Persberichten

Persbericht: AOC en Philips Monitors presteren opnieuw beter dan de rest van de Europese markt

AOC en Philips Monitors presteren opnieuw beter dan de rest van de Europese markt

· AOC en Philips Monitors zetten hun succesvolle ontwikkelingen, ondanks uitdagingen in een aantal specifieke landen en binnen de IT-markt in het algemeen, voort en overtreffen opnieuw de Europese markt.

· In Oost-Europa steeg het marktaandeel van beide bedrijven in het laatste kwartaal van 15 procent tot meer dan 17 procent, met als resultaat een nummer één positie en marktleiderschap.

· In de hele Europese markt, die met meer dan 12 procent daalde, hebben beide merken samen een marktaandeel bereikt van bijna 12 procent, goed voor een derde plek in de Europese monitormarkt.

Amsterdam, 29 september 2015: AOC en MMD, de licentiepartners voor Philips Monitors, hebben goede resultaten geboekt ondanks uitdagende economische omstandigheden in een aantal Oost-Europese markten en een moeizame IT-markt in het algemeen. AOC en MMD zijn beide dochtermaatschappijen van TPV, ‘s werelds grootste beeldschermfabrikant.

Met een marktaandeel van meer dan 17 procent bekleden AOC en Philips Monitors samen de nummer één positie in Oost-Europa. Het marktaandeel van beide bedrijven samen steeg in het tweede kwartaal van 2015 met bijna 20 procent ten opzichte van het eerste kwartaal dit jaar in een uitdagende markt.

"De IT-industrie had in 2015 een moeizame start. De wisselkoers van de dollar en economische onzekerheid hebben geleid tot een zwakke markt voor alle partijen. Hoewel we voor onze twee merken AOC en Philips Monitors een aantal maatregelen moesten nemen, stonden we achter onze strategie gericht op innovaties zoals onze 4K-monitor van 40 inch en de behoeften van onze klanten", aldus Thomas Schade, vicepresident EMEA bij AOC en MMD. Schade reageert hiermee op de resultaten uit de onlangs gepubliceerde marktcijfers van analistenbureau Context. "Het feit dat we groeiende zijn en beter presteren dan de markt in het algemeen laat zien dat onze strategie loont", voegt Thomas Schade toe.

Nummer drie positie voor AOC en Philips Monitors in Nederland
In Nederland hebben beide merken samen weer de weg naar de groei ingeslagen en presteren beter dan de markt in het algemeen. Samen hebben AOC en Philips een gedeelde nummer drie positie op de markt bereikt, met een marktaandeel van meer dan 10 procent. In vergelijking met het eerste kwartaal is Philips Monitors met meer dan 30 procent gegroeid; de monitors van AOC hebben hun marktaandeel in het tweede kwartaal meer dan verdubbeld.

Over MMD

MMD is een volledige dochteronderneming van TPV en is in 2009 opgericht via een merklicentieovereenkomst met Philips. MMD brengt wereldwijd exclusief Philips LCD-schermen op de markt. Door de Philips’ merkbelofte te combineren met TPV’s productie-expertise op het gebied van schermen, is MMD door zijn snelle en gerichte benadering in staat innovatieve producten op de markt te brengen. MMD opereert internationaal, met het hoofdkantoor in Amsterdam en een tweede kantoor in Praag voor de Oost-Europese markt. MMD werkt via zijn netwerk van plaatselijke verkoopagenten samen met alle belangrijke Europese IT-distributeurs en -resellers. De ontwerp- en productiecentra van de onderneming zijn gevestigd in Taiwan. www.mmd-p.com

Over AOC

AOC is een van de wereldwijde topmerken op de beeldschermenmarkt. Dankzij hoge kwaliteit, eersteklas service, een aantrekkelijk design en milieuvriendelijke en innovatieve producten voor concurrerende prijzen vertrouwen steeds meer klanten en distributiepartners op AOC. Het uitzonderlijk brede productaanbod van computerschermen heeft in Europa vele awards gewonnen. AOC is een dochtermaatschappij van TPV Technology Limited, de grootste LCD-fabrikant ter wereld. De EMEA markt wordt vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam bediend. Het kantoor in Praag bedient Oost-Europa en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS). Via haar netwerk van lokale sales teams werkt AOC samen met alle grote IT-distributeures en resellers. www.aoc-europe.com.

Sophia Heemskerk
Text100 Global Communications

T: +31 (0)20 530 4333

E: sophia.heemskerk

Chantal Blits
Phone: +31 20 5046945
E-mail: Chantal.Blits

Seden Ayyıldız
Phone: +31 20 5046952
E-mail: Seden.Ayyildiz

Advertisements