgende functies uit te voeren:

· Het bieden van een geautomatiseerde standaard policy voor gegevensbescherming en replicatie voor een volledig vSphere-cluster;

· Het bieden van verschillende policies voor gegevensbescherming en replicatie voor vSphere-datastores en datastore-clusters;

· Het bieden van centrale gegevensbeschermings processen met gecentraliseerde rapportage;

· Het ondersteunen van replicatie tussen ongelijke Pure Storage FlashArrays;

· Het automatiseren van failover en failback van vooraf gedefinieerd SRM-disaster recovery policies;

· Het testen en valideren van disaster recovery policies zonder verstoring van productiesystemen of arrayreplicatie.

De Pure Storage SRA voor vSphere SRM is Certified VMware Compatible voor versies 5.5, 5.8 en toekomstige versies. Zowel de Pure Storage SRA als Purity FlashRecover zijn nu zonder extra kosten beschikbaar. Klanten kunnen deze gratis downloaden op my.VMware.com of de Pure Storage Community.

Vernieuwde plug-in voor VMware vSphere Web Client
Pure Storage heeft zijn VMware vSphere Web Client plug-in vernieuwd om gebruikers van VMware een nog grotere operationele flexibiliteit en verhoogde prestatie en beschikbaarheid van applicaties voor virtuele machines te bieden. Met de vernieuwde plug-in kunnen VMware-beheerders Purity FlashRecover Protection Policies van het FlashArray gebruiken om op snapshots gebaseerde back-ups en replicatie te automatiseren, wat – in combinatie met vCenter SRM – een eenvoudige en robuuste end-to-end-oplossing voor gegevensbescherming biedt. Beheerders van gevirtualiseerde systemen zullen ondervinden dat het hiermee eenvoudiger is om opslag en VM’s beschikbaar te stellen en tegelijkertijd de FlashArray instellingen voor performance en beschikbaarheid te optimaliseren.

De Pure Storage vSphere Web Client- plug-in stelt klanten in staat om de volgende functies uit te voeren direct vanuit Vmware vSphere:

· Automatiseren van het aanmaken van nieuwe datastores voor vSphere-hosts en -clusters;

· Het automatisch vergroten van de datastore capaciteit;

· Het automatiseren en waarborgen van optimale instellingen voor opslag performance en -beschikbaarheid;

· Het bieden van FlashRecover-snapshot- en replicatie policies voor vSphere-clusters en -datastores;

· Het monitoren van opslag performance en capaciteit.

De vernieuwde Pure Storage Web Client plug-in is volledig compatibel met VMware vSphere-versie 5.1 en hoger en met toekomstige versies. De plug-in wordt zonder kosten aan klanten beschikbaar gesteld en wordt volgende maand met Purity 4.1.1 meegeleverd.

“Flash-opslag biedt een nieuw paradigma voor VMware-klanten en hun Software Defined Data Centers. Door consistente latency van onder de milliseconde te bieden, verhoogt flash-opslag de kwaliteit van elke applicatie en biedt het de benodigde performance om dynamische en onverwachte belasting van de applicaties op te kunnen vangen. Het is ideaal voor gevirtualiseerde en geconsolideerde infrastructuren die een mix van applicaties en verschillende business processen ondersteunen,” aldus Vaughn Stewart, chief evangelist bij Pure Storage. Met onze nieuwe integraties van VMware vSphere Web Client en Site Recovery Manager vereenvoudigen wij opslagbeheer voor VMware-gebruikers door dagelijkse handelingen en disaster recovery processen in hun de eigen VMware-omgeving te brengen. Hierdoor kunnen flexibele, veerkrachtige, high performance en hoog beschikbare gevirtualiseerde applicaties worden geboden.

Meer informatie
Ga voor meer informatie over SRA voor vCenter SRM en vSphere Web Client plug-in van Pure Storage naar: www.purestorage.com/applications/vmware.html.

Over Pure Storage

Pure Storage, de toonaangevende onafhankelijke leverancier van solid state-arrays, maakt een brede inzet van flash in datacenters mogelijk. De all-flash enterprise arrays van Pure Storage bieden in vergelijking met mechanische schijven betere prestaties en efficiëntie aan, tegen een lagere prijs per opgeslagen gigabyte. De Pure Storage FlashArrays zijn ideaal voor high-performance workloads, waaronder server virtualisatie en serverconsolidatie, desktop virtualisatie (VDI), database (OLTP-database, real time analytics) en cloud computing. Ga voor meer informatie naar: www.purestorage.com/www.purestorage.com

Lees meer over Pure Storag:

Blog: www.purestorage.com/blog

Twitter: www.twitter.com/PureStorage

LinkedIn: www.linkedin.com/company/pure-storage

Het Pure Storage-logo en het “P”-logo, Purity Operating Environment en RAID-3D zijn handelsmerken van Pure Storage, Inc. Alle overige handelsmerken of namen waarnaar in dit document wordt verwezen zijn eigendom van de betreffende eigenaren.

####

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text100 Global Communications
Sophia Heemskerk
T. 020 530 4333
E. sophia.heemskerk
Volg ons op Twitter: twitter.com/text100benelux

Advertisements