Persberichten

Persbericht: Lenovo presenteert productinnovaties en baanbrekende concepten op eerste Lenovo Tech World

Lenovo presenteert productinnovaties en baanbrekende concepten op eerste Lenovo Tech World

BEIJING, 28 mei 2015 – Lenovo (HKSE: 992) (ADR: LNVGY) heeft vandaag tijdens haar eerste wereldwijde technologie evenement, Lenovo Tech World, een groot aantal nieuwe producten aangekondigd. Het bedrijf toonde ook een aantal baanbrekende productconcepten die de manier waarop mensen omgaan met technologie zal veranderen. Daarnaast deelde Lenovo haar visie op de toekomst van de industrie met de CEO’s van Intel, Microsoft en Baidu.

ThinkPad 10: een gebruiksvriendelijke business tablet met PC prestaties

Op Lenovo Tech World kondigt Lenovo vandaag de ThinkPad 10 aan. Deze 10 inch grote tablet tilt het concept van de zakelijke tablet naar een hoger niveau dankzij enkele belangrijke uitbreidingen en verbeteringen, waaronder de ThinkPad Pen Pro, voor meer nauwkeurigheid en een business class beveiliging voor betere dataprotectie. De ThinkPad 10 is de oplossing voor mobiele zakelijke gebruikers die niet kunnen kiezen tussen een laptop of tablet. De tablet is met Windows 10 uitgerust, draait op een Intel® Atom quad core processor en kan worden uitgebreid met de nieuwe ThinkPad Folio Keyboard of de Ultrabook Keyboard. Daarnaast is er ook een ThinkPad Tablet Dock beschikbaar om randapparatuur aan te sluiten. De ThinkPad 10 wordt geleverd met optionele dTPM encryptie, Fingerprint Reader of smart card reader voor een optimale beveiliging.

De ThinkPad 10 met Windows Pro is in september beschikbaar vanaf €569,- exclusief BTW. De ThinkPad 10 met Windows Home wordt later verwacht vanaf €499,- exclusief BTW.

Lenovo en Microsoft maken zoekervaring op Windows 10 apparaten meer persoonlijk

Lenovo en Microsoft introduceren en demonstreren tijdens Lenovo Tech World een nieuwe zoekervaring voor Windows 10 PC’s en tablets met REACHit en Cortana. Cortana is de persoonlijke digitale assistent voor Windows 10 apparaten. REACHit breidt de zoekfuncties van Cortana uit om via een uniek REACHit gebruikersaccount persoonlijke bestanden te zoeken op iedere verbonden Lenovo PC of tablet die draait op Windows 10. Bovendien ondersteunt de zoekfunctie ook verschillende grote cloud services zoals Google Drive, Dropbox, Box en Microsoft OndeDrive. Dankzij deze exclusieve platform integratie heeft Cortana een veel grotere inventaris van informatie om in te zoeken. Gebruikers kunnen hierdoor op een uitgebreide, naadloze en natuurlijke manier hun persoonlijke digitale content vinden.

De betaversie van Cortana en REACHit zijn deze zomer beschikbaar wanneer Windows 10 wordt gelanceerd. Meer informatie kunt u vinden via: www.cortanareachit.com. Vanaf herfst 2015 zal het programma te downloaden zijn.

Nieuwe high-performance storage oplossingen voor het MKB

Voor haar zakelijke klanten heeft Lenovo haar storage aanbod vernieuwd met twee SAN oplossingen: de Lenovo Storage S2200 en S3200 storage arrays. De nieuwe arrays zijn eenvoudiger in gebruik en bieden meer snelheid en schaalbaarheid. Bovendien zijn de Lenovo Storage S2200 en S3200 gemakkelijk te integreren in netwerkomgevingen. Snelle datagroei, stagnerende IT-budgetten en beperkte IT-resources, met gebrek aan storage expertise, maken het voor bedrijven moeilijk om te voldoen aan de alsmaar toenemende eisen. Lenovo helpt bedrijven om dit soort uitdagingen te tackelen met haar nieuwe storage arrays die het beheer vereenvoudigen en geavanceerde functionaliteiten bieden tegen een betaalbare prijs.

Lenovo lanceert eigen mediastreamer

Met de nieuwe mediastreamer, Lenovo Cast, kunnen gebruikers content zoals video’s, foto’s of apps van kleine mobiele devices via HDMI op een groot scherm tonen. Lenovo Cast ondersteunt daarbij de DLNA- en Miracast-standaard. De mediastreamer biedt veel flexibiliteit dankzij zijn pocket-formaat en eenvoudige set-up (plug, link & play), waardoor het een perfecte accessoire is voor iedere smartphone of tablet.

Lenovo deelt haar kijk op het toekomstig ecosysteem van connected devices

Naast de vele productaankondigingen maakte Lenovo tijdens Tech World ook veel indruk met opvallende concepten:

· Magic View is de eerste smartwatch met twee schermen. De smartwatch gebruikt optische reflectie om een virtueel scherm te creëren dat 20 keer groter is dan het horlogescherm.

· Het Smart Cast concept biedt smartphone gebruikers meer mogelijkheden tot interactie met een ingebouwde laser projector, infrarood bewegingsdetector en krachtige algoritmes.

· Het Smart Shoes Concept is een Internet Of Things-product dat de cloud benut om hardware, software en applicaties op een nieuwe manier te integreren. Het geeft de stemming van de gebruiker weer op het scherm en traceert en analyseert fitness data zoals hartslag en calorieverbruik.

Tenslotte kondigt Lenovo aan dat de Intel® RealSense Camera-technologie als optionele functionaliteit in verschillende Lenovo devices zoals laptops en AOI desktops zal worden aangeboden.

Persmateriaal:

Download foto’s en specsheets via de Lenovo Techworld Presskit.

Meer informatie kunt u vinden in de onderstaande Engelstalige persberichten.

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

Michelle Nguyen

Text100 Global Communications

E: michelle.nguyen

T: 020 530 4335

Indien u geen persberichten van Text100 meer wenst te ontvangen in de toekomst, kunt u een e-mail sturen aan unsubscribe.

Advertisements