Persberichten

Persbericht: De magie van het licht: de monitor die bij je humeur past

De magie van het licht: de monitor die bij je humeur past

· 27-inch Moda-monitor met Ambiglow Plus standaard combineert omgevingslicht met ultieme designervaring

· AH IPS-beelden met levendige kleuren in Full-HD

· Voorgeprogrammeerde SmartImage om de beeldinstellingen eenvoudig te optimaliseren

Amsterdam, 29 oktober 2015 – MMD, marktleider in technologie en merklicentiepartner voor Philips Monitors, kondigt een nieuwe 27-inch monitor in het Moda-design met een Ambiglow Plus monitorstandaard aan. De Ambiglow Plus-technologie creëert een halo van licht op en rond de monitorstandaard die past bij het beeld op het scherm voor een nog betere kijkervaring. Het licht is ook beschikbaar als de monitor is uitgeschakeld zodat gebruikers de kleur en helderheid van het AH-IPS breedbeeld kunnen aanpassen voor een unieke sfeer in de kamer.

Alomvattende verlichting met Ambiglow Plus monitorstandaard

De Ambiglow Plus monitorstandaard creëert verlichting die past bij de stemming voor elk moment. Gebruikers kunnen de kleuren afstemmen op hun eigen voorkeuren, bijvoorbeeld energiek blauw voor overdag, een warme gloed in de avond of een betoverende stemming voor ‘s nachts. De monitor kan ook eenvoudig het volledige kleurenspectrum doorlopen. Dankzij de timerinstellingen kan de Ambiglow Plus monitorstandaard bovendien automatisch inschakelen om je te verwelkomen of te wekken en ‘s avonds automatisch uitschakelen.

Ambiglow Plus heeft echter meer functies dan die van een uitgebreide lamp. Gebruikers kunnen ervoor kiezen de kleuren te laten synchroniseren met de beelden op het scherm. Artem Khomenko, productmanager voor Philips monitors EMEA bij MMD, legt uit: “De snelle processor in de Ambiglow Plus voet analyseert het inkomende beeld en past de kleur en helderheid van het licht onmiddellijk aan. Het resultaat is een meer boeiende en intense kijkervaring die kleur en levendigheid schept welke verder reikt dan het scherm zelf.”

Bekroond design

De 27-inch Moda-monitor met Ambiglow Plus monitorstandaard is bekroond met een 2015 Computex d&i-award voor de unieke combinatie van design en gebruikerservaring. Het Moda-design verkiest elegantie boven een opvallend uiterlijk en vormt zo een aanvulling op de woon- of werkomgeving in plaats van deze te domineren. Met zijn 360 graden allesomvattende design ziet de monitor er goed uit vanuit elke hoek, zowel ingeschakeld als uitgeschakeld. Het doorlopende glas en de ultrasmalle rand (3,5 mm in plaats van de meer gebruikelijke 15 mm) zorgen voor een naadloze afwerking en leiden tot een minimale afleiding tijdens het kijken.

“De d&i-award is een prachtig eerbetoon voor het beeldscherm,” vervolgt Artem Khomenko. “Om een van deze gewilde awards te winnen, moeten producten aan strenge criteria voldoen op het gebied van onder andere innovatie, creativiteit, vakmanschap en materiaalkeuze. We zijn heel erg blij dat onze nieuwe monitor een dergelijk positief oordeel van de jury heeft ontvangen.”

Uitstekende beeldprestaties voor een hogere productiviteit

Het design gaat hand in hand met de prestaties. Full-HD zorgt voor vlijmscherpe beelden en de AH-IPS LCD-technologie geeft het beeldscherm een ultrabrede kijkhoek met een hoog contrast en levendige beelden, zelfs aan de buitenranden. Met de Flicker-Free-technologie worden flikkeringen geëlimineerd. De negatieve effecten van schermflikkering verergeren, vaak ongemerkt, met de tijd. Dit kan leiden tot vermoeidheid aan de ogen en vermindering van de productiviteit of het kijkplezier. De Flicker-Free-technologie houdt de weergave stabiel.

Eenvoudig te ervaren

De Ambiglow Plus monitorstandaard omvat een intuïtieve touch strook met makkelijk te onthouden tik- en veeggebaren voor het selecteren van standen en kleuren. De nieuwe monitor maakt ook gebruik van verschillende Philips Smart-technologieën. Zo past SmartContrast automatisch de kleuren en de intensiteit van de achtergrondverlichting aan om het contrast te verbeteren in digitale afbeeldingen en video’s. De Economy-modus zorgt daarnaast voor de juiste weergave van dagelijkse kantoortoepassingen en een lager energiegebruik. SmartImage analyseert automatisch waar gebruikers naar kijken en biedt een menu met opties voor het selecteren van toepassingspecifieke standen. Tenslotte versnelt 5ms SmartResponse automatisch de reactietijden van de monitor tijdens het spelen van games of het bekijken van video’s. De technologie elimineert schokken, vertragingen en spookeffecten voor levensechte beelden.

De nieuwe Philips-monitor 275C5QHGSW/00 is vanaf begin november beschikbaar voor de adviesprijs van €389,-.

Meer informatie over Philips-monitors: www.philips.com/monitors

Technische specificaties:

Specificatie Philips 275C5QHGSW/00 monitor
LCD-paneeltype, grootte AH-IPS LCD
Achtergrondverlichtingstechnologie W-LED
Schermgrootte 27 inch / 68,6 cm
Effectief weergavegebied 597.88 (H) x 336,31 (V)
Optimale resolutie 1920 x 1080 @ 60 Hz
Kijkhoek 178° (H) / 178° (V), @ C/R > 10
Helderheid 250 cd/m²
Schermkleuren 16,7 miljoen
Gebruiksgemak · Ambiglow+, SmartImage, Invoer, Menu, Aan/uit-knop
Kensington-beveiliging

· Plug & Play-compatibiliteit: DDC/CI, Mac OS X, sRGB, Windows 10/8.1/8/7

Aansluitingen · Signaalinvoer: VGA (analoog), HDMI (digitaal, HDCP),
MHL-HDMI (digitaal, HDCP)

· Gesynchroniseerde invoer: Afzonderlijke synchronisatie, synchronisatie op groen
Audio (In/Uit): HDMI-audiouitgang

Duurzaamheid · Milieu en energie: EnergyStar 6.0, EPEAT Silver, RoHS, loodvrij, kwikvrij

· Recyclebaar verpakkingsmateriaal: 100%

Naleving en standaarden · Officiële goedkeuringen: CE-merk, FCC-klasse B, CU, TCO-certificering, cETLus, BSMI, TUV/ISO9241-307,
CB, MEPS, SASO, KUCAS, EPA, WEEE
Ambiglow Plus monitorstandaard · Modus: Aan, Automatisch, Door gebruiker gedefinieerd, Uit

· Timer: Timer voor Ambiglow+ Aan/Uit

· Helderheidsregeling: Donkerder, Standaard, Helderder

Over MMD

MMD is een volledige dochteronderneming van TPV en is in 2009 opgericht via een merklicentieovereenkomst met Philips. MMD brengt wereldwijd exclusief Philips LCD-schermen op de markt. Door de Philips’ merkbelofte te combineren met TPV’s productie-expertise op het gebied van schermen, is MMD door zijn snelle en gerichte benadering in staat innovatieve producten op de markt te brengen. MMD opereert internationaal, met het hoofdkantoor in Amsterdam en een tweede kantoor in Praag voor de Oost-Europese markt. MMD werkt via zijn netwerk van plaatselijke verkoopagenten samen met alle belangrijke Europese IT-distributeurs en -resellers. De ontwerp- en productiecentra van de onderneming zijn gevestigd in Taiwan. www.mmd-p.com

Sophia Heemskerk
Text100 Global Communications

T: +31 (0)20 530 4333

E: sophia.heemskerk

Chantal Blits
Phone: +31 20 5046945
E-mail: Chantal.Blits

Advertisements