Persberichten

Persbericht: Philips monitoren met Ultra HD-kwaliteit en 4K-resolutie in nieuw 32-inch formaat

Noot aan de redactie: hoge resolutie foto’s kunt u downloaden via de volgende link: – http://bit.ly/1eg7nys

Philips monitoren met Ultra HD-kwaliteit en 4K-resolutie in nieuw 32-inch formaat

· UHD 4K-resolutie voor scherpe weergave met flikkervrije technologie

· 32-inch formaat biedt meer keuze in middelgrote monitoren met UHD 4K

Amsterdam, 30 juni 2015 – MMD, het toonaangevende technologiebedrijf en merklicentiepartner voor Philips Monitors, kondigt een nieuw scherm aan met 4K Ultra High Definition (UHD) resolutie. Het BDM3275UP scherm – met 32 inch een nieuw formaat voor Philips Monitors in deze resolutie – speelt in op de groeiende vraag naar beeldschermen met een superfijne resolutie in bescheiden schermafmetingen. De 4K UHD-helderheid biedt entertainment op detailniveau voor bijvoorbeeld films en games, maar ook voor data-intensieve kantoortoepassingen.

Uitstekende prestaties op 32 inch

De UHD of 4K-resolutie is met 3840 x 2160 pixels goed voor vier keer zoveel pixels per inch dan Full HD (1920 x 1080) en levert ook nog vier keer meer helderheid. Er bestaan momenteel al 28-inch en 40-inch modellen met een ultrahoge resolutie. De introductie van deze Philips monitor van 32 inch zorgt voor een nog vollediger assortiment aan 4K UHD schermen. Het scherm biedt 10-bit kleurondersteuning voor een natuurlijke en soepele weergave van kleuren en de flikkervrije technologie van Philips reguleert de helderheid en vermindert beeldflikkering. Daarnaast heeft de monitor een geavanceerd IPS-AHVA paneel voor extra brede kijkhoeken van 178 graden, zodat de kwaliteit vanuit bijna elke hoek te zien is, zelfs vanaf de zijkant.

Thomas Schade, Vice President EMEA bij MMD: “Het 32-inch UltraClear UHD scherm geeft gebruikers zoals ontwerpers, architecten en kantoorprofessionals nog meer middelgrote schermopties om te profiteren van superfijne resolutie. Door de helderheid en briljante weergave maakt 4K UHD echt een verschil in de kijkervaring. De weergave blijft zeer nauwkeurig en gedetailleerd, zelfs wanneer gebruikers hun scherm in meerdere vlakken verdelen. Met 32 inch is het scherm groot genoeg om meer ruimte te creëren, maar compact genoeg om voldoende plek op het bureau over te houden.”

Eenvoudig aan te sluiten en te gebruiken

De BDM3275UP heeft supersnelle aansluitmogelijkheden waaronder DisplayPort voor gegevensoverdrachtsnelheden tot 10,8 Gbps en MHL voor het streamen van mobiele content (terwijl het mobiele apparaat tegelijkertijd wordt opgeladen). De universele HDMI en USB 3.0 aansluitingen stellen gebruikers in staat digitale bronnen met hoge bandbreedte aan te sluiten en ongecomprimeerde video en audio content af te spelen zonder enige vertraging. Ingebouwde stereoluidsprekers bieden daarnaast geluid van hoge kwaliteit als aanvulling op de kijkervaring. Het scherm beschikt ook over MultiView-technologie, zodat gebruikers tegelijkertijd streams van twee apparaten (bijvoorbeeld van hun pc of notebook) op aparte schermvlakken kunnen bekijken. Dankzij de heldere UltraClear 4K-resolutie met zeer veel pixels, verliezen de schermvlakken nooit scherpte en helderheid.

Comfort op het werk

Het scherm heeft een Smart ErgoBase waarmee de monitor kan worden gekanteld, gedraaid en tot bijna bureauhoogte verlaagd om een comfortabele kijkhoek te bereiken. In de monitorvoet kunnen kabels ook netjes worden opgeborgen, zodat er minder kabels op het bureaublad in de weg liggen.

Het nieuwe Philips 32-inch scherm met 4K-resolutie is beschikbaar vanaf juli 2015 voor € 1099,-.

Meer informatie over Philips LCD-monitors: www.philips.com/lcdmonitors

Technische specificaties – Philips BDM3275UP:

Type LCD-paneel, formaat IPS-AHVA LCD
Achtergrondverlichtingstechnologie W-LED
Schermgrootte 32 inch / 81,3 cm
Optimale resolutie 3840 x 2160 @ 60 Hz
Kijkhoek 178º (H) / 178º (V), @ C/R > 10
Helderheid 350 cd/m²
Helderheiduniformiteit 96% ~ 105%
Schermkleuren Kleur ondersteunt 1,07 miljard kleuren
MultiView PIP/PBP modus, 2x apparaten
Aansluiting · USB: USB 3.0 x 4 met B.C.1.2

· Signaalingang: VGA (analoog), DVI-Dual Link (digitaal, HDCP), DisplayPort, HDMI (2.0) – MHL x 1

· Sync-ingang: aparte Sync, Sync op groen

· Audio (in-/uitgang): audio-ingang pc, Koptelefoonuitgang

Duurzaamheid · Milieu en energie: EnergyStar 6.0, EPEAT Gold, TCO edge, RoHS

· Recyclebaar verpakkingsmateriaal: 100 %

Naleving en normen Goedkeuringen van regelgevende autoriteiten: BSMI, CE-markering, FCC klasse B, EAC, cETLus, SEMKO, TCO 6.0, TUV Ergo, TUV/GS, WEEE

Over MMD

MMD is een volledige dochteronderneming van TPV en is in 2009 opgericht via een merklicentieovereenkomst met Philips. MMD brengt wereldwijd exclusief Philips LCD-schermen op de markt. Door de Philips’ merkbelofte te combineren met TPV’s productie-expertise op het gebied van schermen, is MMD door zijn snelle en gerichte benadering in staat innovatieve producten op de markt te brengen. MMD opereert internationaal, met het hoofdkantoor in Amsterdam en een tweede kantoor in Praag voor de Oost-Europese markt. MMD werkt via zijn netwerk van plaatselijke verkoopagenten samen met alle belangrijke Europese IT-distributeurs en -resellers. De ontwerp- en productiecentra van de onderneming zijn gevestigd in Taiwan. www.mmd-p.com

Voor meer informatie of voor het aanvragen van een review sample kunt u contact opnemen met:

Sophia Heemskerk
Text100 Global Communications

T: +31 (0)20 530 4333

E: sophia.heemskerk@text100.nl

Chantal Blits

MMD
T: +31 (0)20 504 6950
E: Chantal.Blits

Advertisements