Persberichten

Persbericht: Gezond, comfortabel en efficiënt: de ergonomische computerschermen van AOC richten zich op het indivi du

Noot voor de redactie: foto’s kunt u downloaden via de volgende link: http://bit.ly/195gLCY

Gezond, comfortabel en efficiënt: de ergonomische computerschermen van AOC richten zich op het individu

Amsterdam, 12 maart 2015 – De meeste mensen houden geen rekening met hun gezondheid bij het kiezen van een nieuwe monitor.De nieuwste generatie schermen van beeldschermspecialist AOC beschikt desalniettemin over een groot aantal handige functies die oog-, rug- en nekklachten kunnen voorkomen en een compleet nieuwe visuele ervaring biedt. Daarnaast zorgen de schermen voor meer productiviteit en comfort. Zelfs de laagst geprijsde schermen bevatten een groot deel van deze functies.

Focus op ergonomie, beter voor de gezondheid

Als werkgevers voor een ergonomische werkplek zorgen, kunnen werknemers het beste uit zichzelf halen. Ergonomie heeft als doel de productiviteit te vergroten, de vermoeidheid te verminderen en het aantal ongemakken te minimaliseren. Daarom zijn een groot aantal AOC-schermen ergonomisch zeer veelzijdig, bijvoorbeeld doordat ze gebruik maken van scharnering. Hiermee kan de gebruiker het scherm met 90° draaien en eenvoudig van landschaps- naar portretmodus schakelen. Verder kan er, als de monitor in portretmodus staat bij het tekstverwerken, meer tekst op het scherm worden weergegeven. Hierdoor hoeft er in documenten of tabellen minder te worden gescrold.

Het draaien van de monitor kan ook nuttig zijn om deze in de juiste kijkhoek te krijgen, zodat de zichtlijn zo loodrecht mogelijk op het schermoppervlak staat. Als meerdere gebruikers het scherm tegelijkertijd gebruiken, kunnen aanpassingen aan de draaivoet het voor iedereen zo leesbaar mogelijk maken – perfect voor teamwork.

Tot slot is het scherm zelf ook nog tot 130 mm in hoogte verstelbaar, een nuttige schermfunctie die bijdraagt aan maximaal comfort en een hogere productiviteit. Door de hoogte van de monitor aan te passen kunnen gebruikers het scherm perfect afstemmen op hun lichaamslengte, werksituatie of hun voorkeuren. Dit kan nek-, rug- en schouderklachten of andere vergelijkbare gezondheidsproblemen helpen voorkomen.

Deze ergonomische functies zijn met name handig bij gedeelde bureaus. Werkplekken kunnen zo eenvoudig worden afgestemd op de voorkeuren van elke gebruiker. Daarnaast zijn bepaalde ergonomische functies zeer nuttig voor snelle presentaties aan collega’s of om thuis te delen met familie en vrienden.

Naast deze ergonomische voordelen heeft AOC in twee van zijn schermen (de E2276VWM6 en de E2476VWM6) nog een extra gezondheidsstimulerende functie ingebouwd: Anti-Blue Light. Deze technologie vermindert de hoeveelheid schadelijk blauw licht om vermoeidheid aan de ogen te voorkomen.

Betere kijkervaring

De moderne schermen voldoen door het leveren van geavanceerde schermtechnologie ook aan de hoge verwachtingen van professionals en veeleisende thuisgebruikers.

De Ultra HD-resolutie (3840 x 2160) is goed voor 8,29 miljoen pixels, vier keer zoveel als een Full HD-scherm. Met als gevolg dat 4K gebruikers van nog meer van details profiteren dan voorheen. De pixelresponstijd van een monitor is net zo belangrijk voor een ultrasoepel beeld. Hoe korter de responstijd, des te minder last gebruikers zullen hebben van onscherpe bewegingen, die subtiele details zodanig kunnen vervormen dat ze onherkenbaar worden. Met een ideale responstijd van minder dan 5 ms zijn schermen als de AOC U2868PQU perfect voor het bewerken of bekijken van snelle actieclips of voor het spelen van games.

Grotere schermen voor meer productiviteit
Of je nu multimediabewerker, beursanalist of multitaskende thuiswerker bent, een groot scherm heeft duidelijke voordelen voor iedereen. Schermen van 28" en groter zorgen ervoor dat je zo min mogelijk hoeft te scrollen of te schakelen tussen verschillende vensters.

Voor film- en gameliefhebbers spreken de voordelen van grotere schermen voor zich. In dit opzicht zijn vooral de functies "picture-in-picture" en "picture-by-picture" en AOC’s ‘innovatieve Screen+-software’ het noemen waard. Deze kunnen het grote scherm in vier kleinere schermen opdelen, zodat je tegelijkertijd beelden kunt bekijken van verschillende bronnen. Hoe groter het scherm is, des te beter het geschikt is voor multitasken. Een voorbeeld van een AOC-monitor die alle bovenstaande functies combineert is de AOC U3477PQU. Deze is met een grootte van 34" tot nu toe het grootste model van de beeldschermfabrikant.

"We horen van onze klanten dat volledige ergonomische flexibiliteit, grotere schermen en functies die goed zijn voor de ogen allemaal bijdragen aan perfect entertainment, een hogere productiviteit, tevreden medewerkers, minder vermoeidheid en afwezigheid door ziekte. Daarvoor moeten mensen echter wel weten dat er verschillen zijn tussen schermen. Anders gezegd: een investering in een AOC-scherm met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding is een investering in levenskwaliteit, op alle niveaus", aldus Thomas Schade, Vice President EMEA bij AOC.

Over AOC

AOC is een van de wereldwijde topmerken op de beeldschermenmarkt. Dankzij hoge kwaliteit, eersteklas service, een aantrekkelijk design en milieuvriendelijke en innovatieve producten voor concurrerende prijzen vertrouwen steeds meer klanten en distributiepartners op AOC. Het uitzonderlijk brede productaanbod van computerschermen heeft in Europa vele awards gewonnen. AOC is een dochtermaatschappij van TPV Technology Limited, de grootste LCD-fabrikant ter wereld. De EMEA markt wordt vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam bediend. Het kantoor in Praag bedient Oost-Europa en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS). Via haar netwerk van lokale sales teams werkt AOC samen met alle grote IT-distributeures en resellers. www.aoc-europe.com.

Voor meer informatie of voor het aanvragen van een review sample kunt u contact opnemen met:

Sophia Heemskerk
Text100 Global Communications

T: +31 (0)20 530 4333

E: sophia.heemskerk

AOC International (Europe) B.V.
Prins Bernhardplein 200, 6th floor
1097 JB Amsterdam
Seden Ayyıldız
T: +31 20 5046952
E: Seden.Attildiz

Advertisements