Persberichten

Persbericht: Brambles voor het tweede jaar in Dow Jones Sustainability World Index

PERSBERICHT

BRAMBLES VOOR HET TWEEDE JAAR IN DOW JONES SUSTAINABILITY WORLD INDEX

Mechelen, België, 3 november 2015 – Voor het tweede opeenvolgende jaar staat Brambles Limited in de Dow Jones Sustainability World Index (DJSI), die bedrijven erkent die in hun sector toonaangevend zijn op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Brambles is met name actief via de merken CHEP en IFCO, en levert duurzame supply chain oplossingen.

De DJSI is gebaseerd op een analyse van economische, milieugerelateerde en sociale bedrijfsprestaties, waarbij zaken zoals corporate governance, risicobeheer, branding, het terugdringen van klimaatverandering, supply chain normen en werkpraktijken worden geëvalueerd. Voor de Index zat de sterkste prestatie van Brambles in de categorieën gedragscode en corporate governance. Brambles scoorde ook goed voor klimaatstrategie en milieubeleid.

Head of Sustainability bij Brambles, Juan Jose Freijo: "Bij Brambles hanteren we inherent duurzame principes als uitgangspunt. We willen Brambles verder ontwikkelen op basis van langetermijnrelaties, duurzame activiteiten en voordeel voor onze klanten, medewerkers, aandeelhouders en de gemeenschappen waarin we actief zijn."

"Dat we opnieuw worden vermeld in de DJSI toont aan dat we uitstekende vooruitgang boeken in dit proces. Dankzij ons bedrijfsmodel en onze voortdurende inzet op het gebied van duurzaamheid loopt Brambles voorop in het creëren van duurzame supply chains om onze klanten beter van dienst te kunnen zijn. Dit is het resultaat van de enorme collectieve inzet van al onze medewerkers."

De DJSI omvat 317 bedrijven wereldwijd die worden geïdentificeerd als leiders op het gebied van duurzame economische, milieugerelateerde en maatschappelijke prestaties. De DJSI analyseert de 2500 grootste bedrijven in de S&P Global Broad Market Index en selecteert hieruit de top 10% m.b.t. duurzaamheid in elke sector. Brambles maakte deel uit van de categorie Commercial & Professional Services.

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker voor de grootste fabrikanten en detailhandelaren ter wereld en velen onder hen wenden zich tot Brambles vanwege zijn kennis en leiderschap op dit gebied. Veel van de klanten van Brambles, waaronder Danone, Mondelēz, Nestlé, Unilever, Woolworths en Coca-Cola, zijn ook opgenomen in de DJSI.

S&P Dow Jones Indices LLC, onderdeel van McGraw Hill Financial, is de grootste wereldwijde bron van indexgebaseerde concepten, data en onderzoek ter wereld. S&P Dow Jones Indices LLC produceert alom bekende indicatoren voor de financiële markt, zoals de S&P 500® en de Dow Jones Industrial Average®, en heeft meer dan 115 jaar ervaring in het creëren van innovatieve en transparante oplossingen die aan de behoeften van investeerders voldoen. Meer middelen worden in producten geïnvesteerd op basis van indices van S&P Dow Jones Indices LLC dan van welke andere provider ook ter wereld. Met meer dan 1.000.000 indices die een groot aantal middelenklassen wereldwijd bestrijken, definieert S&P Dow Jones Indices LLC de manier waarop investeerders de markten meten en erop handelen. Ga voor meer informatie over S&P Dow Jones Indices LLC naar www.spdji.com.

Brambles Limited is een logistiek bedrijf dat zich richt op de aanvoerketen, met CHEP en IFCO als voornaamste merken. Brambles helpt klanten hun prestaties te verbeteren door het goederenvervoer binnen hun aanvoerketen efficiënter, duurzamer en veiliger te laten verlopen. De primaire activiteit van de Groep is het leveren van herbruikbaar materieel voor eenheidsladingen. Pallets, kratten en containers worden door deelnemers in de gehele aanvoerketen gedeeld via "pooling", een systeem waarvoor de Groep over een unieke netwerkschaal en jarenlange ervaring beschikt. Brambles levert voornamelijk aan de sector voor consumentengoederen (bv. droge goederen, levensmiddelen, huishoudelijk en persoonlijke verzorging), verse producten, dranken, detailhandel en de algemene nijverheidssector. Vele van de bekendste merken ter wereld zijn klant bij Brambles. De Groep exploiteert ook gespecialiseerde bedrijven die aan de auto-industrie, lucht- en ruimtevaartsector en de olie- en gassector leveren. Brambles heeft zijn hoofdkwartier in Sydney in Australië en staat genoteerd aan de Australian Securities Exchange (ASX: BXB), maar is in meer dan 60 landen actief, met de grootste activiteiten in Noord-Amerika en West-Europa. Brambles heeft circa 14.000 werknemers en bezit meer dan 500 miljoen pallets, kratten en containers in een netwerk van circa 850 servicecentres. Ga voor meer informatie naar www.brambles.com.

Neem voor meer informatie contact op met:

Text100 Global Communications

Sophia Heemskerk

+31 20 530 43 33

sophia.heemskerk

Advertisements