Persberichten

Persbericht: Philips curved monitor zet de gebruiker in het middelpunt

Noot aan de redactie:hoge resolutie foto’s kunt u downloaden via de volgende link: – http://bit.ly/1IVFwv1

Philips curved monitor zet de gebruiker in het middelpunt

· Curved 34 inch-scherm met geïntegreerde speakers zorgt voor een rijk geluid en een nog betere totaalervaring

· CrystalClear-beeld met UltraWide Quad HD op 3440 x 1440 pixels

· Meer dan een miljard sRGB-kleuren

Amsterdam, 8 september 2015 – MMD, marktleider in technologie en merklicentiepartner voor Philips Monitors, kondigt zijn eerste curved scherm aan voor de desktop. Het Brilliance Curved UltraWide-scherm van 34 inch is om het zichtveld van de gebruiker heen gebogen en zorgt zo voor een nog betere totaalervaring. Het DTS™-geluid vult het beeld aan met surroundgeluid vanuit de geïntegreerde speakers. Het UltraWide-scherm met Quad HD-resolutie, sRGB-kleuren en MultiView zorgen voor nog meer productiviteit waardoor professionals scherp beeld hebben.

Curved scherm en meeslepend geluid voor totale focus

Wie op kantoor aan een opdracht moet werken wordt al snel afgeleid: stemmen op de achtergrond, telefoongesprekken en mensen die langslopen. In zo’n geval zorgt een monitor die geleidelijk om het zichtveld heen gebogen is voor de ideale focus en voor meer ‘personal space’. Het nieuwe Brilliance Curved UltraWide-display stelt de gebruiker centraal. Van dichtbij lijkt het alsof het scherm volledig is gefocust op de persoon achter het bureau. Dankzij de gebogen vorm hoeft de gebruiker zijn of haar hoofd minder vaak te draaien om te kijken wat er in de hoek van het scherm gebeurt. Het kijkgebied is zo groot mogelijk doordat het scherm volledig van glas is en beschikt over ultrasmalle randen.

Artem Khomenko, productmanager EMEA bij MMD: “Het gebogen scherm brengt de randen en pixels dichterbij de gebruiker, wat het kijken comfortabeler maakt. Gebruikers zitten dichter bij een monitor dan bij een televisie. Een gebogen beeld zorgt er dus voor dat je veel meer kunt opgaan in je werk, met minimale afleiding.”

Deze ervaring wordt versterkt door DTS™-suite, de geïntegreerde audiotechnologie van het scherm. Met DTS vergroten de geïntegreerde speakers het geluidsbeeld, verbeteren ze de definitie en versterken ze de surround-base effecten.

Het scherm is geïnspireerd door de ronde vormen in de wereld om ons heen. De slanke, elegante afwerking en de ambachtelijke materialen zorgen ervoor dat het scherm op elk bureau een blikvanger is.

Haarscherp beeld voor nog meer productiviteit

Het nieuwe Brilliance-scherm van 34 inch maakt niet alleen indruk door de vorm van het gebogen scherm, maar ook door wat erop te zien is. Het beeld is helder en scherp dankzij CrystalClear, UltraWide Quad HD, AH-IPS-LCD-technologie en een resolutie van 3440 x 1440. Het scherm kan onderscheid maken tussen meer dan een miljard kleuren, zodat elke overgang soepel is. Er is ook ondersteuning voor 99 procent van de sRGB-kleuren, essentieel voor kleurechtheid binnen verschillende applicaties en op verschillende apparaten.

Met het UltraWide 21:9-formaat is er meer dan genoeg ruimte voor een drukke dag multitasken. Gebruikers kunnen vensters naast elkaar zetten om vergelijkingen te maken, zonder continu tussen vensters te hoeven schakelen. Daarnaast kunnen gebruikers teksten en afbeeldingen bekijken met een hoog contrast. Op deze manier is het mogelijk om geconcentreerd te werken zonder vermoeidheid aan de ogen, zelfs als het scherm is opgedeeld in meerdere vakken, bijvoorbeeld met MultiView. Deze technologie geeft gebruikers de mogelijkheid meerdere apparaten aan te sluiten en het beeld van de apparaten naast elkaar te bekijken, zodat multitasken nog eenvoudiger is.

Het beeld beschikt ook over Philips Smart Technologies, die allemaal de beste kijkervaring als doel hebben. SmartContrast past automatisch de kleuren aan en regelt de intensiteit van de achtergrondverlichting, om zo het contrast optimaal te maken voor digitale afbeeldingen en video’s. Er is zelfs een speciale Economy-modus, die alledaagse kantoorprogramma’s goed weergeeft en zorgt voor een laag stroomverbruik. SmartResponse zorgt automatisch voor ultrascherpe responstijden bij games en films, zodat het beeld vrij is van schokken, vertragingen of spookeffecten.

Eenvoudig aansluiten en genieten

Het nieuwe scherm heeft alle aansluitingen die het werken voor professionals eenvoudiger maken: DisplayPort en HDMI 2.0 voor een optimaal beeld, MHL-technologie voor het weergeven van mobiele content op het grote scherm en USB 3.0 om snel bestanden over te zetten en smartphones op te laden.

Het nieuwe, gebogen Philips UltraWide-LCD-scherm is in het vierde kwartaal van 2015 voor €1149,- verkrijgbaar.

Technische specificaties:

Specificatie Philips BDM3490UC/00-scherm
LCD-beeldschermtype en -grootte AH-IPS-LCD
Type achtergrondverlichting W-LED
Schermgrootte 34,1 inch / 86,7 cm
Effectief weergavegebied 798,2 (H) x 334,8 (V) – bij een kromming van 3800R*
Optimale resolutie 3440 x 1440 @ 60 Hz
Kijkhoek 172° (H) / 178° (V), @ C/R > 10
Helderheid 300 cd/m²
Schermkleuren 1,07 miljard kleuren (8 bits + FRC)
MultiView PiP/PbP-modus, 2x apparaten
MHL 1080P @ 60 Hz
Aansluitingen · USB: USB 3.0 x 4 met B.C.1.2

· Signaalinvoer: DisplayPort 1.2, HDMI 2.0 x 1, HDMI 1.4 (met MHL) x 1, HDMI 1.4 x 1

· Gesynchroniseerde invoer: afzonderlijke synchronisatie, synchronisatie op groen

· Audio (in/uit): PC audio-ingang, koptelefoon-uitgang

Duurzaamheid · Milieu en energie: EnergyStar 6.0, EPEAT Silver, TCO edge, RoHS

· Recyclebaar verpakkingsmateriaal: 100%

· Specifieke materialen: PVC-/BFR-vrije behuizing, kwikvrij, loodvrij

Naleving en standaarden Officiële goedkeuringen: CE Mark, FCC Class B, SEMKO, cETLus, CU, TCO-gecertificeerd, EPA, WEEE, RCM, UKRAINIAN, CECP, ICES-003, E-standby, TÜV/ISO9241-307, SASO, KUCAS
Behuizing · Rand voorzijde: zwart/grijs

· Achterkap: wit

· Standaard: zwart/grijs

· Afwerking: glossy/textuur

*Straal van de boog van de schermkromming in mm

Zie voor meer informatie over Philips-monitoren http://www.philips.com/lcdmonitors

Over MMD

MMD is een volledige dochteronderneming van TPV en is in 2009 opgericht via een merklicentieovereenkomst met Philips. MMD brengt wereldwijd exclusief Philips LCD-schermen op de markt. Door de Philips’ merkbelofte te combineren met TPV’s productie-expertise op het gebied van schermen, is MMD door zijn snelle en gerichte benadering in staat innovatieve producten op de markt te brengen. MMD opereert internationaal, met het hoofdkantoor in Amsterdam en een tweede kantoor in Praag voor de Oost-Europese markt. MMD werkt via zijn netwerk van plaatselijke verkoopagenten samen met alle belangrijke Europese IT-distributeurs en -resellers. De ontwerp- en productiecentra van de onderneming zijn gevestigd in Taiwan. www.mmd-p.com

Sophia Heemskerk
Text100 Global Communications

T: +31 (0)20 530 4333

E: sophia.heemskerk

Chantal Blits
Phone: +31 20 5046945
E-mail: Chantal.Blits

Advertisements