Persberichten

Persbericht: De nieuwe USB-docking monitor van Philips: voor zinvolle eenvoud

Noot aan de redactie: hoge resolutie foto’s kunt u downloaden via de volgende link: http://bit.ly/1cXAHsR

De nieuwe USB-docking monitor van Philips: voor zinvolle eenvoud

· Eén USB-kabel voor meer ruimte op het werkblad en voor makkelijke aansluitingen van alle randapparatuur

· Uitstekende beeldkwaliteit met AH-IPS-LED- en flicker-free-technologie

Amsterdam, 26 mei 2015: MMD, marktleider in technologie en merklicentiepartner voor Philips Monitors, introduceert een innovatieve Philips-USB-dockingmonitor van 21,5 inch in een fris nieuw design, als aanvulling op het bestaande 23 inch-model. De nieuwe monitor biedt kantoor-pc’s meer aansluitmogelijkheden, meer eenvoud en meer schermruimte dan ooit tevoren. De dockingmonitor met modelnaam 221S6QUMB heeft geavanceerde USB-plug-en-play- en ethernetaansluitingen. Zo kunnen laptopgebruikers al hun randapparatuur aansluiten, surfen op het inter- of intranet en optimaal gebruik maken van nog meer schermruimte. Het scherm, dat via één USB-kabel aan te sluiten is, geeft schitterend, helder beeld en levendige kleuren weer.

Thomas Schade, vicepresident EMEA bij MMD: "Professionals die veel onderweg zijn geven steeds vaker de voorkeur aan ultradunne laptops, met een beperkt aantal poorten en interfaces. Daarom is er behoefte aan een scherm dat directe toegang biedt tot de aansluitmogelijkheden van een desktop-pc; zo kunnen werknemers op kantoor meteen productief werken. Met Philips’ nieuwe LCD-dockingmonitor van 21,5 inch kun je een laptop direct aansluiten op alle apparaten die aan het scherm zijn gekoppeld. Ook heb je meer schermruimte, zodat je zowel je laptop als het grote scherm kunt gebruiken zonder dat je de resolutie moet aanpassen.”

Poortreplicatie, maar dan anders

De USB-dockingmonitor van Philips beschikt al over een groot aantal ingebouwde aansluitmogelijkheden, die vanaf de laptop toegankelijk zijn via één gewone USB-kabel. Dit in tegenstelling tot gebruikelijke portals of docking stations, waarbij vaak extra hardware en kabels nodig zijn op het bureau. Gebruikers kunnen eenvoudig apparaten naar keuze, zoals toetsenborden, muizen, externe harde schijven en camera’s, aansluiten op de monitor en zo direct productiever werken. Daarnaast is er ook een ethernet ingebouwd in het scherm, waardoor er directe toegang mogelijk is tot het internet of het intranet, zonder aparte kabel voor de laptop.

Meer schermruimte – in prachtige AH-IPS-kwaliteit

Wie zijn laptop aansluit op het scherm, krijgt meteen meer werkruimte. Er is meer dan genoeg plaats om met meerdere programma’s tegelijk te werken. De resolutie wordt automatisch ingesteld; het is niet nodig om deze voorafgaand aan het werk nog aan te passen. De geavanceerde AH-IPS-technologie zorgt ook voor een kijkervaring met mooie, scherpe kleuren. Daarmee is hij uitermate geschikt voor programma’s waarvoor nauwkeurige kleuren en consistente helderheid essentieel zijn.

Aandacht voor de gezondheid van de kantoormedewerker

MMD en Philips Monitors willen innovatieve schermen maken waarmee mensen productiever kunnen werken, zonder dat dit ten koste gaat van hun gezondheid. De monitor is zo gebouwd dat kantoormedewerkers die de hele dag achter het scherm zitten daar zo weinig mogelijk last van ondervinden. Zo beschikt het scherm over Philips Flicker-Free Technology voor het reguleren van de helderheid en voor het verminderen van flikkeringen, iets wat het kijken comfortabeler maakt. Daarnaast kunnen gebruikers met de SmartErgoBase het scherm precies de juiste draaivoet, kanteling en kijkhoek geven. Dat helpt om de fysieke belasting van een lange werkdag te verzachten.

De nieuwe Philips 221S6QUMB-USB-docking-LCD-monitor is nu verkrijgbaar voor €269,00 incl. BTW.

Technische specificaties – Philips-USB-docking-LCD-monitor 221S6QUMB

LCD-beeldschermtype en -grootte AH-IPS-LCD, 21,5 inch / 54,6 cm
Type achtergrondverlichting W-LED
Optimale resolutie 1920 x 1080 @ 60 Hz
Kijkhoek 178º (H) / 178º (V), @ C/R > 10
Helderheid 250 cd/m²
Schermkleuren 16,7 m
USB-aansluitingen: · USB: USB 2.0 x 3

· Signaalinvoer: USB 2.0 upstream

· Audio in/uit: via USB

· RJ45: via USB

· Microfooningang: via USB

· Koptelefoonuitgang: via USB

Gebruiksgemak · Ingebouwde luidsprekers: 2 x 2 W

· Overige gemakken: Kensington-slot, VESA-standaard (100x100mm)

Standaard · Hoogteverstelling: 110 mm

· Scharnier: 90 graden

· Draaivoet: -75/75 graden

· Kanteling: -5/20 graden

Duurzaamheid · Milieu en energie: EnergyStar 6.0, RoHS

· Recyclebaar verpakkingsmateriaal: 100%

· Specifieke materialen: PVC-/BFR-vrije behuizing

· Loodvrij, kwikvrij

Naleving en standaarden Officiële goedkeuringen: CE Mark, FCC-klasse B, SEMKO, cETLus, CU-EAC, TÜV/GS, TÜV Ergo, EPA, PSB, WEEE, C-tick, UKRAINIAN, CECP, PSE,
KC, ICES-003, E-standby, J-MOSS, VCC
Behuizing · Rand voorzijde: zwart

· Achterkap: zwart

· Voet: zwart

· Afwerking: textuur

Over MMD

MMD is een volledige dochteronderneming van TPV en is in 2009 opgericht via een merklicentieovereenkomst met Philips. MMD brengt wereldwijd exclusief Philips LCD-schermen op de markt. Door de Philips’ merkbelofte te combineren met TPV’s productie-expertise op het gebied van schermen, is MMD door zijn snelle en gerichte benadering in staat innovatieve producten op de markt te brengen. MMD opereert internationaal, met het hoofdkantoor in Amsterdam en een tweede kantoor in Praag voor de Oost-Europese markt. MMD werkt via zijn netwerk van plaatselijke verkoopagenten samen met alle belangrijke Europese IT-distributeurs en -resellers. De ontwerp- en productiecentra van de onderneming zijn gevestigd in Taiwan. www.mmd-p.com

Voor meer informatie of voor het aanvragen van een review sample kunt u contact opnemen met:

Sophia Heemskerk
Text100 Global Communications

T: +31 (0)20 530 4333

E: sophia.heemskerk@text100.nl

Chantal Blits

MMD
Tel: +31 (0)20 504 69 45
E: chantal.blits

Advertisements