Persberichten

Persbericht: AOC presenteert nieuwe, scherpe UHD- en QHD-monitoren van 32 inch

Noot voor de redactie: foto’s kunt u downloaden via de volgende link: http://bit.ly/1HU862Q

AOC presenteert nieuwe, scherpe UHD- en QHD-monitoren van 32 inch

Amsterdam, 28 juli 2015 – Beeldschermspecialist AOC lanceert twee nieuwe schermen van 81,3 cm (32") met UHD- en QHD-resolutie. Het gaat om de AOC U3277PQU met AHVA-IPS-paneel van 3840 x 2160 pixels en de AOC Q3277PQU met AMVA-paneel van 2560 x 1440. Beide monitoren combineren een hoge resolutie met een extra groot scherm. Zo krijgen thuisgebruikers, fotobewerkers, ontwerpers en andere professionals toegang tot een zeer gedetailleerd en extra groot beeld. De monitoren zorgen voor minder belasting aan de ogen en meer kijkcomfort dankzij onder andere de Flicker FREE-technologie.

Schitterend UHD-beeld op een imposant 32"-scherm: de AOC U3277PQU

Hoge resoluties in een nieuw formaat

Met 81,3 cm (32") bieden de AOC U3277PQU en de AOC Q3277PQU twee nieuwe opties voor een groot scherm met een hoge resolutie. De U3277PQU heeft een AHVA-IPS-paneel met een 4K UHD-resolutie van 3840 x 2160 pixels, dit is vier keer zoveel als een standaard Full HD-scherm. Zo verschijnen foto’s, tekst, games en andere media veel scherper en gedetailleerder op het scherm. Ook Full HD-video’s zien er op het UHD-scherm nog scherper uit. De Q3277PQU en het QHD AMVA-paneel bieden je ook beeld op hoge resoluties zonder een moderne 4K-kaart. De QHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels zorgt voor een veel hogere pixeldichtheid van Full HD-schermen in hetzelfde formaat. Beide modellen bestrijken 100 procent van het sRGB-kleurenspectrum (8 bit+FRC, 1 miljard kleuren) en hebben brede kijkhoeken en hoge helderheidsniveaus (U3277PQU: 350 cd/m², Q3277PQU: 300 cd/m²). Veeleisende thuisgebruikers, fotografen, ontwerpers en andere professionals profiteren van scherp beeld in levendige kleuren. Dankzij het grote formaat is het tegelijkertijd bekijken van meerdere vensters of media ook geen enkel probleem meer.

Rijk aan features, prettig voor de ogen

Met Picture-in-Picture en Picture-by-Picture kunnen gebruikers optimaal gebruik maken van de extra schermruimte en beelden van twee bronnen tegelijk bekijken. De twee monitoren beschikken daarnaast over Flicker FREE-technologie van AOC om de ogen niet te veel te belasten tijdens lange kijksessies. Flikkering is een flitseffect dat plaatsvindt als de controller voor de LED-achtergrondverlichting van de monitor de helderheid aanpast terwijl het scherm wordt ververst. Dit kan leiden tot vermoeidheid aan de ogen. Flicker FREE helpt om deze flikkeringen te verminderen en is zo beter voor de ogen.

Elegant en veelzijdig

De paneeltechnologie in de U3277PQU en de Q3277PQU is verpakt in een aantrekkelijk frame, dat aan de muur kan worden gemonteerd (VESA 100 x 100) of op de meegeleverde stabiele, ergonomische standaard kan worden gezet. De standaard biedt allerlei verstelmogelijkheden, bijvoorbeeld voor de hoogte (180 mm), de scharnering, de kanteling en de draaivoet. Beide monitoren bieden wat betreft de aansluitingen een groot aantal opties, zoals DisplayPort, HDMI (MHL voor rechtstreekse weergave en het opladen van mobiele telefoons of tablets), DVI, VGA en een USB 3.0-hub voor data-overdrachten of het opladen van USB-apparaten. De U3277PQU heeft daarnaast een geavanceerde HDMI 2.0-aansluiting voor het soepel afspelen van UHD-video’s tot wel 60 frames per seconde.

De AOC U3277PQU en de AOC Q3277PQU zijn verkrijgbaar vanaf augustus 2015. De adviesprijs is respectievelijk €999,- en €599,- euro. Zoals bij alle monitoren biedt AOC ook hier een garantie van drie jaar aan met een vervangservice op locatie.

Over AOC

AOC is een van de wereldwijde topmerken op de beeldschermenmarkt. Dankzij hoge kwaliteit, eersteklas service, een aantrekkelijk design en milieuvriendelijke en innovatieve producten voor concurrerende prijzen vertrouwen steeds meer klanten en distributiepartners op AOC. Het uitzonderlijk brede productaanbod van computerschermen heeft in Europa vele awards gewonnen. AOC is een dochtermaatschappij van TPV Technology Limited, de grootste LCD-fabrikant ter wereld. De EMEA markt wordt vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam bediend. Het kantoor in Praag bedient Oost-Europa en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS). Via haar netwerk van lokale sales teams werkt AOC samen met alle grote IT-distributeures en resellers. www.aoc-europe.com.

Voor meer informatie of voor het aanvragen van een review sample kunt u contact opnemen met:

Sophia Heemskerk
Text100 Global Communications

T: +31 (0)20 530 4333

E: sophia.heemskerk

Seden Ayyıldız
Phone: +31 20 5046952
E-mail: Seden.Ayyildiz

Advertisements