Persberichten

Persbericht: LeaseWeb vergroot wereldwijde IaaS-footprint met nieuw cloudplatform in Azië

LeaseWeb vergroot wereldwijde IaaS-footprint met nieuw cloudplatform in Azië

Platform maakt private en public cloud beschikbaar in de regio

Amsterdam, 19 oktober 2015 – LeaseWeb, één van de grootste hostingmerken ter wereld, lanceert vandaag LeaseWeb Cloud in Azië. Het nieuwe cloudplatform, dat wordt beheerd door LeaseWeb Asia Pacific en is ondergebracht in het datacenter in Singapore, maakt alle public en private cloud-producten van LeaseWeb beschikbaar in de regio. Het platform is eerder al gelanceerd in Duitsland, de VS en Nederland.

Het LeaseWeb Cloud-portfolio bestaat uit public cloud-oplossingen en private cloud-oplossingen op basis van Apache CloudStack en VMware. Alle diensten hebben een uitgebreide set features, zoals instant deployment, een volledig redundante architectuur, volledig op flash gebaseerde opslag, flat-rate tarieven, een intuïtief klantenportaal en uitgebreide API’s. LeaseWeb Asia Pacific biedt ook dedicated hosting, CDN en hybride oplossingen.

Het nieuwe cloudplatform maakt voor zijn opslag gebruik van het onlangs aangekondigde NetApp All-FAS Flash-platform. Dit platform maakt een maximale AFF-cluster mogelijk van circa 4 miljoen IOPS, met een vertraging van 1 ms (8K random, met inline-efficiencies). Er is een throughput van 100 GB/s mogelijk. Daarmee is LeaseWeb Cloud ideaal voor een groot aantal SaaS- en PaaS-aanbieders, zoals software-ontwikkelaars, applicatiebouwers, ervaren cloudgebruikers, gamingbedrijven en hostingresellers. Deze diensten worden beheerd via een klantportaal en zijn aangesloten op het wereldwijde LeaseWeb Network, een van ‘s werelds grootste netwerken in zijn soort.

"Met de toevoeging van LeaseWeb Cloud bieden we nu een compleet portfolio van LeaseWeb-hostingoplossingen aan in Azië, die allemaal voortbouwen op 18 jaar ervaring en een eersteklas infrastructuur", aldus Bas Winkel, algemeen directeur van LeaseWeb Asia Pacific. "Hiermee kunnen klanten over de hele wereld terecht bij één vertrouwde aanbieder voor al hun behoeften op het gebied van dedicated servers, colocatie, cloud, CDN en alle benodigde hybride scenario’s. LeaseWeb heeft ambitieuze plannen opgesteld voor de komende jaren, waarin dit platform en aanvullende cloudproducten verder zullen worden ontwikkeld."

Regio Asia Pacific

Sinds de opening van zijn datacenter in Singapore, medio 2014, heeft LeaseWeb zijn activiteiten in de regio Asia Pacific in hoog tempo uitgebreid. Afgelopen december heeft LeaseWeb Asia Pacific een datacenter geopend in Hong Kong. In april ontving het hostingbedrijf ISO 27001:2013- en PCI DSS-certificaten en SOC 1 Type II assurance rapporten. LeaseWeb verkent momenteel andere markten in de regio, waaronder Sydney en Tokio.

"De vraag naar clouddiensten in Azië groeit snel; bedrijven beseffen dat de cloud hun flexibiliteit kan vergroten en tegelijkertijd de kosten kan verlagen", aldus Winkel. "Daardoor is dit een goed moment om LeaseWeb Cloud te lanceren in deze regio. Onze klanten kunnen hiermee binnen een paar minuten hun activiteiten opschalen, en tegelijkertijd profiteren van professionele en betrouwbare diensten, lokale ondersteuning en lage kosten."

Maak op Cloud Expo Asia 2015 kennis met LeaseWeb en partnerbedrijf NetApp. Kijk voor meer informatie op http://www.cloudexpoasia.com.

Media

Profielfoto van Bas Winkel http://we.tl/Z67J5yUr1t

Over LeaseWeb
LeaseWeb is een wereldwijd opererend Infrastructure as a Service (IaaS) hostingmerk met een portfolio van meer dan 17.500 klanten, variërend van MKB tot multinationals. LeaseWeb levert een variëteit aan hosting oplossingen met 24/7 support, waaronder Public Cloud, Private Cloud, Bare Metal Servers, CDN (Content Delivery Network), Colocatie,Managed Hosting en Hybrid Hosting. LeaseWeb heeft meer dan 65.000 fysieke servers in beheer en levert al sinds 1997 IT infrastructuur oplossingen voor bedrijfskritische websites, internetapplicaties, e-mail servers, security en storage services. Het bedrijf heeft negen datacenters in de Verenigde Staten, Europa en Azië, die zijn aangesloten op een omvangrijk wereldwijd netwerk met een totale capaciteit van meer dan 5,0 Tbps. LeaseWeb (“LeaseWeb”) is een groep van onafhankelijke bedrijven die opereert onder de merknaam LeaseWeb. LeaseWeb bestaat uit LeaseWeb Nederland B.V. (“LeaseWeb Nederland”), LeaseWeb USA, Inc. (“LeaseWeb USA”), LeaseWeb Deutschland GmbH (“LeaseWeb Duitsland”), LeaseWeb Asia Pacific PTE. LTD. (“LeaseWeb Asia Pacific”) en LeaseWeb CDN B.V. (“LeaseWeb CDN”).

Voor meer informatie: www.leaseweb.com. Volg @LeaseWeb op Twitter voor het laatste nieuws.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Text100 Global Communications
Sophia Heemskerk

T. 020 530 4333

E. sophia.heemskerk

Volg ons op Twitter: @Text100benelux

Indien u geen perberichten meer wilt ontvangen, kunt u zich uitschrijven via: unsubscribe@text100.nl

Advertisements