Persberichten

Persbericht: LeaseWeb lanceert nieuw beveiligingsplatform voor realtime bestrijding van DDoS-aanvallen

LeaseWeb lanceert nieuw beveiligingsplatform voor realtime bestrijding van DDoS-aanvallen

Security Operation Center 24/7 bemand door application security experts

Amsterdam, 29 oktober 2015LeaseWeb, één van ‘s werelds grootste hostingmerken, heeft vandaag de lancering van LeaseWeb Application Security aangekondigd. Deze nieuwe service omvat een webapplicatie-firewall (WAF), threat intelligence support door application security experts en een Security Operation Center dat 24 uur per dag en 7 dagen per week bemand is. Klanten kunnen kwetsbaarheden continu analyseren en verdacht gedrag in de gaten houden om data-inbreuken te voorkomen. Op deze manier kunnen bedrijven eenvoudig reageren op bedreigingen en aanvallen (zoals DDoS-aanvallen) tegengaan door hun beveiligingssituatie aan te passen. Een recent onderzoek met als titel ‘Cybersecuritybeeld 2015‘, uitgevoerd door het National Cyber Security Center (NCSC), laat zien dat overheden en particuliere Nederlandse organisaties in 2015 nog steeds veel met DDoS-aanvallen geconfronteerd worden.

De dienstverlening omvat next-generation, behavioral firewall-technologie voor webapplicaties, die geïntegreerd is met het Content Delivery Network (CDN) van LeaseWeb. De service gebruikt geavanceerde technieken voor de detectie van bedreigingen en combineert websiteversnelling met totaalbeveiliging, waaronder het beperken van de gevolgen van DDoS-aanvallen binnen het netwerk. Leaseweb Application Security is te gebruiken voor elke webapplicatie, ongeacht het typoe hostinginfrastructuur, hostinglocatie of de provider. Dit maakt LeaseWeb Application Security een op zichzelf staande service die ook door niet-LeaseWeb-klanten kan worden gebruikt.

Een configureerbaar, cloud-gebaseerd dashboard past de beveiligingssituatie van klanten aan, registreert verdacht verkeer en reageert automatisch op bedreigingen. Op deze manier kunnen klanten verdacht verkeer, kwaadwillende IP-adressen en geografische regio’s blokkeren en dieper in een specifiek IP-bereik duiken. Gebruikers kunnen ook gemakkelijk statistieken en grafieken downloaden en delen. De rapportagefunctie biedt klanten logboekregistratie van WAF-aanvallen die kunnen worden gebruikt voor het verzenden van dagelijkse risicorapportages en om eventuele risico´s onmiddelijk te melden. De rapporten kunnen worden gedownload in veelgebruikte bestandsindelingen, zoals xls, csv of txt. Dankzij het gebruik van een REST API kan het dashboard ook worden geïntegreerd met bestaande dashboards en applicaties.

LeaseWeb Application Security biedt tevens een Security Operation Center dat 24/7 beschikbaar is en op elke inkomende aanval reageert. In samenwerking met het Security Operation Center kunnen klanten hun kwetsbaarheid continu analyseren en bedreigingen tegengaan, specifiek gericht op de situatie. Voor de realtime bestrijding van spammers, datadiefstal en DDoS-aanvallen zijn er 24 uur per dag application security experts beschikbaar. Deze experts kunnen snel en effectief reageren op aanvallen en deze adequaat afhandelen zodat er risicobeperkende maatregelen kunnen worden uitgevoerd. Na elke aanval verzendt het Security Operation Center een uitgebreid formeel rapport over de aanval.

"Websites worden dagelijks aangevallen met als doel het verzamelen van gevoelige informatie of het omleiden van het verkeer. Dit leidt tot verlies van klanten en onherstelbare schade aan de reputatie van getroffen bedrijven," aldus Julien Lehmann, manager van LeaseWeb Application Security. "Wij begrijpen hoe organisaties zich tegen cybercrime kunnen verdedigen, omdat we ons al ruim 18 jaar dagelijks in het heetst van de strijd begeven. Onze nieuwe service is één van de weinige manieren waarop bedrijven hun gegevens kunnen beschermen en er zeker van kunnen zijn dat ze spammers, datadiefstal en DDoS-aanvallen altijd een stap voor blijven."

LeaseWeb is aanwezig bij Velocity Amsterdam van 28-30 oktober 2015, booth #324.

Bekijk meer informatie over LeaseWeb Cybersecurity via:

https://www.leaseweb.com/application-security/introduction

###

Over LeaseWeb

LeaseWeb is een wereldwijd opererend Infrastructure as a Service (IaaS) hostingmerk met een portfolio van meer dan 17.500 klanten, variërend van MKB tot multinationals. LeaseWeb levert een variëteit aan hosting oplossingen met 24/7 support, waaronder Public Cloud, Private Cloud, Bare Metal Servers, CDN (Content Delivery Network), Colocatie, Dedicated Servers, Managed Hosting, Application Security en Hybrid Hosting. LeaseWeb heeft meer dan 65.000 fysieke servers in beheer en levert al sinds 1997 IT infrastructuur oplossingen voor bedrijfskritische websites, internetapplicaties, e-mail servers, security en storage services. Het bedrijf heeft negen datacenters in de Verenigde Staten, Europa en Azië, die zijn aangesloten op een omvangrijk wereldwijd netwerk met een totale capaciteit van meer dan 5,0 Tbps. LeaseWeb (“LeaseWeb”) is een groep van onafhankelijke bedrijven die opereert onder de merknaam LeaseWeb. LeaseWeb bestaat uit LeaseWeb Nederland B.V. (“LeaseWeb Nederland”), LeaseWeb USA, Inc. (“LeaseWeb USA”), LeaseWeb Deutschland GmbH (“LeaseWeb Duitsland”), LeaseWeb Asia Pacific PTE. LTD. (“LeaseWeb Asia Pacific”) en LeaseWeb CDN B.V. (“LeaseWeb CDN”).

Voor meer informatie, ga naar www.leaseweb.com

###

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Text100 Global Communications
Sophia Heemskerk

T. 020 530 4333

E. sophia.heemskerk

Volg ons op Twitter: @Text100benelux

Indien u geen perberichten meer wilt ontvangen, kunt u zich uitschrijven via: unsubscribe

Advertisements