Persberichten

Media alert: Een mooiere lente begint bij jezelf: 3 tips voor minder stress en productiever werken

Een mooiere lente begint bij jezelf: 3 tips voor minder stress en productiever werken

Amsterdam, 16 april 2015 – Lente! Eindelijk worden de dagen weer langer en warmer. De meeste mensen willen naar buiten om zo lang mogelijk van de avond te kunnen genieten. Helaas popt er weer een nieuwe e-mail op, een collega wacht op een telefoontje en dat ene document moet echt af. Op zo’n moment zou je willen dat er 30 uren in een dag zitten. Toch hoeft meer tijd niet de enige oplossing te zijn. Vaak zijn het kleine dingen die het werk effectiever en minder stressvol maken. MMD, marktleider in technologie en merklicentiepartner voor Philips Monitors, heeft een aantal adviezen voor een productievere werkdag en een efficiënter gebruik van je tijd.

Tip 1: maak ruimte en organiseer

Voor een beter overzicht van wat er nog gedaan moet worden en wat je daarvoor nodig hebt, helpt het om je bureau op te ruimen – inclusief het bureaublad op je pc. Naast je ongebruikte bestanden wegzetten in een map of de prullenbak, helpt het ook om de juiste apparatuur in je bezit te hebben. Op een groot scherm kun je meerdere vensters netjes naast elkaar zetten. Zo kun je in één oogopslag meer informatie bekijken, krijg je een beter inzicht in complexe gegevens uit verschillende bronnen en kun je taken sneller afmaken. De Philips BDM4065UC heeft bijvoorbeeld maar liefst 40 inch te bieden, meer dan genoeg schermruimte om alles over het scherm te verspreiden.

Genoeg schermruimte om alles te verspreiden: de Philips BDM4065UC

Daarnaast kan één groot scherm twee kleinere schermen, die momenteel bijvoorbeeld in de financiële sector veelvuldig worden gebruikt bij data-intensieve programma’s, vervangen. Een 34 inch-scherm met een beeldverhouding van 21:9 kan evenveel informatie kwijt als twee 24 inch-schermen, maar neemt minder ruimte in, bespaart stroom en heeft geen last van een storend gat tussen de twee schermen. Er zijn inmiddels ook schermen waarop je informatie van twee apparaten naast elkaar kunt bekijken, zoals de Philips BDM3470UP.

De Philips BDM3470UP: ruim en overzichtelijk

Tip 2: zorg voor een afgebakende werkplek

Op een groot scherm kun je de ruimte daarnaast verdelen in meerdere zones. Het is dan aan te raden om het bestand waarin gewerkt wordt centraal te stellen. Zet de huidige, belangrijkste taak in het midden en gebruik de rest van de ruimte voor organisatie en hulpmiddelen, zoals mail- of berichtenprogramma’s. Dit helpt goed tegen afleidingen, zoals knipperende mails op het scherm of pop-upherinneringen. Dit soort onderbrekingen leiden je af van wat je eigenlijk moet doen. Hierdoor moet je immers weer een nieuw document openen, je inbox controleren of gegevens verzamelen voor een collega. Op een klein scherm zie je door deze kleine taken de hoofdtaak niet meer. Het is simpelweg niet meer zichtbaar en veel mensen vergeten bij die constante stroom van onderbrekingen vaak waar ze oorspronkelijk mee bezig waren. Met grotere schermen is de kans dat je snel weer terug kunt naar je eigenlijke taak aannemelijker.

Tip 3: meer details

Met een groter scherm krijg je de beschikking over een groter kijk- en werkgebied. Dit zou echter overbodig zijn als de resolutie niet ook omhoog ging. Als je de standaardresolutie niet verandert, krijg je beeld van onvoldoende kwaliteit. Dit zorgt voor vermoeide ogen, maakt de tekst lastiger te ontcijferen en maakt het onmogelijk om met programma’s te werken die afhankelijk zijn van details, zoals grafische ontwerpprogramma’s. Zodoende is er steeds meer vraag naar technologie met haarfijne resoluties en een pixeldichtheid die nog verder gaat dan HD.

QHD (Quad High Definition) levert resoluties van 2560 x 1440 pixels per inch. Veel nieuwe laptops hebben al een QHD-resolutie. Een extern QHD-scherm zorgt ervoor dat laptopgebruikers op het externe scherm dezelfde resolutie hebben als op hun laptop. Een nog scherpere resolutie is UHD (Ultra High Definition), ook wel 4K genoemd. Deze geeft per inch op het scherm vier keer zoveel pixels weer als Full HD en zorgt zo voor een vier keer zo duidelijk beeld. Een voorbeeld hiervan is de Philips 288P6LJEB. Bij zulke hoge resoluties is het mogelijk om zeer precies te werken op het scherm. Bovendien hoef je minder in te zoomen en te scrollen en het is gebleken dat minder muisbewegingen zorgen voor minder vermoeidheid aan de armen en handen.

Precies werken op scherm: Philips 288P6LJEB

Wie deze adviezen opvolgt, kan productiever én comfortabeler werken. Hierdoor kan je volledig profiteren van zijn of haar vrije tijd, wat weer leidt tot meer motivatie en een betere werksfeer. Nu moet alleen het weer nog een beetje meezitten.

Voor meer informatie of het aanvragen van een review sample kunt u contact opnemen met:

Sophia Heemskerk
Text100 Global Communications

T: +31 (0)20 530 4333

E: sophia.heemskerk

MMD Monitors & Displays B.V.
Prins Bernhardplein 200, 6th floor
1097 JB Amsterdam
Fani Yaneva
Phone: +31 20 5046950
E-Mail: Fani.Yaneva

Advertisements