Persberichten

Persbericht: Beeldschermen in een veranderend medialandschap

Noot voor de redactie: foto’s kunt u downloaden via de volgende link: http://bit.ly/1a0UFkL

Beeldschermen in een veranderend medialandschap

Amsterdam, 7 april 2015 – Kijkgewoontes zijn veranderd door de enorme hoeveelheid streamingdiensten. Er is een verschuiving in het home-entertainment segment gaande, door bijvoorbeeld tv-programma’s ‘on demand’, een groeiend aantal YouTube-kanalen en een toenemend gebruik van mobiele apparaten. Waren monitoren vroeger vrijwel exclusief bedoeld voor pc’s, nu worden ze voor verschillende doeleinden gebruikt. Beeldschermspecialist AOC heeft daarom een uitgebreid portfolio ontwikkeld, gericht op de specifieke interesses van deze gebruikers. Onderzoekers en ontwikkelaars bij AOC hebben een reeks monitoren ontwikkeld die een wereld aan multimediamogelijkheden bieden.

Onderstaande AOC-monitoren zijn goede voorbeelden van monitoren die een unieke en moderne multimedia-ervaring creëren:

U3477PQU: met een beeldverhouding van 21:9 is deze ruime WQHD-monitor van 34 inch (86 cm) ideaal voor het kijken van je favoriete films. Met een UltraWide resolutie van 3440 x 1440 is de U3477PQU ook geschikt voor multitaskers.

http://aoc-europe.com/en/products/u3477pqu

I2473PWY: een stijlvolle Full HD-monitor van 24" (61 cm) met geïntegreerde speakers voor een unieke bioscoopervaring. De I2473PWY ondersteunt MHL en Miracast, zodat je video’s, foto’s, games en andere multimedia eenvoudig kunt streamen op het grote scherm.

http://aoc-europe.com/de/products/I2473PWY

E1759FWU: dit draagbare 17"-scherm (43 cm) breidt je kijkgebied uit met een tweede scherm. Erg handig voor productiever werken en er is maar één kabel nodig voor data én stroom.

http://aoc-europe.com/en/products/e1759fwu

Thuisbioscoop

De computer is dankzij het groeiende aantal streaming- en video-on-demanddiensten een soort mediacentrum geworden. Door het grote online-videoaanbod en de snelle ontwikkelingen in computerschermtechnologie zijn computerschermen een onmisbare aanvulling geworden op de televisie. Om de geluids- en beeldkwaliteit op hetzelfde hoge niveau te houden, zijn veel schermen ook voorzien van een set ingebouwde luidsprekers. Het resultaat: er is geen extern audiosysteem meer nodig. Dit bespaart kosten en ruimte, terwijl je toch een goed home-entertainmentsysteem in huis hebt. Filmliefhebbers zullen ook blij zijn met de recente groei in het aantal brede 21:9-schermen. Door het grote formaat en het enorme aantal aansluitingen zijn deze schermen niet alleen veelzijdig, maar kun je films ook zien in een superieure resolutie en met fantastisch geluid.

86 cm schermruimte voor een echte bioscoopervaring: de U3477PQU

Mobiele content op hoge resolutie

Mobiele content op smartphones en tablets zijn een belangrijke vorm van entertainment geworden. Er is echter eén probleem: het scherm van mobiele apparaten is meestal niet al te groot. Met technologieën als ‘Mobile High-Definition Link’ zijn computerschermen echter een handig hulpje geworden; hiermee kun je mobiele content laten zien op een groter scherm met een hogere resolutie. Met deze ‘MHL’ kunnen Android-apparaten rechtstreeks worden aangesloten op de monitor, waarbij de betreffende content wordt weergegeven op een groter scherm. Dit werkt overigens ook bij spelletjes op de smartphone, waarvan de kwaliteit steeds beter wordt. Daarnaast kun je het mobiele apparaat ook opladen als deze eenmaal aangesloten is. Veel monitoren kunnen de inhoud van mobiele apparaten zelfs draadloos weergeven, met dank aan de Miracast-technologie. Foto’s, video’s of muziek delen was nog nooit zo makkelijk.

De AOC I2473PWY met Miracast

Kwaliteitsbeeld voor onderweg

Een moderne werkomgeving vraagt om een flexibele monitor waar je veel kanten mee op kunt: presenteren aan het bureau, documenten bekijken, typen, mailen en meer. Hier is vaak extra schermruimte voor nodig, wat vooral onderweg erg lastig is. De oplossing: USB-monitoren waarmee zakelijke gebruikers een complete werkomgeving kunnen opzetten als ze niet op kantoor zijn.Deze monitoren maken werken makkelijker; zo is het bijvoorbeeld heel eenvoudig om via dit aanvullende scherm informatie te delen met klanten.

Multitasken was nog nooit zo makkelijk:de myConnect E1759FWU

Over AOC

AOC is een van de wereldwijde topmerken op de beeldschermenmarkt. Dankzij hoge kwaliteit, eersteklas service, een aantrekkelijk design en milieuvriendelijke en innovatieve producten voor concurrerende prijzen vertrouwen steeds meer klanten en distributiepartners op AOC. Het uitzonderlijk brede productaanbod van computerschermen heeft in Europa vele awards gewonnen. AOC is een dochtermaatschappij van TPV Technology Limited, de grootste LCD-fabrikant ter wereld. De EMEA markt wordt vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam bediend. Het kantoor in Praag bedient Oost-Europa en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS). Via haar netwerk van lokale sales teams werkt AOC samen met alle grote IT-distributeures en resellers. www.aoc-europe.com.

Voor meer informatie of voor het aanvragen van een review sample kunt u contact opnemen met:

Sophia Heemskerk
Text100 Global Communications

T: +31 (0)20 530 4333

E: sophia.heemskerk

AOC International (Europe) B.V.
Prins Bernhardplein 200, 6th floor
1097 JB Amsterdam
Seden Ayyıldız
T: +31 20 5046952
E: Seden.Attildiz

Advertisements