Persberichten

Media alert: Consumenten in Benelux kiezen Lenovo

Consumenten in Benelux kiezen Lenovo

Amsterdam, 11 mei 2015Lenovo blijft aan de weg timmeren in de Benelux. IDC maakte afgelopen donderdag bekend dat Lenovo voor het eerst marktleider is in de consumentenmarkt, zowel in de Benelux als in Nederland en in België afzonderlijk.

In de Benelux groeide het marktaandeel van Lenovo in consumenten PC’s binnen twee jaar van 9,2% naar een sterke nummer één positie van 21,7%. In het afgelopen jaar werd een groei gemeten van 118,2% in een markt die 13,5% groeide.

Benelux marktaandeel volgens IDC PC tracker Q1CY2015

In België groeide het marktaandeel van Lenovo in consumenten PC’s met 93,8%, dit in een markt die slechts 9,1% groei toonde. Vorige jaar vertegenwoordigde Lenovo een marktaandeel van slechts 11,1%. Lenovo staat nu op een gedeelde eerste plaats met 19,6% marktaandeel.

In Nederland is Lenovo ook voor het eerst leider in de consumentenmarkt met een verdubbeling van het marktaandeel van 11,4% naar 22,9% ten opzichte van een jaar geleden. Lenovo groeide jaar op jaar met 138% in een markt die een groei liet zien van slechts 16,1%.

Nederlandse marktaandeel volgens IDC PC tracker Q1CY2015

“Een jaar geleden kwam ik bij Lenovo werken. Ik was er gelijk van overtuigd dat we op korte termijn marktleider konden worden. Ik ben erg trots op onze producten en op het team waarmee we dit voor elkaar hebben gekregen. Maar we zijn er nog niet. Er is nog veel te doen en we blijven gefocust om die plaats te behouden en ook in andere categorieën verder te groeien,” zegt Hans Schinkel, Consumer Sales Leader Lenovo Benelux.

Andreas Mayer, General Manager Lenovo Benelux, voegt toe: “Het is een uitstekende prestatie waar we met z’n allen trots op kunnen zijn. Wij zullen dit als voorbeeld gebruiken voor wat er in andere segmenten zoals tablets en servers haalbaar is. Het is fijn te weten dat we het vertrouwen van onze partners en de klant hebben. Zij hebben dit mogelijk gemaakt.”

Over Lenovo

Lenovo (HKSE: 992) (ADR:LNVGY) is een wereldwijd Fortune 500 bedrijf en een leider in het leveren van innovatieve technologie voor consumenten, de commerciële sector en het enterprise segment. Het bedrijf heeft een jaaromzet van $39 miljard dollar. Het productportfolio van hoge kwaliteit en betrouwbare producten en diensten bevatten PC’s (waaronder de legendarische Think en multimode YOGA merken), workstations, servers, storage, smart TV’s en een breed scala aan mobiele apparaten, zoals smartphones (waaronder het Moto merk), tablets en apps. Volg ons op LinkedIn, Facebook en Twitter (@Lenovo) of bezoek onze website via www.lenovo.com.

Perscontact:

Text100 Global Communications

Michelle Nguyen

T: 020 530 4335

E: michelle.nguyen

Advertisements