Persberichten

Media alert: AppSense roept bedrijven op tot voorbereiding Citrix XenDesktop 7 migratie

AppSense roept bedrijven op tot voorbereiding Citrix XenDesktop 7 migratie

4 tips voor een naadloze overgang

Amsterdam, 10 maart 2015 – AppSense, de toonaangevende leverancier van user environment oplossingen, geeft vier tips om de overgang naar Citrix XenDesktop 7 zo soepel mogelijk te laten verlopen. Middels deze tips roept AppSense organisaties op om zich nu alvast voor te bereiden op een naadloze migratie, om zo de omgeving toe te rusten op betere prestaties en hogere productiviteit. Wanneer nu al wordt nagedacht over de overgang zullen tijdens het migratieproces de verstoringen voor de systemen en gebruikers zoveel mogelijk beperkt worden.

De overgang naar Citrix XenDesktop 7 zal voor veel IT-teams vergelijkbaar zijn met de migratie van Windows XP. Een recent artikel van The Register toont aan dit niet niet altijd soepel verloopt. Hieruit blijkt dat er zelfs een stijging is van het aantal computers met Windows XP. Een onderzoek onder AppSense-gebruikers over Citrix XenDesktop 7 uit 2015 leverde soortgelijke conclusies op:

· Bijna 60% gebruikt Citrix XenApp 6.x als desktopplatform, en een vergelijkbaar percentage gebruikt Citrix-apps binnen hun desktopomgevingen;

· Bijna 60% gebruikt Citrix-applicaties voor hun virtuele omgevingen;

· Nog eens 40% van de ondervraagden gebruikt Windows Server 2008 voor de fysieke desktop, terwijl 40% ook een versie van Microsoft-App gebruikt voor virtuele omgevingen.

Daarnaast gebruiken veel organisaties de oudere versies van XenApp ook nog eens op een Windows Server 2003, welke end of life gaat in juli. Dit maakt de Citrix-migratie nog gecompliceerder. Het onderzoek laat ook goed zien hoeveel variatie er bij diverse bijdrijven is qua oude besturingssystemen, applicaties en apparaten.

De gebruiker is bij een migratie de moeilijkste factor. De gebruiker verwacht dat hij al zijn profielen, instellingen, data en applicaties mee kan nemen naar de nieuwe omgeving. Dit is voor de IT-afdeling een grote en vaak handmatige klus. Een omgeving voorbereiden op een soepele migratie is de moeite dus meer dan waard. Organisaties dienen zich voor te breiden op de nieuwste migratiecyclus naar XenDesktop 7. Hieronder staan vier tips voor een naadloze overgang naar Citrix XenDesktop 7:

1. Een nieuwe installatie

Voor XenApp-klanten is dit de methode die door Citrix wordt aanbevolen, maar het kan ook de lastigste zijn. Met een nieuwe installatie maak je een frisse start en kun je profiteren van alle nieuwe functies in XenDesktop 7.x. Klanten kunnen met StoreFront 2.0 applicaties en desktops combineren uit de bestaande XenApp-farm en de locatie met de nieuwe XenDesktop 7-apps. Zodoende krijgen gebruikers één transparant toegangspunt tot alle applicaties, ongeacht de gebruikte versie van Windows Server. De uitdaging bij een nieuwe installatie zit hem echter in de extra tijd, de kosten en de veranderde functionaliteiten, die gevolgen kunnen hebben voor de gebruikservaring. Als je een iets nieuwere versie van XenDesktop hebt, kun je ook één van de onderstaande alternatieven overwegen.

2. Een interne upgrade

Dit is een overweging als je XenDesktop 5 gebruikt. XenDesktop 7 biedt ondersteuning voor interne upgrades vanuit XenDesktop 5 VDA en Controller, maar dit is niet mogelijk als je XenDesktop 4 gebruikt. Gebruikers van XenDesktop 5 kunnen een upgrade uitvoeren naar de nieuwste versie zonder hun XenDesktop-omgeving te verstoren of opnieuw te moeten plannen. Via de interne VDA-upgrade kunnen klanten hun golden image bijwerken naar de nieuwste versie. Gebruikers kunnen vervolgens meteen profiteren van de nieuwste HDX-functies in XenDesktop 7.

3. De XenDesktop Migration Tool

Voor XenDesktop 4-gebruikers heeft Citrix een migratietool waarmee je van XenDesktop 4 overgaat op XenDesktop 7. Deze tool exporteert je XenDesktop 4-data naar een XML-bestand, dat vervolgens kan worden geïmporteerd in de nieuwe XenDesktop 7-omgeving. De uitdaging zit hem hier in het feit dat de tool bepaalde essentiële informatie niet overzet, bijvoorbeeld de administrators, licenties, groepsmappen en registratiecodes. Deze moeten in de nieuwe XenDesktop 7-omgeving opnieuw worden aangemaakt.

4. De rimpelloze methode

Het kan de beste manier zijn om eerst een gebruikersomgeving te installeren voordat je de upgrade uitvoert, ongeacht de versie die je op dit moment gebruikt. Dit scheidt de gebruikers en alle persoonlijke bestanden van het besturingssysteem en de apps, wat betekent dat je bij iedere soort migratie profiteert van de voordelen. Ook worden alle essentiële functionaliteiten met betrekking tot administrators, licenties, groepsmappen en registratiecodes naadloos overgezet van de oudere versie naar de nieuwe. Als je daarnaast samen met je nieuwe XenDeskop 7 en je XenApp-omgeving een workspace manager gebruikt, kun je op een server nog meer gebruikers kwijt en ben je verzekerd van een naadloze, gepersonaliseerde roaming tussen fysieke desktops, virtuele desktops en virtuele sessies (Terminal Server/RDSH). Ook krijg je hiermee controle over de admin-rechten van gebruikers en een fijnmazige controle over de prestaties van applicaties, zodat je alle gebruikers een optimale gebruikservaring kunt bieden.

Over AppSense

AppSense loopt internationaal voorop in UEM (User Environment Management): meer dan 3000 klanten maken gebruik van de oplossingen op meer dan 7 miljoen desktops. AppSense DesktopNow en DataNow maken het mogelijk dat IT-teams een optimale gebruikerservaring en productiviteit kunnen leveren op zowel fysieke en virtuele desktops. Tevens wordt de beveiliging verhoogd en naast de operationele ook de infrastructurele kosten verminderd. Het bedrijf is gevestigd in Sunnyvale, Californië, Verenigde staten, met kantoren over de hele wereld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text100 Global Communications Text100 Global Communications
Ruud van Lieshout Cherilyn Mets
T. 020 530 4344 T. 020 530 4346
E. ruud.vanlieshout E. cherilyn.mets

Volg ons op Twitter: twitter.com/text100benelux

Indien u geen persberichten van Text100 meer wenst te ontvangen in de toekomst, kunt u een e-mail sturen aan unsubscribe.

Advertisements