Persberichten

Persbericht: Philips USB Docking Stand: een monitorstandaard en universele dock in één

Noot aan de redactie: hoge resolutie foto’s kunt u downloaden via de volgende link: http://bit.ly/1fPaO0A

Philips USB Docking Stand: een monitorstandaard en universele dock in één

· Te gebruiken met VESA-monitoren van 19 tot 28 inch

· Geïntegreerd Ethernet voor internetverbindingen

· Via één kabel direct toegang tot randapparatuur

Amsterdam, 30 juli 2015 – MMD, marktleider in technologie en merklicentiepartner voor Philips Monitors, introduceert de Philips USB Docking Stand: een monitorstandaard en universele dock in één. Met de nieuwe Philips USB Docking Stand kunnen gebruikers eenvoudig hun laptop aansluiten via een USB-kabel. Daarbij is het ook mogelijk een VESA-compatible monitor naar keuze aan te sluiten. Het resultaat: eenvoudige toegang tot alle randapparatuur en het internet, via één supersnelle USB 3.0-verbinding. Wie de standaard combineert met een Philips-monitor, profiteert naast voordelen op het gebied van productiviteit en gebruiksgemak ook van een uitstekende kijkervaring.

Meer aansluitingen, minder kabels

De nieuwe Philips SB4B1928UB USB Docking Stand is een stijlvolle, ergonomische standaard die je kunt koppelen aan een Philips-scherm naar keuze of aan een ander VESA compatible scherm (met een gaatjespatroon van 100 x 100). De standaard ondersteunt schermen van 19 tot 28 inch (48 tot 71 cm) en geeft gebruikers meer flexibiliteit bij het kiezen (en verwisselen) van scherm.

De standaard is geschikt voor de nieuwste generatie ultradunne laptops, geliefd bij professionals die op meerdere plekken werken. Het grootste nadeel van deze dunnere laptops is vaak het beperkte aantal aansluitingen. Deze standaard beschikt daarom over een geïntegreerde USB 3.0-hub en Ethernet. "Gebruikers kunnen nu op kantoor hun laptop aansluiten en meteen aan het werk", aldus Thomas Schade, Vice President EMEA bij MMD. "Daarnaast zijn de kabels op het bureau ook verleden tijd. Dankzij het universele karakter van USB is deze nieuwe standaard geschikt voor elke laptop met een USB-poort. Zo kun je meteen aan de slag en heb je via één kabel direct toegang tot randapparatuur, het internet en stroom."

Uitbreiding van de kijkervaring

Gebruikers hebben met deze standaard de vrijheid om de schermgrootte, resolutie en technologie te kiezen die het beste bij hun werk past – tot de adembenemend heldere 4K UHD-resoluties van 3840 x 2160 pixels aan toe. Op de dockingstandaard kunnen tot wel zes monitors worden aangesloten via HDMI, DisplayPort en USB, allemaal nog steeds via één USB-kabel. Dit is een eenvoudige manier om een rommelvrije werkplek te creëren en productiever te werken.

Het comfort van de gebruiker voorop

Met deze nieuwe dockingstandaard is MMD niet uitgegaan van een ‘one size fits all’-concept. Dankzij het design van de Philips SmartErgoBase kan de standaard in hoogte worden versteld en worden gekanteld, gedraaid en gescharneerd, zodat hij in de juiste positie komt te staan. De kleine afstand tussen de schermrand en het bureau zorgt voor een optimaal leescomfort, zeker voor gebruikers met bifocale glazen, trifocale glazen of progressieve lenzen. En hoewel de standaard met zijn ene USB 3.0-kabel de grootste wirwar aan kabels op het bureau al overbodig maakt, heeft hij ook nog extra mogelijkheden voor kabelbeheer die de werkplek nog netter en professioneler maken.

De nieuwe Philips SB4B1928UB USB Docking Stand is nu verkrijgbaar voor € 179,-.

Technische specificaties – Philips SB4B1928UB USB Docking Stand

Aansluitingen · Signaalinvoer: USB 3.0 x 1 (upstream)

· Signaaluitvoer: DP x 1, HDMI x 1

· USB: USB 3.0 x 4

· Koptelefoonaansluiting

· RJ45: ja (via USB)

· Microfooningang: ja (via USB)

· SD-/MMC-kaartlezer: SD-kaart

Gebruiksgemak · Kensington-beveiliging

· VESA-houder: 100 x 100 mm

Ergonomie · Hoogteverstelling: 120 mm

· Scharnering: 90 graden

· Draaivoet: -65/65

· Kanteling: -5/20 graden

Duurzaamheid · Milieu en energie: RoHS

· Recyclebaar verpakkingsmateriaal: 100%

· Specifieke materialen: PVC-/BFR-vrije behuizing, kwikvrij, loodvrij

Naleving en standaarden Officiële goedkeuringen: CB, CE Mark, EMF, ErP, SEMKO, C-tick, CU-EAC

Over MMD

MMD is een volledige dochteronderneming van TPV en is in 2009 opgericht via een merklicentieovereenkomst met Philips. MMD brengt wereldwijd exclusief Philips LCD-schermen op de markt. Door de Philips’ merkbelofte te combineren met TPV’s productie-expertise op het gebied van schermen, is MMD door zijn snelle en gerichte benadering in staat innovatieve producten op de markt te brengen. MMD opereert internationaal, met het hoofdkantoor in Amsterdam en een tweede kantoor in Praag voor de Oost-Europese markt. MMD werkt via zijn netwerk van plaatselijke verkoopagenten samen met alle belangrijke Europese IT-distributeurs en -resellers. De ontwerp- en productiecentra van de onderneming zijn gevestigd in Taiwan. www.mmd-p.com

Voor meer informatie of voor het aanvragen van een review sample kunt u contact opnemen met:

Sophia Heemskerk
Text100 Global Communications

T: +31 (0)20 530 4333

E: sophia.heemskerk@text100.nl

Chantal Blits
T: +31 20 5046945
E: Chantal.Blits

Advertisements