Persberichten

Persbericht: Lebara lanceert nieuwe videostreamingdienst Lebara Play voor migranten

Lebara® lanceert nieuwe videostreamingdienst ‘Lebara Play’™ voor migranten

· Meer dan 150 TV-kanalen en 3.000 films van over de hele wereld onbeperkt, altijd en overal beschikbaar

· 100 procent legale, gratis en premium-, live- en on-demand-content in HD/SD-kwaliteit

· Lebara blijft zich inzetten voor de wensen van migrantengemeenschappen en wil in 2020 hét merk zijn voor één miljard migranten

Amsterdam, 16 juli 2015Lebara®, het universele merk voor migrantengemeenschappen over de hele wereld, lanceert vandaag een nieuwe videostreamingdienst voor migranten. Lebara Play is de enige entertainmentdienst voor migranten die zowel gratis als premium content onder licentie in dertien verschillende talen aanbiedt op één plek, zonder langetermijnverplichtingen.

Lebara heeft in Europa, Afrika en Azië overeenkomsten gesloten met een aantal van de grootste content-aanbieders ter wereld, waaronder:

· het veelbekeken Turkse kanaal ATV, Euro D, Eurostar en TV8 International, plus een uitgebreid aanbod aan Turkse films;

· Sun Network, het netwerk achter Sun TV, KTV en Adithya, de populairste Tamil-entertainmentkanalen ter wereld;

· African Movie Channel, voor de eerste keer onder licentie buiten Afrika, en gespecialiseerd in nieuwe en klassieke Afrikaanse films;

· het pan-Afrikaanse premiumkanaal Ebony Life en het vooraanstaande Nigeriaanse kanaal Silverbird;

· het nummer één Franse Nollywood-filmkanaal Nollywood TV.

Alle content in Lebara Play is 100 procent legaal en wordt onder licentie uitgebracht. Dit zorgt voor een consistente en hoogwaardige gebruikerservaring. Lebara Play is een legitiem alternatief voor gekopieerde dvd’s en illegale diensten en geeft een duidelijke anti-piraterijboodschap af, ter ondersteuning van de creatieve industrie.

Yoganathan Ratheesan, voorzitter en CEO van de Lebara Group: "Het dienen van de migrantengemeenschap staat centraal in alles wat we doen bij Lebara. De behoefte om dierbaren te bellen bestaat altijd, maar entertainment en financiële diensten worden belangrijker wanneer onze klanten zich vestigen in nieuwe landen. Lebara Play is een ongeëvenaarde service, speciaal ontworpen voor deze gemeenschap; de lancering is het bewijs dat we onze plannen om het bestaande entertainmentlandschap te verrijken verwezenlijken en onze communicatie-activiteiten uitbreiden.”

De programmering combineert het beste live-TV-entertainment met gratis en premium on-demand video’s. Bovendien biedt het toegang tot meer dan 150 veelbekeken TV-kanalen en meer dan 3.000 populaire films voor het Turkse, Tamil, Frans en Engels sprekende West-Afrikaanse publiek in Europa. Content in HD- en SD-kwaliteit kan worden gestreamd op mobiel, computer en tablet of via een settopbox voor de TV.

Lebara Play is nu beschikbaar in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Deze zomer wordt de dienst verder uitgerold in de rest van Europa en tegen het einde van het jaar zal het verkrijgbaar zijn op diverse andere markten over de hele wereld. Daarnaast zal Lebara het huidige aanbod van Lebara Play verder uitbreiden en nieuwe content toevoegen in het Roemeens, Pools en Hindi.

Aditya Thakur, CEO van Media: "We hebben een samenwerking opgezet met diverse grote contentbedrijven over de hele wereld en de komende maanden zullen we nog meer deals bekendmaken, zodat onze gebruikers nog meer populaire TV-programma’s en films kunnen kijken in hun eigen taal. Lebara Play heeft een enorm aanbod – een mix van de beste on-demand-films en live-TV-zenders, met een eenvoudige en intuïtieve gebruikerservaring, voor een concurrerende prijs."

Feiten en cijfers over Lebara Play

Een overzicht van functies en prijzen:

· Net als alle andere producten en diensten van Lebara heeft ook Lebara Play flexibele betaalmogelijkheden. Gebruikers kunnen in de winkel opwaardeerbonnen kopen en betalen met contant geld of met pinpas. Daarnaast is het ook mogelijk om online of in de mobiele app op te waarderen;

· Abonnementen zijn verkrijgbaar vanaf €9,99 per maand. Neem een jaarabonnement en betaal slechts voor 10 maanden;

· De speciale introductieprijs voor de set-top-box van €149 (standaardprijs €199) is inclusief een jaar onbeperkt TV en films kijken;

· De Lebara Play-app voor smartphones en tablets is gratis te downloaden bij Google Play voor Android en bij de iTunes App Store voor iOS;

· Lebara Play is op PC of Mac toegankelijk via www.lebara.com/play, of op TV via een set-top-box (verkrijgbaar bij geselecteerde winkels);

· Koppel maximaal drie apparaten aan je Lebara Play-account, en kijk op twee apparaten tegelijk;

· Lebara Play is ontwikkeld in samenwerking met SPB TV, een specialist in end-to-endsystemen voor contentdiensten (zie onderaan het bericht meer informatie over SPB TV).

Persmateriaal

Foto’s en screenshots van Lebara Play kunt u downloaden via: http://we.tl/KlZxTNfpbt

Voor vragen kunt u contact opnemen met PR-bureau Text100:

Sophia Heemskerk

E: sophia.heemskerk

T: 020 530 4333

Michelle Nguyen

E: michelle.nguyen

T: 020 530 4335

Over Lebara

Lebara, het internationale merk voor migrantengemeenschappen over de hele wereld, helpt om mensen uit alle landen, generaties en culturen bij elkaar te brengen.

De Lebara Group is in 2001 opgericht en is uitgegroeid tot een betrouwbaar en gevestigd telecombedrijf met activiteiten in acht landen. Het leidende principe achter de continue uitbreiding van Lebara is het aanbieden van toegankelijke producten en diensten die het leven van migranten eenvoudiger maken, van communicatie tot entertainment en financiële diensten.

Lebara is al onderscheiden met talloze branche-awards voor zijn innovaties en zijn succesvolle bedrijfsvoering, voor het diverse personeelsbestand en voor de uitstekende klantenservice. De liefdadigheidstak van Lebara, de Lebara Foundation, bekostigt huisvestings- en schoolprojecten voor ontheemde kinderen in kansarme gebieden.

Lebara is niet beursgenoteerd. Bezoek www.lebara.com voor meer informatie.

Over SPB TV

SPB TV is een toonaangevende wereldwijde leverancier van end-to-end OTT TV, IPTV en mobiele TV oplossingen. SPB TV-oplossingen voorziet in het stabiel leveren en afspelen van video’s via elk netwerk, bekroonde intuïtieve gebruikersinterfaces voor tv’s, computers, tablets en mobiele telefoons, effectieve tegeldemaking tools en aantrekelijke interactieve functies. SPB TV-oplossingen zijn opgenomen door grote netbeheerders en mediabedrijven, zoals Amedia, MTS, Tele2, StarHub, Beeline, en erkend door vele prestigieuze prijzen, waaronder CSI Awards, TV Technology Europe Star Awards, Mobile Entertainment Awards, Google Developer Challenge en anderen. Wereldwijd kijken meer dan 40 miljoen mensen OTT TV via SPB TV-diensten. SPB TV AG is gevestigd in Zwitserland, met het R&D hoofdkantoor in Rusland en dochterondernemingen in Azië en Zuid-Amerika.

Advertisements