Persberichten

Persbericht: Philips Quad HD-schermen nu in 32 inch-formaat

Noot aan de redactie: hoge resolutie foto’s kunt u downloaden via de volgende link: http://bit.ly/1P9TTla

Philips Quad HD-schermen nu in 32 inch-formaat

· Kristalheldere QHD-resolutie voor briljante weergave

· Flicker-free technologie voor comfortabeler kijken

· MultiView voor beeld van twee bronnen tegelijk

Amsterdam, 30 april 2015 – MMD, marktleider in technologie en merklicentiepartner voor Philips Monitors, kondigt een uitbreiding aan op de productgroep met displays, met uiterst hoge resoluties die nog verder gaan dan HD. Met de BDM3270QP van 32 inch voegt Philips een nieuw formaatscherm toe aan zijn QHD-monitorportfolio en biedt gebruikers een andere keuze voor het vergroten van de schermruimte. Het nieuwe scherm verhoogt de productiviteit dankzij zijn uitstekende kijkervaring en de QHD-resolutie brengt het beeld tot leven.

Hoge resolutie op een nieuw 32 inch-formaat

Het nieuwe 32 inch-scherm speelt in op de groeiende vraag naar hogere resoluties, met pixeldichtheden die verder gaan dan HD, op schermen met een formaat dat aantrekkelijk is voor uitbreiding van het digitale bureaublad. Het Quad High Definition scherm heeft een resolutie van 2560 x 1440 pixels per inch, dit is vier keer zoveel als de HDTV-standaard van 720p. Het bureaublad biedt, naast de hoge resolutie, meer dan genoeg ruimte voor meerdere vensters, stuk voor stuk zeer helder en gedetailleerd. De resolutie is gekoppeld aan een uitstekende kleurreproductie; met 1074 miljard kleuren en 12-bits interne verwerking produceert het nieuwe 32 inch-scherm soepele, natuurlijke kleuren zonder gradaties en kleurbanden. Het scherm beschikt ook over Philips Flicker-Free technologie voor het sturen van de helderheid en het verminderen van flikkeringen. Dit zorgt voor een nog comfortabelere kijkervaring.

Thomas Schade, vicepresident EMEA bij MMD: "Dit 32 inch-scherm is ideaal voor gebruikers die niet meer gebonden willen zijn aan kleine schermen en lage resoluties. Wie dit scherm gaat gebruiken kan zich verheugen op een enorm gevoel van ruimte, gecombineerd met de scherpe, prachtige QHD-resolutie. Niet alleen grafisch ontwerpers, CAD-designers en architecten zullen het verschil weten te waarderen; ook wie met standaard-kantoorapplicaties werkt is steeds vaker op zoek naar meer werkruimte als er veel vensters tegelijk open zijn. Dankzij de scherpere resolutie is die extra werkruimte ook zeer effectief te gebruiken."

Supersnelle aansluitingen

Het scherm heeft aansluitingen voor digitale bronnen met een hoge bandbreedte, zoals DisplayPort (voor overdrachtssnelheden tot 10,8 Gbps), HDMI en Dual Link DVI. Zo kunnen gebruikers zonder vertragingen genieten van beeld met een uitstekende QHD-helderheid en zorgen de ingebouwde stereospeakers voor geluid van hoge kwaliteit. Het scherm beschikt ook over MultiView, zodat gebruikers op twee apparaten tegelijk kunnen werken, bijvoorbeeld op een pc en een laptop. Het scherm kan hierbij worden opgedeeld, zodat het mogelijk is om beelden van twee afzonderlijke bronnen te bekijken. Quad HD staat voor 2.560 x 1.440 pixels op elke inch schermruimte, daarom is elk hoekje van het scherm scherp en helder, ook als het beeld is opgedeeld. Daarnaast is er ook MHL-ondersteuning voor het streamen van mobiele content, waarbij het mobiele apparaat tegelijkertijd wordt opgeladen en een supersnelle USB 3.0-aansluiting.

Comfortabel werken

Met de SmartErgoBase kan het scherm volledig worden afgestemd op de voorkeurshoogte van de gebruiker. Dankzij de draaivoet en kantelfuncties kan het scherm precies op de juiste hoogte worden gezet, zodat mensen fitter blijven en langer productief kunnen werken. De monitorstandaard zorgt ook voor minder kabels op het bureau en houdt de werkplek netjes en professioneel.

De BDM3270QP/00, Philips’ nieuwe QHD-scherm van 32 inch, is nu verkrijgbaar voor de adviesprijs van €699,-.

Technische specificaties – Philips BDM3270QP/00-QHD-monitor

LCD-beeldschermtype en -grootte AMVA-LCD
Type achtergrondverlichting W-LED
Schermgrootte 32 inch / 81,3 cm
Optimale resolutie 2560 x 1440 @ 60 Hz
Beeldverhouding 16:9
Kijkhoek 178º (H) / 178º (V), @ C/R > 10
Helderheid 300 cd/m²
Uniformiteit helderheid 93% ~ 105%
Schermkleuren Ondersteuning voor 1,07 miljard kleuren
MultiView PiP/PbP-modus, 2x apparaten
Aansluitingen · USB: USB 2.0 x 2, USB 3.0 x 2 (1 met B.C.1.2)

· Signaalinvoer: VGA (analoog), DVI-Dual Link (digitaal, HDCP), DisplayPort, MHL-HDMI (digitaal, HDCP)

· Gesynchroniseerde invoer: afzonderlijke synchronisatie, synchronisatie op groen

· Audio (in/uit): PC audio-ingang, koptelefoon-uitgang

Duurzaamheid · Milieu en energie: EnergyStar 6.0, EPEAT Gold, TCO edge, RoHS

· Recyclebaar verpakkingsmateriaal: 100%

· Hergebruikt plastic na consumptie: 65%

Specifieke materialen: PVC-/BFR-vrije behuizing, kwikvrij, loodvrij

Naleving en standaarden Officiële goedkeuringen: CE Mark, FCC-klasse B, SEMKO, cETLus, CU-EAC, TCO 6.0, EPA, PSB, WEEE, CCC, CECP, PSE, KC, BSMI, VCCI

Over MMD

MMD is een volledige dochteronderneming van TPV en is in 2009 opgericht via een merklicentieovereenkomst met Philips. MMD brengt wereldwijd exclusief Philips LCD-schermen op de markt. Door de Philips’ merkbelofte te combineren met TPV’s productie-expertise op het gebied van schermen, is MMD door zijn snelle en gerichte benadering in staat innovatieve producten op de markt te brengen. MMD opereert internationaal, met het hoofdkantoor in Amsterdam en een tweede kantoor in Praag voor de Oost-Europese markt. MMD werkt via zijn netwerk van plaatselijke verkoopagenten samen met alle belangrijke Europese IT-distributeurs en -resellers. De ontwerp- en productiecentra van de onderneming zijn gevestigd in Taiwan. www.mmd-p.com

Voor meer informatie of voor het aanvragen van een review sample kunt u contact opnemen met:

Sophia Heemskerk
Text100 Global Communications

T: +31 (0)20 530 4333

E: sophia.heemskerk@text100.nl

Fani Yaneva

MMD
T: +31 20 5046950
E: Fani.Yaneva

Advertisements