Persberichten

Persbericht: Nieuwe Philips-monitor biedt Quad HD-beelden op compact 25-inch scherm

Noot aan de redactie: hoge resolutie foto’s kunt u downloaden via de volgende link: –http://bit.ly/1LPobWK

Nieuwe Philips-monitor biedt Quad HD-beelden op compact 25-inch scherm

· Ultrasmalle rand laat scherm groter lijken

· Flicker-free-technologie vermindert vermoeidheid aan de ogen

· SmartErgoBase maakt gebruiksvriendelijke ergonomische aanpassingen mogelijk

Amsterdam, 24 September 2015 – MMD, marktleider in technologie en merklicentiepartner voor Philips Monitors, introduceert een nieuwe 25-inch monitor met een AH-IPS LED-scherm met Quad HD-resolutie voor helder beeld op een compact scherm. De monitor bestaat voor 65% uit gerecycled kunststof en de behuizing is PVC- en BFR-vrij.

Quad HD op een kleiner schermformaat

Dit nieuwste Philips-beeldscherm levert scherpe en heldere Quad HD-beelden met 2560×1440 of 2560×1080 pixels. De hoge pixeldichtheid komt voort uit de bronnen met een hoge bandbreedte, zoals DisplayPort, HDMI en Dual link DVI. De verbeterde structuur van het geavanceerde AH-IPS-beeldscherm zorgt voor een verbeterde kleurenreproductie, een snelle responstijd en een laag energieverbruik. Of de gebruiker nu uiterst gedetailleerde informatie voor CAD-CAM-werk of levendige kleuren en helderheid voor grafische 3D-toepassingen nodig heeft, dit beeldscherm van Philips levert kristalheldere beelden waar gebruikers naar op zoek zijn. De monitor heeft bovendien ingebouwde stereoluidsprekers met multimedia functies en USB 3.0 voor een snelle gegevensoverdracht en het opladen van een smartphone. Samen zorgen deze functies ervoor dat de gebruiker productiever kan zijn.

Minder snel vermoeide ogen

Door de manier waarop de helderheid bij LED backlight schermen wordt afgesteld, ervaren gebruikers soms flikkeringen op hun scherm wat kan leiden tot vermoeidheid aan de ogen. De Flicker-Free-technologie van Philips reguleert de helderheid en reduceert flikkering voor meer kijkcomfort, zelfs als de gebruiker langere tijd achter het scherm zit.

Ultrasmalle rand

De monitor heeft een buitenrand van zo’n 2,5 mm en een zwarte matrixstrook onder aan het scherm van slechts 3,5 mm. Hierdoor zijn de algehele randafmetingen aanzienlijk kleiner en zorgen deze voor minder afleiding en maximaal kijkplezier. Dit beeldscherm met ultrasmalle rand, dat speciaal is ontworpen voor werken met meerdere schermen of schermkanteling zoals bij games, grafisch ontwerp en professionele toepassingen, geeft de kijker het gevoel een groter beeldscherm te gebruiken.

Milieu- en gebruikersvriendelijk

Behalve het milieuvriendelijke materiaal dat uit een hoog gehalte gerecycled kunststof bestaat, biedt de monitor ook ergonomische functies. Dankzij Advanced SmartErgoBase kan de monitor worden verlaagd tot bijna het niveau van het bureaublad voor een comfortabelere kijkhoek. Door de kleine afstand tussen tafel en schermrand is deze kijkhoek ideaal voor dragers van bifocale, trifocale en progressieve lenzen. Daarnaast kunnen gebruikers met verschillende lichaamslengtes de monitor gebruiken met zelf gekozen kijkhoek- en hoogte-instellingen. Ook dit helpt lichamelijke vermoeidheid en vermoeidheid van de ogen tegengaan.

Het nieuwe beeldscherm van Philips is vanaf eind september 2015 beschikbaar voor een prijs van 399 euro.

Meer informatie over Philips LCD-monitors: www.philips.com/monitors

Technische specificaties – Philips 258B6QJEB beeldscherm

LCD-beeldschermtype en -grootte AH-IPS LCD, 25 inch (63,4 cm)
Type achtergrondverlichting W-LED-systeem
Optimale resolutie 2560 x 1440 @ 60Hz
Kijkhoek 178º (H) / 178º (V), @ C/R > 10
Helderheid 350 cd/m²
SmartContrast-verhouding 20.000.000:1
Pixelpitch 0,216 x 0,216 mm
Schermkleuren 16,7 M
SmartResponse-tijd 1 ms (grijs tot grijs)
Aansluitingen VGA (analoog), DVI-Dual Link (digitaal, HDCP), HDMI, (digitaal, HDCP), DisplayPort, USB 2.0 x 2, USB 3.0 x 2 (1 met B.C.1.2), aparte synchronisatie, synchronisatie op groen, PC audio-ingang, Koptelefoonuitgang
Standaard Hoogteverstelling: 130 mm

Scharnier: 90 graden

Draaivoet: -65/65 graden

Kanteling: -5/20 graden

Naleving en standaarden CE Mark, FCC-klasse B, SEMKO, cETLus, CU-EAC, TCO 6.0, EPA, PSB, WEEE, CECP, TUV Ergo, TUV/GS

Zie voor meer informatie over Philips-monitoren www.philips.com/lcdmonitors

Over MMD

MMD is een volledige dochteronderneming van TPV en is in 2009 opgericht via een merklicentieovereenkomst met Philips. MMD brengt wereldwijd exclusief Philips LCD-schermen op de markt. Door de Philips’ merkbelofte te combineren met TPV’s productie-expertise op het gebied van schermen, is MMD door zijn snelle en gerichte benadering in staat innovatieve producten op de markt te brengen. MMD opereert internationaal, met het hoofdkantoor in Amsterdam en een tweede kantoor in Praag voor de Oost-Europese markt. MMD werkt via zijn netwerk van plaatselijke verkoopagenten samen met alle belangrijke Europese IT-distributeurs en -resellers. De ontwerp- en productiecentra van de onderneming zijn gevestigd in Taiwan. www.mmd-p.com

Sophia Heemskerk
Text100 Global Communications

T: +31 (0)20 530 4333

E: sophia.heemskerk

Chantal Blits
T: +31 (0)20 504 6945
E: Chantal.Blits

Advertisements