Persberichten

Persbericht: GitHub groeit en breidt uit in Europa

GitHub groeit en breidt uit in Europa

Nederland maakt samen met Zweden en Finland de grootste groei door in Europa

Amsterdam, 17 juni 2015 – GitHub kondigt vandaag de uitbreiding van haar softwareplatform in Europa aan. Met al meer dan 9.5 miljoen gebruikers wereldwijd, bieden ze nu ook ondersteuning met support teams in Amsterdam, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

De ontwikkeling en het onderhouden van software wordt steeds belangrijker binnen Europa. Het vormt niet alleen een basis voor intellectueel eigendom, creatief talent en omzet, maar zorgt ook voor meer inkomen. De inkomsten zijn enorm en blijven ook groeien. Het Franse onderzoeksbureau, Pierre Audoin Consultants, verwacht dat de omzet uit licentievergoedingen, diensten en betaalde webbased software zal toenemen van € 231 miljard tot € 385.5 miljard tussen 2009 en 2020.

Hoewel GitHub in 2008 is opgericht in San Francisco, zijn er in Europa (36%) altijd al meer gebruikers geweest dan in Noord- en Zuid-Amerika (35%). De meest actieve Europese landen zijn Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk, maar als er gekeken wordt naar het gemeten aantal inwoners per land lopen Zweden, Finland en Nederland voorop. De meest actieve Europese steden zijn Londen, Parijs en Stockholm.

De statistieken van GitHub wijzen er al langere tijd op dat de aanwezigheid van het bedrijf binnen Europa erg belangrijk is om de Europese gebruikers goed te ondersteunen. Wat gebruikerssessies betreft zijn Europese gebruikers actiever dan waar dan ook ter wereld. Overheden in Europa stimuleren steeds meer mensen, jong en oud, om bij te dragen aan de creatieve economie, door hen de nodige vaardigheden van het coderen bij te brengen.

Ook ziet GitHub een steeds grotere verschuiving van gebruikers die in hun eigen tijd code schrijven naar bedrijven die coderen opnemen in hun dagelijkse werkzaamheden. Het is duidelijk dat de inkomsten die gegenereerd worden met IT steeds belangrijker worden. De Europese economie verschuift steeds meer van een productie-economie naar een model gericht op dienstverlening.

Het GitHub Enterprise-platform, een pakket voor bedrijven dat zich richt op samenwerking tussen ontwikkelaars in verschillende kantoren, maakt ook een sterke groei door. In het Verenigd Koninkrijk is het aantal gebruikers in 2014 gestegen met 39% ten opzichte van 2013, in Duitsland met 38% en in Frankrijk met 41%.

Naast de uitbreiding in Europa heeft GitHub vorige week een internationaal kantoor in Japan geopend. Ook dit laat zien dat de wereldwijde vraag naar softwareontwikkelaars groeit. Echter, de wortels van Git liggen in Europa en dit blijft volgens GitHub dan ook een broedplaats voor interessante projecten, vakkundige ontwikkelaars en innovatieve ontwikkelingen.

Bekijk de blog van Brian Doll, Vice President Strategy, voor meer informatie over de groei van GitHub binnen Europa: https://github.com/blog/2023-a-closer-look-at-europe.

Over GitHub

GitHub is de beste plek om code te delen met vrienden, collega’s, klasgenoten en onbekenden. Ruim acht miljoen mensen gebruiken GitHub om samen aan projecten te werken. Dankzij de samenwerkingsmogelijkheden van GitHub.com, onze desktop-apps en GitHub Enterprise is het voor personen en teams nog nooit zo eenvoudig geweest om beter en sneller code te schrijven.GitHub is opgericht door Tom Preston-Warner, Chris Wanstrath en PJ Hyett om het delen van code eenvoudiger te maken en inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot de grootste host op het gebied van coding.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Sophia Heemskerk

Text100 Global Communications

T: +31 (0)20 530 4333

E: sophia.heemskerk

Advertisements