Persberichten

Persbericht: Philips introduceert E-Line schermen met een elegant design voor thuis en op kantoor

Noot aan de redactie: hoge resolutie foto’s kunt u hier downloaden: – 237E7QDSB: http://bit.ly/1Ne9T5b, 246E7QDSW: http://bit.ly/1k6R0Yl & 276E7QDSW: http://bit.ly/1GIg9NC

Philips introduceert E-Line schermen met een elegant design voor thuis en op kantoor

· PLS-LED- en AH-IPS-beeld met levensechte kleuren en Full HD

· Drie schermformaten: 23, 24 en 27 inch

Amsterdam, 15 oktober 2015 – MMD, marktleider in technologie en merklicentiepartner voor Philips Monitors kondigt een vernieuwde productlijn van consumentenschermen aan: De E-Line. Deze nieuwe schermen bieden levendige, levensechte kleuren en een brede kijkhoek, in een elegant design voor thuis en op kantoor. De lijn bestaat uit drie modellen: de 23 inch-versie met AH-IPS-paneeltechnologie en de 24 en 27 inch-versie met PLS-LED-panelen.

Duizelingwekkend design

De 24 en 27 inch-versies hebben een glanzende, witte afwerking en een slanke, metalen standaard. De 23 inch-variant heeft een glanzende, zwarte afwerking, glas over het hele scherm en een smalle rand, voor minimale afleiding bij het kijken. Voor een extra strakke look is de voorkant van elk model vrij gehouden van knoppen. Alle drie de schermen hebben een EasySelect-schakelaar op de achterkant om de monitorinstellingen snel aan te kunnen passen.

Artem Khomenko, productmanager Philips Monitors EMEA: "Als mensen een scherm kiezen voor thuis, doet het uiterlijk er echt toe. Hoe geavanceerd de technologie ook is, de verschijning moet bij het interieur passen. Dat betekent slimme, frisse lijnen en zeker geen uitstekende kabels. Met het strakke uiterlijk en de glossy afwerking zijn deze schermen ontworpen om elegantie te combineren met een fantastische kijkervaring."

Fantastische beeldkwaliteit

De 24 en 27 inch-schermen zijn uitgerust met PLS-LED-technologie, en het 23 inch-model beschikt over een AH-IPS-paneel. Beide technologieën zorgen voor een betere kijkervaring, met een extra-brede kijkhoek van 178 graden waarmee het scherm vanuit vrijwel elke hoek kan worden bekeken. Het beeld is consistent scherp en de kleuren zijn levendig. Hiermee zijn de schermen niet alleen geschikt zijn voor foto’s, films en internet, maar ook voor professionele applicaties waarvoor kleurnauwkeurigheid en een consistente helderheid noodzakelijk is. De twee PLS-schermen reproduceren 82 procent van het NTSC-kleurengamma, dit betekent dat ze meer kleuren kunnen laten zien voor een kleurechter beeld. Alle drie de schermen hebben een beeldverhouding van 16:9 en een Full HD-resolutie van 1920 x 1080 pixels. Daarnaast beschikken de schermen over de Philips Flicker-Free Technology voor een uiterst stabiel beeld dat de ogen fris houdt, zelfs na urenlang kijken.

Om het beeld nog beter te maken, zijn de schermen uitgerust met diverse Philips Smart-technologieën. SmartContrast analyseert wat er op het scherm te zien is en past hier automatisch de kleuren en de intensiteit van de achtergrondverlichting op aan. Gebruikers kunnen ook de speciale Economy-modus aanzetten, die alledaagse kantoorprogramma’s goed weergeeft en zorgt voor een laag stroomverbruik. Als laatste beschikken de schermen over SmartImage Lite. Deze technologie analyseert de inhoud van het scherm en past dynamisch het contrast, de kleurverzadiging en de scherpte van het beeld aan met één druk op de knop.

Smartphone-aansluitingen

Mensen maken meer dan ooit foto’s en video’s met de smartphone. Het kleine scherm doet echter afbreuk aan het kijkplezier. Met de nieuwe E-Line-schermen kunnen gebruikers hun mobiele telefoon of een ander apparaat met MHL-ondersteuning aansluiten via een optionele MHL-kabel. Vervolgens kunnen ze HD-films tot leven zien komen op het grote scherm, met volledig digitaal geluid. Tegelijkertijd wordt het mobiele apparaat ook opgeladen, zodat de batterij niet halverwege leeg raakt.

De nieuwe Philips-schermen 237E7QDSB, 246E7QDSW en 276E7QDSW zijn vanaf begin november verkrijgbaar voor de volgende adviesprijzen:

· 237E7QDSB: €199,-

· 246E7QDSW: €209,-

· 276E7QDSW: €289,-

Zie voor meer informatie over Philips-monitoren www.philips.com/monitors.

Technische specificaties:

LCD-beeldschermtype en -grootte 23 inch-model: AH-IPS-LCD

24 en 27 inch-modellen: PLS-LED, 82% NTSC

Type achtergrondverlichting W-LED
Schermgrootte 23 inch / 58,4 cm

23,6 inch / 59,9 cm

27 inch / 68,6 cm

Effectief weergavegebied 509,18 (H) x 286,41 (V)

521,28 (H) x 293,22 (V)

597,9 (H) x 336,3 (V)

Optimale resolutie 1920 x 1080 @ 60 Hz
Kijkhoek 178° (H) / 178° (V), @ C/R > 10
Helderheid 250 cd/m²
Schermkleuren 16,7 miljoen
Kleurondersteuning sRGB
MHL 1080P @ 30 Hz
Gebruiksgemak · Aan/uit-knop, menu, volume
(HDMI-audiouitgang), Input, SmartImage Lite, Kensington-slot, VESA-standaard (100x100mm)

· Plug & Play-compatibiliteit: DDC/CI, Mac OS X, sRGB, Windows 10 / 8.1 / 8 / 7

Aansluitingen · Signaalinvoer: VGA (analoog), DVI-D (digitaal, HDCP), MHL-HDMI (digitaal, HDCP)

· Gesynchroniseerde invoer: afzonderlijke synchronisatie, synchronisatie op groen

· Audio (in/uit): HDMI-audiouitgang

Duurzaamheid · Milieu en energie: EnergyStar 6.0, EPEAT Silver, RoHS, loodvrij, kwikvrij

· Recyclebaar verpakkingsmateriaal: 100%

Naleving en standaarden · Officiële goedkeuringen: CE Mark, FCC Class B, CUEAC, TCO certified, TÜV/ISO9241-307, VCCI, RCM, WEEE, CECP
Behuizing · 23 inch: zwarte glossy afwerking

· 24 inch: zwart / wit / zilver / goud / rood; afwerking: glossy

· 27 inch: witte glossy afwerking

Over MMD

MMD is een volledige dochteronderneming van TPV en is in 2009 opgericht via een merklicentieovereenkomst met Philips. MMD brengt wereldwijd exclusief Philips LCD-schermen op de markt. Door de Philips’ merkbelofte te combineren met TPV’s productie-expertise op het gebied van schermen, is MMD door zijn snelle en gerichte benadering in staat innovatieve producten op de markt te brengen. MMD opereert internationaal, met het hoofdkantoor in Amsterdam en een tweede kantoor in Praag voor de Oost-Europese markt. MMD werkt via zijn netwerk van plaatselijke verkoopagenten samen met alle belangrijke Europese IT-distributeurs en -resellers. De ontwerp- en productiecentra van de onderneming zijn gevestigd in Taiwan. www.mmd-p.com

Sophia Heemskerk
Text100 Global Communications

T: +31 (0)20 530 4333

E: sophia.heemskerk

Chantal Blits
Phone: +31 20 5046945
E-mail: Chantal.Blits

Advertisements