Persberichten

Persbericht: Philips SoftBlue-monitoren beschermen de ogen zonder in te leveren op kleur

Noot aan de redactie: hoge resolutie foto’s kunt u downloaden via de volgende link: – http://downloads.united.de/AOC/Q2577PWQhttp://downloads.united.de/AOC/Q2577PWQ

Philips SoftBlue-monitoren beschermen de ogen zonder in te leveren op kleur

Philips introduceert thuis- en kantoorschermen met SoftBlue-technologie for extra kijkcomfort

Amsterdam, 3 september 2015 – MMD, marktleider in technologie en merklicentiepartner voor Philips Monitors, introduceert nieuwe schermen voor thuis- en kantoorgebruikers met de innovatieve SoftBlue-technologie. SoftBlue beschermt de ogen en vermindert de vermoeidheid aan de ogen door minder schadelijk blauw licht uit te stralen. Dit gaat echter niet ten koste van de oorspronkelijke kleurechtheid en kleurkwaliteit. Voor gebruikers betekent dit kijkcomfort voor de ogen én professionele, levensechte kleuren. De nieuwe SoftBlue-schermen voor thuis (uit de E-Line) zijn al verkrijgbaar. De SoftBlue-schermen voor professionele gebruikers (uit de P-Line) komen deze herfst op de markt.

Een antwoord op de uitdaging van blauw licht

Thomas Schade, vicepresident EMEA bij MMD: "Deze nieuwe technologie staat symbool voor MMD´s focus op gezondheid en welzijn. Daarnaast streven wij ernaar een zo mooi, kleurrijk mogelijk beeld te produceren, zodat gebruikers zo productief mogelijk kunnen werken. Onderzoek heeft uitgewezen dat blauw licht van LED-schermen schadelijk kan zijn voor de ogen en het zicht. Tegelijkertijd brengen we juist steeds meer tijd door voor het scherm en stellen we onze ogen continu bloot aan deze straling. De nieuwe SoftBlue-technologie verkleint dit risico aantoonbaar. Volgens certificaten van de internationale testorganisaties SGS Labs en TÜV Rheinland vermindert dit scherm de hoeveelheid blauw licht en beschermt het de ogen."

Schadelijk blauw licht wordt weggehaald bij de bron

De nieuwe schermen met Philips SoftBlue-technologie hebben een verfrissende aanpak voor het verwijderen van schadelijk blauw licht. In tegenstelling tot methoden die gebruikmaken van filters, zoals extra glas voor het scherm of anti-blauwlichtbrillen, blijft de kleurechtheid bij de Philips SoftBlue-technologie behouden. Bij filtersystemen krijgen de kleuren extra geel mee. In het beste geval betekent dit een mindere kijkervaring. In het slechtste geval, bijvoorbeeld bij medische beeldvormingsapparatuur waarvoor kleurechtheid essentieel is, wordt het scherm er onbruikbaar door. SoftBlue-schermen pakken het blauwe licht daarentegen bij de bron aan. Ze stralen geen blauw licht uit op de schadelijke golflengten bovenin het kortegolfspectrum, en de golflengtepiek wordt verschoven van het schadelijke 450 nm naar 460 nm. Dit vermindert de hoeveelheid blauw licht die mogelijk schadelijk is met ruim 90 procent, zonder in te leveren op de oorspronkelijke kleurechtheid en kleurkwaliteit. Voor de gebruikers betekent dit de gebruikelijke beeldkwaliteit, helderheid en kleurechtheid, en een beeld dat ook nog eens prettig is voor de ogen.

E-Line en P-Line: kwaliteit voor thuis en op het werk

Behalve de unieke SoftBlue-technologie hebben alle vijf de nieuwe schermen IPS-ADS-panelen voor een extra brede kijkhoek van 178 graden, 16:9 Full HD-kwaliteit op een resolutie van 1920 x 1080 en ingebouwde stereospeakers zodat het beeld versterkt wordt door het geluid. Hierdoor zijn de schermen klaar voor alle uitdagingen die het thuis- en kantoorgebruik met zich meebrengt. De E-Line-schermen voor thuisgebruikers zijn verkrijgbaar in versies van 21,5, 23,6 en 27 inch. Ze hebben een elegant, slank design met touchbediening, zodat ze op kunnen gaan in het interieur. Ze zijn daarnaast uitgerust met de exclusieve Philips-technologiepakketten SmartContrast, voor het verbeteren van de contrast settings en SmartImage Lite, dat het contrast, de kleurverzadiging en de scherpte aanpast en optimaliseert voor alle applicaties die de gebruiker selecteert. Dit alles gebeurt in realtime en met één druk op de knop.

De twee P-Line-schermen, in varianten van 21,5 en 23,8 inch, zijn ontworpen voor drukke professionals. Deze schermen combineren SoftBlue met een andere exclusieve Philips-technologie die de vermoeidheid aan de ogen vermindert, namelijk de Philips Flicker-Free technologie. Deze technologie reguleert de helderheid en vermindert flikkeringenvoor meer kijkcomfort. Via de SmartErgo-standaard kan het scherm worden gekanteld, gedraaid en in hoogte worden versteld tot de perfecte hoek en hoogte. De twee P-Line-schermen zijn ook uitgerust met de professionele versie van de SmartImage-technologie, die het contrast, de kleurverzadiging en de scherpte op dynamische wijze optimaliseert voor de applicatie die op dat moment gebruikt worden. Daarnaast beschikt het scherm over een speciale Economy-modus die een aanzienlijke hoeveelheid stroom bespaart. Om nog meer stroom te besparen hebben de schermen ook een geïntegreerde PowerSensor, die de helderheid van het scherm automatisch aanpast als de gebruiker weg is bij zijn of haar bureau. Dit vermindert de energiekosten tot wel 80 procent en zorgt er ook voor dat het scherm langer meegaat.

Beschikbaarheid

De E-Line 277E6EDAD van 27 inch, de 247E6EDAW van 23,6-inch en de 227E6EDSD van 21,5 inch zijn al beschikbaar in de winkel. De schermen uit de P-Line zullen vanaf september in de winkels liggen.

De prijzen zijn als volgt:

E-Line 27-inch 277E6EDAD: 279 EUR

E-Line 24-inch 247E6EDAW: 199 EUR

E-Line 22-inch 227E6EDSD: 159 EUR

P-Line 24-inch 241P6EPJEB: 309 EUR

P-Line 22-inch 221P6EPYEB: 259 EUR

Zie voor meer informatie over LCD-monitoren van Philips www.philips.com/lcdmonitors

Technische specificaties

Kenmerk E-Line P-Line
LCD-beeldschermtype en -grootte IPS-AHVA-LCD
Type achtergrondverlichting W-LED
Schermgrootte 277E6EDAD; 27 inch/68,6 cm

247E6EDAW: 23,6 inch/59,9 cm

227E6EDSD: 21,5 inch/54,6 cm

241P6EPJEB: 23,8 inch/60,5 cm

221P6EPYEB 21,5 inch/54,6 cm

Optimale resolutie 1920 x 1080 @ 60 Hz
Kijkhoek 178º (H) / 178º (V), @ C/R > 10
Helderheid 250 cd/m²
Schermkleuren Schermkleuren: 16,7 M

sRGB-ondersteuning

Aansluitingen · Signaalinvoer: VGA (analoog), DVI-D (digitaal, HDCP), MHL-HDMI (digitaal, HDCP)

· Gesynchroniseerde invoer: afzonderlijke synchronisatie, synchronisatie op groen

· Audio (in/uit): PC audio-ingang, koptelefoon-uitgang

· Signaalinvoer: DisplayPort, DVI-D (digitaal, HDCP), VGA (analoog)

· USB: USB 3.0 x 4 + snellere oplader

· Gesynchroniseerde invoer: afzonderlijke synchronisatie, synchronisatie op groen

· Audio (in/uit): PC audio-ingang, koptelefoon-uitgang

Duurzaamheid, milieu en energie · EnergyStar 6.0, EPEAT Silver, RoHS, loodvrij, kwikvrij

· Recyclebaar verpakkingsmateriaal: 100%

· PowerSensor, LightSensor, EnergyStar 6.0, EPEAT Gold, TCO edge, RoHS

· Recyclebaar verpakkingsmateriaal: 100%

· Hergebruikt plastic na consumptie: 65%

· Specifieke materialen: PVC-/BFR-vrije behuizing, kwikvrij, loodvrij

Naleving en standaarden Officiële goedkeuringen: BSMI, CCC, CE Mark, cETLus, FCC Class B, GOST, SASO, SEMKO,

TCO 6.0, TÜV/ISO9241-307, WEEE, SGS-cert. – minder schadelijk blauw licht

Officiële goedkeuringen: CE Mark, FCC Class B, SEMKO, cETLus, CU-EAC, TCO 6.0, TÜV Ergo,

TÜV/GS, EPA, PSB, WEEE, C-Tick, UKRAINIAN, CECP, ICES-003, TUV Cert. – minder schadelijk blauw licht

Standaard Kanteling: -5/20 graden · Hoogteverstelling: 130 mm

· Scharnering: 90 graden

· Draaivoet: -175/+175 graden

· Kanteling: -5/20 graden

Over MMD

MMD is een volledige dochteronderneming van TPV en is in 2009 opgericht via een merklicentieovereenkomst met Philips. MMD brengt wereldwijd exclusief Philips LCD-schermen op de markt. Door de Philips’ merkbelofte te combineren met TPV’s productie-expertise op het gebied van schermen, is MMD door zijn snelle en gerichte benadering in staat innovatieve producten op de markt te brengen. MMD opereert internationaal, met het hoofdkantoor in Amsterdam en een tweede kantoor in Praag voor de Oost-Europese markt. MMD werkt via zijn netwerk van plaatselijke verkoopagenten samen met alle belangrijke Europese IT-distributeurs en -resellers. De ontwerp- en productiecentra van de onderneming zijn gevestigd in Taiwan. www.mmd-p.com

Cherilyn Mets
Text100 Global Communications

T: +31 (0)20 530 4346

E: cherilyn.mets

Seden Ayyıldız
Phone: +31 20 5046952
E-mail: Seden.Ayyildiz

Advertisements