Persberichten

Persbericht: AppSense automatiseert databeheer en brengt User Environment Management naar een hoger niveau

AppSense automatiseert databeheer en brengt User Environment Management naar een hoger niveau

Nieuwe AppSense Environment Manager en DataNow maken geautomatiseerd beheer, migratie en recovery mogelijk voor alle aspecten van de user workspace

Amsterdam, 8 april 2015 AppSense, de toonaangevende leverancier van user environment oplossingen, kondigt vandaag updates aan voor Environment Manager en DataNow. Beide producten zijn vanaf nu geïntegreerd waardoor er volledig geautomatiseerd gebruikersbeheer, migratie en recovery mogelijk is. Deze integratie zorgt in combinatie met andere nieuwe functies voor een hogere productiviteit, beheersbare risico’s en lagere kosten.

Met AppSense Environment Manager kunnen gebruikers schakelen tussen traditionele pc’s en virtuele omgevingen met volledige personalisatie en policy-based desktopconfiguratie. DataNow voegt hier gecentraliseerd databeheer aan toe, zodat de bestanden van gebruikers hen volgen als ze naar een andere omgeving gaan. Door de nieuwe versies Environment Manager 8.6 en DataNow 3.5 samen te voegen is er een User Environment Management (UEM) oplossing onstaan die als enige volledig geautomatiseerd beheer, migratie en recovery van de user workspace mogelijk maakt inclusief personalisatie, desktoppolicy en nu ook data.

Het is nu mogelijk om via de ‘point-and-click’ functie rechtstreeks vanuit de Environment Manager-console instellingen en configuratievariabelen voor de DataNow gebruiker aan te passen. Hierdoor kunnen IT-teams hun gebruikersgegevens geautomatiseerd centraliseren en belangrijke desktopmigraties en recovery operaties betaalbaarder en minder complex maken.

“Met de gecombineerde mogelijkheden van AppSense Environment Manager en DataNow hebben veel van onze klanten hun inlogtijden kunnen terugbrengen. Zoals Littler Mendelson bijvoorbeeld, een toonaangevend advocatenkantoor met kantoren in Noord- en Zuid-Amerika die nu een inlogtijd hebben van onder de 60 seconden. Daarnaast hebben hun gebruikers nu eenvoudig en betrouwbaar toegang tot hun gegevens,” zegt Renske Galema, Country Manager Benelux bij AppSense. De CTO van Littler Mendelson, Apo Hagopian, voegt hier aan toe: “Gebruikers kunnen werken in een gepersonaliseerde omgeving en hebben op ieder apparaat toegang tot al hun gegevens. Ook is het aantal telefoontjes naar de helpdesk vanwege beschadigde profielen en data enorm gedaald. De feedback van ons personeel is uitstekend, en met deze nieuwe verbeteringen aan Environment Manager en DataNow kunnen we ons desktopbeheer nog eenvoudiger maken.”

Naast nieuwe integratiepunten met DataNow bevat Environment Manager 8.6 nog een flink aantal andere verbeteringen, zoals:

· betere netwerktriggers waarmee IT-teams dynamisch desktoppolicy’s in kunnen stellen op basis van de context en hierdoor flexibeler worden;

· een betere self-service voor gebruikers, rechtstreeks geïntegreerd in het systeemvak van Windows;

· diverse nieuwe hulpmiddelen rondom data-imports voor beheerders, zoals het aanmaken van templates en hulpmiddelen bij troubleshooting;

· een nieuwe `app team´ gebruikersrol waarmee IT-verantwoordelijkheden kunnen worden gedelegeerd aan applicatie packaging teams met een zeer nauwgezet toezicht;

· aanzienlijk verlaagde eisen aan de back-end infrastructuur, waarmee de capaciteit van de personalisatieserver van Environment Manager verdubbelt en de databasegrootte met 70% omlaag gaat.

DataNow 3.5 verbetert de mogelijkheden op het gebied van policy’s die toegang bieden tot bestaande opslagruimte waardoor er een 100% `native´ gebruikerservaring kan worden aangeboden. Dankzij nieuwe uitzonderingen voor bestandssynchronisaties kunnen IT-teams zeer verfijnd bepalen hoe bestanden worden opgeslagen en geopend. Dit maakt het werk voor IT-teams eenvoudiger en hierdoor krijgen gebruikers meer uitgebreide informatie over de status van bestandssynchronisaties.

“User environment management is veel meer dan alleen profielen beheren en bureaubladen personaliseren. Als je het goed doet, geef je IT-teams de controle over alle aspecten van de workspace en krijgen gebruikers op elke locatie toegang tot alles wat ze nodig hebben om productief te kunnen werken, inclusief hun data,” aldus Renske Galema, Country Manager Benelux bij AppSense.

Zowel Environment Manager als DataNow werken probleemloos op alle desktop platforms. De nieuwste versies zullen worden aangeboden via de AppSense-channelpartners, in een stand-aloneversie of als onderdeel van het uitgebreide productpakket DesktopNow Plus.

Bezoek www.appsense.com/products voor meer informatie over Environment Manager en DataNow.

Over AppSense

AppSense loopt internationaal voorop in UEM (User Environment Management): meer dan 3000 klanten maken gebruik van de oplossingen op meer dan 7 miljoen desktops. AppSense DesktopNow en DataNow maken het mogelijk dat IT-teams een optimale gebruikerservaring en productiviteit kunnen leveren op zowel fysieke en virtuele desktops. Tevens wordt de beveiliging verhoogd en naast de operationele ook de infrastructurele kosten verminderd. Het bedrijf is gevestigd in Sunnyvale, Californië, Verenigde staten, met kantoren over de hele wereld.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Text100 Global Communications Text100 Global Communications
Ruud van Lieshout Cherilyn Mets
T. 020 530 4344 T. 020 530 4346
E. ruud.vanlieshout E. cherilyn.mets

Volg ons op Twitter: twitter.com/text100benelux

Indien u geen persberichten van Text100 meer wenst te ontvangen in de toekomst, kunt u een e-mail sturen aan unsubscribe.

Advertisements