Persberichten

Persbericht: IFA 2015: MMD lanceert innovatieve monitoren die aansluiten bij de manier waarop mensen leven en werken

IFA 2015: MMD lanceert innovatieve monitoren die aansluiten bij de manier waarop mensen leven en werken

Lancering van ultrascherpe 5K resolutie, de eerste Philips curved monitor, Ambiglow in de voet van een monitor en SoftBlue op 24 inch

Amsterdam, 27 augustus 2015 – MMD, marktleider in technologie en merklicentiepartner voor Philips Monitors, legt de lat hoog op het gebied van monitorprestaties en helderheid tijdens IFA 2015. De Philips stand in hal 22 tijdens IFA 2015 is de plek voor display innovaties voor zowel professioneel als recreatief gebruik.

Tijdens IFA 2015 introduceert MMD de nieuwe Philips LCD monitor van 27 inch met UltraClear 5K resolutie. Met 14,7 miljoen pixels (5,120 x 2,880) geeft de 5K resoltutie vier keer meer content per scherminch weer dan Quad HD resolutie. De monitor is ook voorzien van de PerfectKolor Technologie, deze is in de fabriek al voor 99 procent gekalibreert voor het Adrobe RGB kleurenspectrum en een miljard kleuren. Het ontwerp van de monitor sluit aan bij de manier waarop mensen werken. Zo is de monitor voorzien van een webcam, MultiView voor het splitsen van het scherm in meerdere schermen, ingebouwde speakers, een glansvrij scherm en de Flicker-free technologie voor minder vermoeidheid aan de ogen.

Daarnaast presenteert MMD de eerste Philips curved monitor. Dit 34 inch scherm is om het zichtveld van de gebruiker heen gebogen, voor een nog betere ervaring en extra focus. De gebruiker ervaart meer persoonljke ruimte en totale focus op de uit te voeren taak door hem in het middelpunt van de actie te zetten. Het beeld is volledig van glas en de ultrasmalle rand verstrekt de naadloze weergave en maakt het kijkgebied zo groot mogelijk. De beelden zijn haarscherp dankzij CrystalClear, UltraWide Quad HD-resolutie (3440 x 1440), AH-IPS LCD techonologie en een brede kijkhoek, zodat het beeld echt tot leven komt.

De kwaliteit van het geluid is net zo belangrijk. De DTS Sound technologie van de monitor de afspeelkwaliteit voor muziek, films, streaming en games wordt naar een nieuw niveau getild door de nauwkeurige plaatsing van audio signalen. Gebruikers kunnen genieten van een virtuele surround sound ervaring met een rijke bass, versterking van de dialoog en een maximaal volume zonder haperingen.

De nieuwe 27 inch IPS-ADS Adobe RGB monitor met Quantom Dot Color IQ™ wordt ook gepresenteerd om de kleurintensiteit te maximaliseren. Deze technologie produceert tot 50 procent meer kleur dan gebruikelijke LED’s. Hij is daarnaast betaalbaarder. De monitor kost slechts een fractie van de prijs van de meeste kleurtechnologieën. De technologie zorgt tevens voor minder energieverbruik: Quantum Dot Color IQ gebruikt 25 procent minder stroom dan vergelijkbare technologieën.

Tijdens de beurs maakt de Ambiglow Plus Base zijn Europese debuut. Ambiglow technologie creëert een halo van licht op en rond de voet van de monitor die synchroniseert met de weergegeven beelden om zo een nog betere kijkervaring te verwezenlijken. Het licht is ook te gebruiken als het scherm uit staat; gebruikers kunnen de kleur en de helderheid aanpassen voor een unieke sfeer in de kamer. Het is ook mogelijk om een timer in te stellen. Deze is te gebruiken als wekker of om in slaap te vallen met licht in een gekozen kleur.

MMD rolt tijdens IFA 2015 ook zijn innovatieve SoftBlue technologie uit naar een 24 inch-model. SoftBlue technologie beschermt de ogen en vermindert vermoeidheid aan de ogen door het reduceren van de impact bij blootstelling aan blauw licht. Dit gebeurt door het elimeren van blauw licht op mogelijk schadelijke golflengtes, maar zonder dat dit ten koste gaat van de betrouwbaarheid en kwaliteit van de originele kleur.

MMD presenteert deze Philips monitoren en innovaties bij de Philips stand in hal 22. Bezoekers hebben volop mogelijkheid om de monitoren te testen en de kijkkwaliteit zelf te ervaren.

Meer informatie over Philips LCD monitoren is te vinden op: www.philips.com/lcdmonitors

Over MMD

MMD is een volledige dochteronderneming van TPV en is in 2009 opgericht via een merklicentieovereenkomst met Philips. MMD brengt wereldwijd exclusief Philips LCD-schermen op de markt. Door de Philips’ merkbelofte te combineren met TPV’s productie-expertise op het gebied van schermen, is MMD door zijn snelle en gerichte benadering in staat innovatieve producten op de markt te brengen. MMD opereert internationaal, met het hoofdkantoor in Amsterdam en een tweede kantoor in Praag voor de Oost-Europese markt. MMD werkt via zijn netwerk van plaatselijke verkoopagenten samen met alle belangrijke Europese IT-distributeurs en -resellers. De ontwerp- en productiecentra van de onderneming zijn gevestigd in Taiwan. www.mmd-p.com

Cherilyn Mets
Text100 Global Communications

T: +31 (0)20 530 4346

E: cherilyn.mets

Seden Ayyıldız
Phone: +31 20 5046952
E-mail: Seden.Ayyildiz

Advertisements