Persberichten

Media alert: Palo Alto Networks stelt Greg Day aan als Vice President en Regional Chief Security Officer voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika

Noot aan de redactie: Beeldmateriaal van Greg Day kunt u vinden in de bijlage.

Palo Alto Networks stelt Greg Day aan als Vice President en Regional Chief Security Officer voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika

Amsterdam, 8 september 2015 – Palo Alto Networks (NYSE: PANW), de aanbieder van next-generation security, laat vandaag weten dat Greg Day is aangesteld als vice president en regional chief security officer (CSO) voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA).

Day, die gaat werken vanuit Londen, zal toezicht houden op de regionale operationele security-activiteiten van Palo Alto Networks. Daarnaast zal hij verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van de regionale cybersecurity-strategie, threat intelligence, ‘best practices’ op gebied van security en thought leadership inspanningen van Palo Alto Networks in EMEA. Hieronder vallen de uitbreidingen van de regionale security-initiatieven van het bedrijf en het verzorgen van inzichten voor klanten en partners van Palo Alto Networks in deze regio. Day zal ook een belangrijke schakel worden voor Unit 42, het Threat Intelligence-team van Palo Alto Networks, waar hij de wereldwijde security intelligence in de juiste context zal plaatsen voor een regionaal publiek.

Met 25 jaar ervaring op het gebied van information security heeft Greg veel zaken zien veranderen in het threat-landschap, en in de manieren waarop bedrijven de risico’s kunnen beheersen die hier het gevolg van zijn. Hij heeft kleine en grote organisaties in de publieke en private sector geholpen met het in kaart brengen van de risicostatus en het ontwikkelen van strategieën om deze te managen. Hij wordt beschouwd als thought leader in de branche en een ervaren praktijkman, die in staat is om technologische uitdagingen te vertalen in praktische, werkbare oplossingen voor bedrijven.

CITATEN

· “We zijn verheugd dat we Greg mogen verwelkomen in het team van Palo Alto Networks. Hij heeft een geweldige expertise in cybersecurity en heeft bedrijven en overheden geadviseerd over security gerelateerde onderwerpen. Onze klanten en partners in EMEA zullen profiteren van zijn inzichten, wat alle typen organisaties zal helpen om hun securitystrategie te verstevigen en te ontwikkelen. Hiermee wordt voorkomen dat cyberaanvallen doel treffen.”

– Rick Howard, chief security officer, Palo Alto Networks

· “Oudere technologieën en point security-producten kunnen niet overweg met de steeds complexer wordende bedreigingen. Nu security ook in de bestuurskamer ter sprake komt, is het cruciaal om een next-generation-aanpak op te zetten en de focus te leggen op het voorkomen van inbreuken. Ik ben blij dat ik deel mag uitmaken van het Palo Alto Networks team, dat werkbare inzichten verzorgt om het vertrouwen te behouden in het digitale tijdperk.”

– Greg Day, Vice President en Regional Chief Security Officer voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Greg zit momenteel in het bestuurscomité van de UK National Crime Agency, het adviesteam van UK-CERT/CISP en de onderzoekscommunity VFORUM. Hiervoor was hij vicevoorzitter van de cybersecuritygroep techUK. Hij heeft deelgenomen aan de Cybercrimeconventie van de Raad van Europa en heeft zitting gehad in diverse andere branche- en adviesgroepen.

Voor zijn overstap naar Palo Alto Networks had Greg verschillende senior strategie- en intelligencefuncties voor McAfee en Symantec. Meest recentelijk was hij regional vice president en chief technology officer EMEA bij FireEye.

Over Palo Alto Networks

Palo Alto Networks is de aanbieder van next-generation security. Het bedrijf loopt voorop in het nieuwe tijdperk van cyber security, door op een veilige manier applicaties mogelijk te maken en cyberbreaches te voorkomen voor duizenden organisaties over de hele wereld. Dankzij het baanbrekende beveiligingsplatform dat gebouwd is door middel van een innovatieve aanpak en met zeer gedifferentieerde mogelijkheden voor cyberthreat preventie, zorgt Palo Alto Networks voor een superieure beveiliging van legacy systemen of point producten. Dit maakt een veilige dagelijkse gang van zaken mogelijk waardoor waardevolle eigendommen beschermd worden. Kijk voor meer informatie op www.paloaltonetworks.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Text100 Global Communications Text100 Global Communications
Cherilyn Mets Ruud van Lieshout
T. 020 530 4346 T. 020 530 4344
E. cherilyn.mets E. ruud.vanlieshout

Volg ons op Twitter: twitter.com/text100benelux Indien u geen persberichten van Text100 meer wenst te ontvangen in de toekomst, kunt u een e-mail sturen aan unsubscribe.

Advertisements