Persberichten

Persbericht: AOC lanceert 23.6″ monitor met 4K-resolutie

Noot aan de redactie: hoge resolutie foto’s kunt u downloaden via de volgende link: –

AOC lanceert 23.6" monitor met 4K-resolutie

Amsterdam, 17 november 2015 – Beeldschermspecialist AOC lanceert de AOC U2477PWQ; een nieuwe high-end 4K-monitor in een compacter formaat. De monitor biedt een UHD-resolutie van 3840 x 2160 pixels in een scherm van 23,6 inch (59.9 cm). Het scherm past daardoor op elk bureau, zowel thuis als op kantoor. De AOC U2477PWQ heeft een luxe, tijdloos design; de standaard is transparant en heeft een unieke textuur, waardoor de monitor een echte blikvanger wordt op het bureau van professionele kantoormedewerkers en ambitieuze thuisgebruikers.

Het PLS-paneel zorgt voor een optimale kleuruniformiteit vanuit alle kijkhoeken en kan 100 procent van het sRGB-kleurengamma weergeven. De snelle HDMI 2.0 zorgt voor bandbreedte tot 18 Gb/s, zodat 4K-video’s vloeiend worden afgespeeld. Dit kan vanaf een 4K-blu-ray-speler, een 4K-camcorder of 4K-gameconsoles.

Compact en krachtig: de nieuwe AOC U2477PWQ,
een 4K-monitor met een PLS-paneel van 23,6"

Indrukwekkende 4K-resolutie op praktisch formaat
Veel gebruikers zijn gewend geraakt aan schermen met een hoge pixeldichtheid, bijvoorbeeld op een smartphone, en willen die beeldkwaliteit ook graag op een groot scherm. Bij veel 4K-schermen komt de imposante 4K-resolutie van 3840 x 2160 echter op een te groot scherm terecht. Niet iedereen heeft hier de ruimte voor. De nieuwe AOC U2477PWQ met zijn 23,6"-formaat is een compacte oplossing voor elk bureau: ook is het vaststellen en instellen van 4K-monitoren met het nieuwe Windows 10 veel intuïtiever geworden. Dit maakt het gebruik van 4K veel eenvoudiger voor monitoren in allerlei soorten en maten. De combinatie van een 4K-resolutie met een compact scherm zorgt voor een extra hoge pixeldichtheid. Dit resulteert in een ultrascherp beeld en een kristalheldere weergave van foto’s en 4K-video’s. Gebruikers hoeven niet meer naar beneden te scrollen of uit te zoomen om een hele afbeelding te kunnen zien en kunnen tegelijkertijd genieten van de kleinste details.

Professioneel paneel
PLS-panelen hebben een goede kleuruniformiteit bij elke kijkhoek. Dit PLS-paneel biedt dan ook een levendige en nauwkeurige kleurweergave en heeft brede kijkhoeken van 178°/178° – horizontaal en verticaal. Daarnaast ondersteunt het paneel 8 bits-kleuren en een sRGB-kleurengamma. Gebruikers zijn met de U2477PWQ dus verzekerd van een levendig beeld. Dit maakt het scherm ideaal voor professionele gebruikers, zoals grafisch ontwerpers, fotografen en filmmakers, die liever een wat kleiner scherm gebruiken. Voor ambitieuze thuisgebruikers is dit ook een aantrekkelijke oplossing om eigen foto’s en video’s te bewerken. Daarnaast beschikt het het scherm over Flicker FREE. Deze nuttige technologie voorkomt vermoeidheid aan de ogen door het aantal flikkeringen op het scherm te verminderen. Deze zijn weliswaar niet merkbaar, maar hebben wel effect hebben op de ogen.

Tijdloos design, van alle gemakken voorzien
De nieuwe AOC U2477PWQ combineert tijdloosheid en modern understatement, dankzij de verzorgde afwerking en de transparante standaard. De diverse ergonomische opties maken de monitor compleet. Gebruikers kunnen de hoogte aanpassen, de scharneer- of draaifunctie gebruiken om zo de ideale stand te vinden voor een gezonde werkhouding. De monitor is ook uitgerust met geavanceerde aansluitingen. Naast de ultrasnelle HDMI 2.0-invoer, die de bandbreedte flink verhoogt tot 18 Gb/s en het mogelijk maakt om 4K-video’s op 60 fps af te spelen, beschikt het scherm ook over MHL 3.0 en DisplayPort 1.2. Met MHL kan er media van een smartphone of tablet worden weergegeven op het scherm, terwijl die tegelijkertijd wordt opgeladen.

De AOC U2477PWQ is verkrijgbaar vanaf november 2015. De adviesprijs is 499 EUR. Zoals bij alle monitoren biedt AOC ook hier een garantie van drie jaar aan met een vervangservice op locatie.

Over AOC

AOC is een van de wereldwijde topmerken op de beeldschermenmarkt. Dankzij hoge kwaliteit, eersteklas service, een aantrekkelijk design en milieuvriendelijke en innovatieve producten voor concurrerende prijzen vertrouwen steeds meer klanten en distributiepartners op AOC. Het uitzonderlijk brede productaanbod van computerschermen heeft in Europa vele awards gewonnen. AOC is een dochtermaatschappij van TPV Technology Limited, de grootste LCD-fabrikant ter wereld. De EMEA markt wordt vanuit het hoofdkantoor in Amsterdam bediend. Het kantoor in Praag bedient Oost-Europa en het Gemenebest van Onafhankelijke Staten (GOS). Via haar netwerk van lokale sales teams werkt AOC samen met alle grote IT-distributeures en resellers. www.aoc-europe.com.

Voor meer informatie of voor het aanvragen van een review sample kunt u contact opnemen met:

Sophia Heemskerk
Text100 Global Communications

T: +31 (0)20 530 4333

E: sophia.heemskerk

Seden Ayyıldız
Phone: +31 20 5046952
E-mail: Seden.Ayyildiz

Advertisements